El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, conjuntament amb els directors de les cinc estacions d’FGC, han presentat les principals novetats de la temporada 2019-2020. A l’acte també hi eren: el director general d’FGC, Pere Calvet; el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras; el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz; el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino; i el president de la Mancomunitat de Municipis per la promoció de l’Esquí Nòrdic, Jordi Fàbrega.

Aquest hivern, La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé continuaran treballant per a la conservació i manteniment de l’entorn, seguint una gestió sostenible que garanteixi la preservació i conservació del medi ambient. Des de fa temps, totes les accions que es duen a terme des d’FGC segueixen criteris que potencien la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l’aire.

Valors com la natura, l’esport, la família, el relax, la biodiversitat, el paisatge, el territori, la gastronomia, la cultura i la salut continuaran sent els eixos d’una gestió que vol reforçar el seu compromís amb el territori.

Nou forfait d’esquí de Muntanya
La principal novetat de la temporada d’hivern de les estacions catalanes que gestiona FGC serà la creació d’un nou forfait d’esquí de muntanya que s’ha elaborat conjuntament amb la FEEC.

El forfait permetrà donar més seguretat a tots aquells esquiadors que vulguin utilitzar les pistes i servirà per recórrer uns circuits marcats que les estacions elaboraran dins del seu domini esquiable.

A més a més els usuaris d’aquest forfait podran realitzar dues pujades amb remuntadors de les estacions cada dia que s’utilitzi aquest abonament. Les mateixes estacions posaran a l’abast dels esquiadors diversos serveis per ajudar a la comoditat dels que escullin el nou forfait. Un d’aquests avantatges serà per exemple la gratuïtat del cremallera per poder arribar a les pistes de la Vall de Núria.

El forfait va dirigit principalment a aquell públic que es vol iniciar en l’esquí de muntanya en un entorn segur com és el que ofereixen les pistes d’esquí.

Més informació: https://www.feec.cat/noticia/fgc-presenta-la-temporada-dhivern-amb-un-nou-forfait-desqui-de-muntanya/