“Maleïda 1882” L’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, arriba a les cases catalanes. Televisió de Catalunya ha programat l’emissió aquest dijous 14 de maig a les 23.10 pel Canal 33.

La pel·lícula que ha comptat amb el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya és un film documental dirigit per Albert Naudin i produïda per FilmeXplora produccions, ara arriba a la televisió després d’un rodatge per pantalles de cinemes i sales d’arreu del país .

Basada en el llibre original de Bernat Gasull “Maleïda”, la pel·lícula recrea per primer cop l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, ho fa amb un rodatge tan èpic com l’odissea pirinenca de Jacint Verdaguer i que ha permès recrear amb absoluta fidelitat la primera gran travessa catalana a aquesta muntanya. El documental, ha estat dirigit per l’Albert Naudín i ha comptat amb la interpretació de Lluís Soler.

Podeu llegir un ampli reportatge sobre aquesta pel·lícula a la revista Vèrtex 284

 

La preestrena de la pel·lícula es va fer el passat 21 de juny de 2019 al Teatre l’Atlàntida de Vic, tot i que el film ja s’havia pogut veure al Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT a Roda de Berà.

El 5 de juliol de 2019 va ser la data triada per arribar als cinemes una data que no ha estat triat casualment, ja que coincideix amb la data del 1882 que Verdaguer va iniciar la travessa pel Pirineu.

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/televisio-de-catalunya-estrena-maleida-1882/ 

https://www.ccma.cat/tv3/el-documental/maleida-1882-la-pel-8729licula-sobre-laventura-de-jacint-verdaguer-a-laneto/noticia/3013629/