La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha elaborat el nou protocol de refugis de muntanya per aquests pròxims mesos amb les mesures preventives davant de la pandèmia de la Covid-19.

Des de la FEEC s’ha volgut fer un proctocol flexible però ajustat a la realitat i a les mesures sanitàries recomanades des del Govern català.

El protocol actual pot patir modificacions depenent de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 i depenent de l’evolució de les mesures que es determinin des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

La FEEC acompanya el protocol amb una infografia que ha realitzat el dissenyador, Lluís Mestres, i que servirà per a que les entitats que gestionin refugis i els mateixos guardes dels refugis les puguin tenir en un lloc visible durant el període en què s’hagi d’aplicar aquest protocol.

Els usuaris rebran aquest protocol en el moment de fer la reserva. La FEEC també ha fet arribar un protocol intern als guardes dels refugis que gestiona per a l’ús correcte i l’aplicació de les diferents mesures sanitàries i d’allotjament que s’hauran d’aplicar els pròxims mesos.

La FEEC també ha redactat una normativa d’ús pels refugis d’emergència que només podran ser utilitzats en cas de necessitat.

Aquest protocol de refugis serà d’obligat compliment en els refugis de la FEEC i en els refugis de muntanya de Catalunya.

Protocol de refugis de muntanya text (PDF)

Infografia refugis de muntanya (PDF)

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/protocol-refugis-de-muntanya/