La selecció d’esquí de muntanya ha dominat amb autoritat el campionat estatal celebrat a l’estació de Boí-Taüll (Alta Ribagorça). El combinat català segueix demostrant el seu potencial sobre els esquís de muntanya i, amb Oriol Cardona i Marta García com a estendards, es penja fins a 26 medalles.

Després de la ventosa jornada de divendres, dissabte tocava el torn al campionat individual. Els millors especialistes de l’Estat es van donar cita en un campionat ‘especial’ degut a la pandèmia, amb totes les mesures de seguretat adients per a la seva celebració. El fort vent va obligar a l’organització a modificar el traçat, realitzant-se íntegrament dins les instal·lacions de l’estació.

 

 

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) es va endur el campionat estatal després d’un emocionant frec a frec amb Marc Pinsach (Colla Excta. Cassanenca). Cardona va solventar amb rauxa un contratemps amb les pells que l’obligarien a remuntar posicions des de l’inici per, finalment, pujar al capdamunt del podi masculí. Per la seva banda, Pau Coll (Ski Club Camprodon) es va alçar amb el títol de la categoria promesa.

Tot i començar dominant, Marta Garcia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) es veuria rellevada a la segona posició en el tram final en detriment de l’andalusa Ana Alonso.

 

 

Més clar va ser el domini en les categories inferiors, on els membres del CTEMC van tornar a competir amb brillantor, aconseguint fins a vuit medalles. Maria Costa (AE Mountain Runners) i Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) amb l’or i Ot Ferrer (AE Mountain Runners) amb la plata en categoria junior; domini dels esquiadors de l’AE Mountain Runners en categoria juvenil amb la plata d’Ares Torra i el bronze de Martina Gonfaus i Enric Baños, mentre que Aina Garreta (CE Pobla de Segur) i Aaron Álvarez (CE Mindundis Team) s’han penjat amb sengles medalles de plata en la cursa cadet.

Oriol Cardona i Marta Garcia es banyen d’or a la prova vertical

El campionat es tancaria durant la jornada dominical amb la prova vertical, que duria als esquiadors a realitzar un ascens sota el vent i la boira fins la carena del Cap de les Raspes Roies (2758m), superant un desnivell de 640m pels sèniors, juniors i juvenils i de 400m per les categories inferiors.

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) tornaria a sortir vencedor d’una aferrissada lluita pel triomf davant especialistes com el madrileny Antonio Alcade, Marc Pinsach (Colla Excta. Cassanenca) i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) -per aquest ordre-. El banyolí segueix amb un estat de forma impressionant i és un ferm candidat en els campionats del món, que se celebraran a Andorra el proper mes de març.

No sense esforç, Pau Coll (Ski Club Camprodon) s’ha classificat en cinquena posició, penjant-se de nou l’or en categoria promesa. La catalana Aran Ros ha pujat al segon esglaó del podi femení promesa.

Marta Garcia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) li canviaria les tornes a l’andalusa Ana Alonso i s’imposaria amb claredat la prova vertical, sumant un altre metall al seu sarró.

Els més joves han tornat a dominar els podis en les categories inferiors, convertint-se en una autèntica mina de talent. Els juniors Maria Costa (AE Mountain Runners) i Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) han repetit triomf, mentre que Marc Ràdua (CEPS Pobla de Segur) i Ot Ferrer (AE Mountain Runners) s’han penjat la plata i el bronze respectivament. Els juvenils de l’AE Mountain Runners han tornat a brillar, amb dues plates d’Enric Baños i Ares Torra i dos bronzes de Tomeu Comellas i Berta Guitart, mentre que els cadets Aina Garreta (CE Pobla de Segur) i Aaron Álvarez (CE Mindundis Team) s’han endut la plata i bronze.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/catalunya-simposa-amb-autoritat-el-campionat-estatal-desqui-de-muntanya/