Madteam

Excursionismo

Taller d'Orientació (17 febrer)

El taller es va iniciar dijous 15 amb la xerrada teòrica i les presentacions d’orientació amb mapa i brúixola i el d’orientació amb GPS, tenir els coneixements teòrics és imprescindible per poder aprofitar be les pràctiques.

El dissabte ens toca fer les pràctiques i hem triat els cingles de Bertí que ens ofereixen unes rutes de pistes, senders i camins de bosc i punts amb unes bones perspectives que ens ajudaràs a entendre el posicionament del mapa, la triangulació i la nostra situació sobre el terreny.

Iniciem la lectura de mapa a la mateixa població, al sortir d’esmorzar és imprescindible saber quina direcció hem d’agafar per triar el camí correcte. Un cop localitzat l’itinerari iniciem el camí cap al nostre objectiu, La Trona, analitzant cadascun dels encreuaments, senyals i punts de referència que ens trobem.

Un cop hem arribat al trencall del Tap de Xampany l’agafem per practicar l’orientació en un terreny més emboscat i després de la canaleta que hi ha al costat d’aquesta agulla ens trobem en un punt apte per interpretar el mapa tot situant diversos cims i masies que veiem al nostre voltant.

Seguim cap a La Trona utilitzant mapa i brúixola fins arribar al Grau del mateix nom, pugem pel camí empedrat per arribar a aquest excel·lent mirador. Després d’un descans comencem a baixar amb alguna modificació de l’itinerari que també podem veure al mapa, i aprofitem per visitar el Salt del Prat que està ben maco gràcies a l’aigua de les darreres pluges.

Finalment retornem al punt de partida al Figaró, acabem la jornada amb l’anàlisi del dia i de les experiències, que ens han semblat molt ben aprofitades.

Volver