El nou decret publicat des de la Generalitat de Catalunya prohibeix el desplaçament els dos pròxims caps de setmana entre municipis catalans.

Això afectarà lògicament a la mobilitat per a federats i entitats que vulguin realitzar activitats fora del seu municipi o municipis termeners, ja que aquestes quedaran prohibides. Entre setmana es recomana mantenir aquest confinament tot i que les restriccions s’obriran dins del territori català.

Els dos pròxims caps de setmana només es podran fer activitats lúdiques i esportives no competitives dins del mateix municipi o municipis termeners.

A més a més es prorroga l’aturada de l’activitat esportiva competitiva també durant els pròxims quinze dies. Les entitats no podran organitzar cap tipus de competició si aquesta no és professional i de caràcter estatal o internacional. En cas de realitzar una activitat competitiva autoritzada, aquesta s’haurà de fer sempre sense públic.

La llicència de la FEEC vigent
Tot i el decret d’estat d’alarma la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades fins al pròxim 31 de desembre.

La llicència no cobrirà en el cas que no es compleixin les mesures sanitàries establertes o s’estigui fora dels límits marcats pel govern català per a la circulació dins de Catalunya.

Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables sempre que els caps de setmana es facin dins del mateix municipi de residència o municipis termeners i entre setmana dins del territori català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.

Els refugis de muntanya oberts
Els refugis de muntanya que gestiona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya podran seguir oberts mantenint els protocols i les mesures sanitàries establertes. Els refugis poden obrir com a equipament d’emergència i esportius, ja que la pròpia activitat física no està prohibida.

Abans d’utilitzar qualsevol refugi guardat cal recordar que s’ha de consultar si aquest té obertes les seves instal·lacions. Refugis que habitualment tindrien obertes les seves instal·lacions com el Lluís Estasen del Pedraforca o el de Coma de Vaca al PN de les Capçaleres del Ter i del Freser ja han comunicat que estaran tancats els pròxims dies.

Els refugis lliures i la part lliure dels refugis guardats s’han d’utilitzar només en cas d’emergència i la FEEC no pot garantir que es puguin complir tots els protocols establerts en aquests. Es poden consultar les normes d’ús aquí.



Totes aquestes mesures entreran en vigor a partir de les 6 del matí d’aquest divendres 30 d’octubre i durant els pròxim 15 dies segons ha publicat el DOGC núm 8259

Protocols FEEC

Comunicat SGEAF

Departament de Salut

Departament d’Interior

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/activitats-esportives-aturades-i-desplacaments-restringits-els-proxims-quinze-dies/