Us donem a conèixer un ambiciós projecte que ha iniciat un soci del club, i que des de la junta valorem molt positivament pel seu interès històric i cultural en el món de l'excursionisme.

El projecte en concret tracta la recuperació històrica d'un itinerari memorable que va realitzar el poeta Jacint Verdaguer l'any 1882, per inspirar la seva propera gran obra de poemes 'CANIGÓ. L'itinerari comença a la Seu d'Urgell i acaba al cim de l'Aneto, i es creu que va ser la primera gran travessa d'alta muntanya realitzada al nostre país. Cal dir que per aquelles dates l'Aneto s'anomenava popularment 'La Maleïda' i era considerat el cim més alt de Catalunya!!

Aquests darrers anys, l'escriptor Bernat Gasull ha recuperat la història d'aquesta travessa i n'ha escrit un llibre (MALEÏDA - L'Aventura de Jacint Verdaguer a l'Aneto), que explica al detall l'itinerari i tota la història que envolta aquest succés, però actualment el projecte vol anar més enllà, i el nostre company Albert Naudín de FilmeXplora produccions, en col·laboració amb la Fundació Verdaguer, volen transformar aquesta història en una pel·lícula documental d'estil cinematogràfic, amb l'objectiu indubtable de donar a conèixer la veritable vessant muntanyenca del poeta i fer d'aquest itinerari una icona de l'excursionisme català.

El projecte documental, que ja està en marxa, tindrà una durada aproximada de 2 anys, i espera trobar el finançament necessari mitjançant la col·laboració de particulars, entitats i institucions.

Podeu veure un tràiler presentació del projecte a la web, www.verdaguerpirineus.cat i també podeu participar en el CROWDFUNDING del projecte gestionat des de la mateixa web.

Endavant, vosaltres sou part del projecte!!!

Moltes gràcies
C.E. Madteam