Nous Criteris d’activitat autoritzada en fase 3. Ordre SND/507/2020 Ministerio de Sanidad a partir del 8 de juny.

Des del Departament d’Interior cal recordar que s’han unificat les regions del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre en una mateixa Regió Sanitària.

La llicència em cobreix tot i que s’allargui l’estat d’alarma?
Sí, la llicència donarà cobertura a tots els federats i federades que practiquin els esports i les activitats cobertes per la nostra pòlissa (esports FEEC ). Sortir a passejar per la ciutat no és un esport FEEC. Fer senderisme o marxa nòrdica a centres urbans sí que ho són. Exclusivament es disposarà de cobertura si la pràctica de l’esport es fa complint estrictament les normes decretades en la “Orden SND/414/2020”.

La llicència federativa de la FEEC serà l’identificador dels federats

Hi ha franges horàries?
No, a partir d’aquest dilluns 8 de juny els territoris que entrin en fase 3 ja no tenen cap tipus de franges horàries.

Puc fer esport amb més gent?
Sí, es pot fer esport amb un màxim de 20 persones i sense límit de persones si són convivents. Es recomana mantenir la distància mínima de 2m. i de 4m. en cas de fer curses per muntanya i de 10m si es practica BTT.

La norma s’aplica a federats i no federats. Les limitacions territorials seran regió sanitària.

Es podran fer entrenaments també amb grups de 20 persones.

Puc sortir del meu municipi ?
Sí, la limitació per fer esport a l’aire lliure pels federats i no federats en fase 3 serà dins de la meva regió sanitària de residència. Es pot circular per qualsevol via o espai públic, inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades, dins de la mateixa regió sanitària de residència. A més a més es podrà fer esport també a les platges seguint normes municipals establertes.

Caldrà portar sempre la llicència federativa a sobre com a identificatiu.

Qui pot fer esport?
Tothom que no tingui símptomes de la Covid-19. Respectant la distància sanitària. Es podrà practicar qualsevol esport de muntanya sempre dins la mateixa regió sanitària.

Puc anar a escalar?
Sí, si vas a una zona a l’aire lliure, amb un màxim de 20 persones i dins de la teva regió sanitària, pots escalar. En rocòdroms; es podrà fer sempre que la instal.lació estigui oberta i compleixi les mesures sanitàries establertes des de la SGEAF. Per utilitzar els rocòdroms 50% de capacitat màxima i amb sistema de torns, si està obert aquest. En aquest cas haurà de ser dins la regió sanitària de residència.

Pot obrir la meva entitat?
Sí, en fase 3 les entitats i clubs excursionistes poden estar oberts. Tenen limitat la seva ocupació al 50% de la seva capacitat total en activitats no esportives i sempre complint la normativa sanitària. Es poden fer servir instal·lacions de les entitats com a rocòdroms sempre que aquests compleixin tots els protocols establerts i seguint les pautes marcades des de la SGEAF. Es farà mitjançant sistema de torns si és equipació esportiva.

Podem fer senderisme en grup?
Sí, a partir d’aquest dilluns 8 de juny en grups de màxim de 20 persones mantenint distància de seguretat i il·limitat si són convivents, es pot fer senderisme en grup. Les activitats de natura amb guia poden ser de fins a 20 persones. Dins la regió sanitària.

Puc anar a un refugi de muntanya?
Sí, els refugis de muntanya han començat a obrir els caps de setmana amb servei de restauració. Puc anar a aquells refugis que estiguin dins la meva regió sanitària. De moment se servirà a les terrasses. Podeu consultar quins refugis són oberts a www.feec.cat i fer reserves per realitzar àpats. Aquesta setmana es farà públic el protocol per l’ús dels refugis aquest estiu.

Puc agafar un vehicle per desplaçar-me?
Sí, dins del propi municipi o de la regió sanitària. En cas de no fer esport es pot agafar el vehicle per altres moviments dins la regió sanitària pròpia.

Comunicat SGEAF Fase 3

Informació Departament d’Interior

Consulta FAQS per a Federats Fase 2

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/faqs-federats-feec-fase-3/