La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) és una federació centenària amb més de 40.000 federats, més de 400 entitats excursionistes repartides arreu del territori català i un total de 85.000 socis.

Des de la FEEC tenim clar que en els darrers anys ha quedat més que acreditat l’augment de practicants dels esports i les activitats de muntanya. Aquest fet ha comportat una important massificació en indrets on abans hi havia poca gent i que no estan preparats per a rebre un impacte continuat com el que estan rebent actualment.

Aquesta massificació comporta un perill important per als mateixos espais naturals protegits on les normatives dels parcs no s’estan complint, en moltes ocasions per desconeixement d’un públic amb poca formació en l’àmbit muntanyenc i en altres casos per la simple presència d’un nombre important de persones que desgasten i erosionen terrenys que no poden patir aquest tipus de moviment constant.

Cal afegir la poca seguretat existent en algunes de les activitats que hem pogut visualitzar en diverses imatges d’aquests darrers estius i d’aquests darrers dies, on per camins o crestes estretes la gent s’havia d’apartar per poder cedir un espai que costava de trobar.

Com a Federació d’Entitats Excursionistes defensem l’accés a la muntanya per a tothom, però creiem fermament que s’han de prendre mesures importants per a regular aquest accés en determinades èpoques de l’any i en punts concrets amb una massificació constant. El fracàs en l’educació ambiental i la manca de consciència i responsabilitat davant del medi natural ha quedat més que constatada.

Així volem convidar els diferents agents implicats a la creació urgent d’un grup de treball on s’estudiï fermament l’ordenació i la regulació pertinent en punts concrets del territori on hi hagi perill manifest per a la seguretat de les persones practicants d’activitats de muntanya o per a la conservació del medi ambient a conseqüència de la massificació actual.

Aquest grup ha de prendre mesures d’aplicació immediata a diferents punts del país. Demanem poder preservar el territori i no volem ser en cap cas els causants de malmetre unes muntanyes que ens estimem i que seran la nostra millor herència per a les pròximes generacions.

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-feec-demana-un-estudi-urgent-per-la-regulacio-en-punts-concrets-de-muntanya/