Accès al teu menú de soci
El primer grup de muntanya online afiliat a la FEEC.
 Estas a: Club Excursionista Madteam » Cursos i Activitats » Pic de pedrons
Pic de pedrons
Dates de l'activitat    Diumenge 4 Març 2012   

Itinerari

En vehicle, sortim del Coll de Pimorent en direcció a l’Espitalet (L’Hospitalet-pres-l’Andorre) i Fois (Foix) per la N 320. Passats 3 km, prenem a l'esquerra la N 22 en direcció a Andorra i el Pas de la Casa. Passem la duana i, pocs metres més enllà, trobem una petita zona d'aparcament tant a mà dreta com a l'esquerra. Del costat d'aquesta darrera surt, en direcció a ponent, un camí o pista (1.906 m).

Prenem aquell camí que aviat abandonarem per enfilar-nos, segons el nostre millor criteri, al llom que es despenja del Pic dels Pedrons (que encara no podem veure). Som a l'extrem més septentrional d'aquest llom. Pugem en moderat pendent vers migdia. Si no ha nevat fa poc, és fàcil trobar-hi traces.

Ja al damunt del llom, abastem uns filats pel bestiar. Continuem ara vers garbí (s.o.) en direcció a unes fites metàl·liques. A l'esquerra, a l'altra banda del rec del Baladrar, podem albirar la llarga carena del Pic de la Mina, paral·lela a la que estem seguint, i els edificis de l'antiga explotació minera, avui abandonada, dedicats a l'extracció de mineral de ferro i que donaren nom a aquell cim.

A la cota 2.086 abastem les fites metàl·liques i ja podem albirar vers migdia la Coma de Pedrons, envoltada per llevant pel Pic de la Mina, per migdia per la cresta dels Pics de Fontnegra i per ponent pel Pic dels Pedrons. També se'ns mostra ben clara tota la llargària del llom que estem seguint i els diferents relleixos o turons que haurem d'anar abastant fins al cim.

El pendent és entre planer i moderat, amb alguns trams més forts, per anar assolint els diferents relleixos o turons del llom. Els guanyen fent llaçades. A la cota 2.680 som al peus de la piràmide cimera. Cal emprendre aquest darrer tram per l'esquerra (en el sentit de la marxa; costat llevantí) pujant a l'esbiaix, fins assolir la carena. Segons l'estat de la neu, ens caldrà deixar la raquetes i calçar-nos els grampons.

Un cop a la carena, en resseguim l'afilat perfil vers migdia, durant unes desenes de metres, per assolir-ne el punt culminant. (2.715 m., 2h 45').

Bona perspectiva de les muntanyes andorranes, occitanes i nord-catalanes que abraça des del Pic Negre d'Envalira fins al Carlit. A migdia però els Pics de Fontnegra ens la priven. En contrapartida però, gaudim de l'abruptesa de les parets i canals de la seva cara nord.

Texte:  http://senderisme.planasantich.org/Pedrons/ressenya.htmFitxa Tècnica

Dificultat: Baixa 
Horari: 3 hores aprox. (anada) 
Desnivell: 815 metres.

 Descripció

 El pic dels Pedrons és un cim clàssic d'esquí de muntanya, gairebé podríem dir que és un cim còmode. De 2.715 m d'alçada, està entremig del pic Negre d'Envalira i el pic de la Mina, i normalment es pot sortir amb els esquís als peus des de la carretera del Pas de la Casa al coll de Pimorent.
Accessos

En vehicle, sortim del Coll de Pimorent en direcció a l’Espitalet (L’Hospitalet-pres-l’Andorre) i Fois (Foix) per la N 320. Passats 3 km, prenem a l'esquerra la N 22 en direcció a Andorra i el Pas de la Casa. Passem la duana i, pocs metres més enllà, trobem una petita zona d'aparcament tant a mà dreta com a l'esquerra. Del costat d'aquesta darrera surt, en direcció a ponent, un camí o pista (1.906 m).Requisits
a) Administratius:

- Llicencia federativa 2011 en vigor. Modalitat C (raquetes) o D (esquí). En cas de no tenir llicencia 
federativa, el club pot sol.licitar una assegurança especifica per a l'activitat. (5 euros)
- Major d'edat.
- Persona habituada a la muntanya hivernal, amb coneixença de sapiguer utilitzar piolet i grampons.

b) Materials: 

- ARVA, Pala i Sonda. Esquis amb fixacions de muntanya, pells de foca, bastons, ganivetes...o Raquetes de neu.
- Grampons, Piolet i casc. 
- Roba tècnica adequada (guants, ulleres, jaqueta paravent, gorro, etc...) 

NORMES BÀSIQUES:

- L'organització es reserva el dret d'anul.lar la sortida en cas de mal temps, males condicions de la neu o qualsevol altra circumstància que així ho aconselli. 
- El transport de persones i material és a càrrec de cada participant. Us aconsellem compartir vehicles. 
- Ni el Club Excursionista Madteam ni els coordinadors de la sortida es faran responsables sota cap circumstància, dels accidents que hi puguin haver ni dels danys materials i/o personals que qualsevol participant pugui tenir o causar. 
- El fet de participar a l'activitat implica l'acceptació d'aquestes normes.

Imatges: Rapaz - http://rapaz.madteam.net/galerias/2011-03/6564-coma-d-or-i-pedrons/

InscripcionsHi ha 7 apuntats. Inicia sesió per veure la llista.


Qui Som  |  Nota Legal Blog  |  Política de Privacitat  |  Facebook  |  Contacte
© C.E.MadTeam 2004 - 2016. Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons