Madteam

Cinema de Muntanya “Maleïda 1882 – l’Aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto”

Dissabte 28 de setembre de 2019 a les 19h a la Sala dels Estudis de Setcases.

Presentació: Albert Naudín – Director i Productor

Dins dels actes de la Festa Major de Setcases


Trobada d'Espeleòlegs de Catalunya

La trobada d'Espeleòlegs de Catalunya vol ser el dia en que els espeleòlegs catalans es retroben i comparteixen amistat, descobertes, tècniques i demostren reconeixement als companys.

Aquest 2019, la trobada es realitzarà a Igualada aprofitant els actes del 30è aniversari de l'EGAN. També celebrarem el 40è aniversari de la nostra Federació. Pots consultar el programa en PDF.

Per insriure't omple el formulari que trobaràs en aquest enllaç: https://www.espeleologia.cat/ca/comissions/trobada-d-espeleolegs-de-catalunya/?fbclid=IwAR3KgYCSasKbSlQSgvCR3K4_3x5HIf1vBhGh69j6YFus225-evhc0Bhiatw


Desmantellen la Teresina de Montserrat, la via ferrada més antiga de Catalunya

La Teresina, la via ferrada més antiga de Catalunya i una de les més simbòliques, ja és història. Aquesta setmana, els Agents Rurals treballen desmantellant la infraestructura, de més de 500 metres d'allargada i que dóna accés a Sant Jeroni, el cim més alt del massís. Ho han fet per qüestions de seguretat, ja que és un dels llocs de Montserrat on s'hi fan més rescats, però també per garantir la conservació de la muntanya, amb un greu perill d'erosió. La complexitat dels treballs ha fet necessari un equip d'agents rurals especialitzats en tasques de muntanya. Degut a les dimensions de la ruta, els Agents calculen treure fins a una tona de material.

La decisió de desmantellar-la s'ha pres, per tant, per qüestions de seguretat, però també com a mesura per protegir la muntanya. "A nivell de seguretat, hi ha un informe de l'institut geològic que indica que tota la part superior de la ruta és un munt de còdols que estan desenganxats i que, en qualsevol moment, poden anar caient. La situació amb el temps s'ha agreujat", ha explicat el coordinador del grup de suport de muntanya dels Agents Rurals, Carles Barés.

Més detalls: https://www.naciodigital.cat/naciomuntanya/noticia/5653/desmantellen/teresina/montserrat/via/ferrada/mes/antiga/catalunya?fbclid=IwAR3vWfnBQWRGf1UZS9e8SsN1kn5TG-PjtyWUT1Km0wKq33vjqKV6S9Xbaug


Nota de condol: Orene Cabot

Nota de condol Orene Cabot Maura (Sòcia 349)

Benvolguts socis i sòcies,
Amb tota la tristor, us fem saber que l’Orene, sòcia ben activa del nostre club i amiga, va morir ahir. Des d'aquí, volem transmetre el nostre condol a tots els seus familiars, amics i amigues.


L’Orene, tan estimada per tots i totes, va participar molt en el teixit social, cultural i esportiu del nostre país. La seva empenta va ser fonamental a l'hora de fer créixer el Club Excursionista Madteam, sobretot les seccions d'Alta Muntanya i d'Esquí de Muntanya, les activitats que més li agradaven.


La recordarem imparable amb el seu somriure, al costat dels nous i dels més antics, engrescant el grup i tenint-ne cura, aportant idees i propostes d´activitats per a fer més i millor, mostrant uns valors i una actitud que són un exemple a seguir per a molts dels que hem tingut la sort de conèixer-la i compartir bons moments amb ella. La trobarem a faltar.
Podeu deixar els vostres escrits al llibre de condolències que hem obert en aquest enllaç
Sempre la portarem al cor.

22 de Setembre del 2019
CE. MADTEAM


Mostra d'audiovisuals i fotografia de muntanya

Descarregar el Programa de la Mostra (en PDF)


Últimes publicacions

Arxiu