La Teresina, la via ferrada més antiga de Catalunya i una de les més simbòliques, ja és història. Aquesta setmana, els Agents Rurals treballen desmantellant la infraestructura, de més de 500 metres d'allargada i que dóna accés a Sant Jeroni, el cim més alt del massís. Ho han fet per qüestions de seguretat, ja que és un dels llocs de Montserrat on s'hi fan més rescats, però també per garantir la conservació de la muntanya, amb un greu perill d'erosió. La complexitat dels treballs ha fet necessari un equip d'agents rurals especialitzats en tasques de muntanya. Degut a les dimensions de la ruta, els Agents calculen treure fins a una tona de material.

La decisió de desmantellar-la s'ha pres, per tant, per qüestions de seguretat, però també com a mesura per protegir la muntanya. "A nivell de seguretat, hi ha un informe de l'institut geològic que indica que tota la part superior de la ruta és un munt de còdols que estan desenganxats i que, en qualsevol moment, poden anar caient. La situació amb el temps s'ha agreujat", ha explicat el coordinador del grup de suport de muntanya dels Agents Rurals, Carles Barés.

Més detalls: https://www.naciodigital.cat/naciomuntanya/noticia/5653/desmantellen/teresina/montserrat/via/ferrada/mes/antiga/catalunya?fbclid=IwAR3vWfnBQWRGf1UZS9e8SsN1kn5TG-PjtyWUT1Km0wKq33vjqKV6S9Xbaug