Madteam

Excursionismo

Taller de GPS (13-17 novembre)

En la primera part de la sessió teòrica de dimecres varem estar veient tots els conceptes necessaris per entendre les funcionalitats del nostre GPS com coordenades, datum, visibilitat dels satèl·lits, declinació magnètica, zones UTM, etc. i com utilitzant-lo correctament ens pot ajudar a seguir els itineraris de muntanya escollits i fins i tot a treure’ns d’alguna situació compromesa en cas de pèrdua o boira.
La segona part la varem dedicar a la comunicació entre el nostre aparell de GPS i l’ordinador i com aquesta relació ens ajuda a crear els nostres propis tracks amb els que podrem sortir a muntanya amb la confiança de tenir a les mans la ruta que hem estat preparant i revisant personalment, així com a la preparació i calibrat de mapes per tal que ens serveixin a les nostres aplicacions.
Finalment varem concretar la sortida de pràctiques amb un exercici consistent a preparar un itinerari a Montserrat amb els mitjans propis de cadascú i utilitzant els coneixements apresos en aquesta sessió que comentarem durant la realització de l’itinerari.
 
La sortida de pràctiques va consistir en el seguiment del track escollit a la sessió de dimecres i a la vegada en anar comentant i resolent dubtes de cadascun dels receptors de GPS, també varem poder veure les diferents utilitats del GPS per confirmar la nostra situació sobre el terreny amb la utilització del mapa de paper i les coordenades.
Finalment la resolució dels diferents dubtes en els menús dels GPS va ser el punt principal de les pràctiques conjuntament amb la posada en comú de les comparatives de les dades aportades pels aparells GPS, els mòbils i el mapa, concloent que la pràctica constant del GPS ens portarà a adquirir l’agilitat necessària pel seu ús habitual a muntanya.
 
Moltes gràcies a Twonav per la seva col.laboració.

Volver