Madteam

Excursionismo

Taller Muntanya hivernal (20-21 gener)

El taller va començar el dissabte al mateix poble de Meranges, tot just baixar dels cotxes i un cop arreglats de vestuari i material vaig repartir els mapes de la zona amb l’itinerari a seguir, sobre el que els participants al taller van haver d’orientar-se per iniciar el camí.
Així mateix, vàrem veure com es fa la comprovació del funcionament dels ARVA abans de l’inici de l’activitat i practicar aquesta tècnica.
Durant la pujada cap al refugi de Malniu en diversos encreuaments varem consultar el mapa i practicar com orientar-nos i situar-nos sobre el mateix amb diverses tècniques.
A la vegada anàvem veient com seguíem el track de GPS per comparar els dos sistemes d’orientació sobre el terreny.
Arribats al refugi de Malniu ja en terreny nevat ens vàrem calçar les raquetes per anar cap als llacs a fer les pràctiques de tècniques de seguretat a la neu. Durant aquestes pràctiques varem veure la formació de les diferents capes de neu i gel, la formació de les cornises per efecte del vent, la tècnica de sondatge per detecció d’una víctima enterrada a la neu, el paleig estratègic per desenterrar-la.
Aprofitant la zona de bosc on la visibilitat queda molt reduïda varem tornar a practicar tècniques d’orientació amb mapa i brúixola.
Per finalitzar el dia, i abans de sopar, vàrem fer la projecció de les presentacions de coneixement i prevenció d’allaus i la d’orientació amb GPS.
El diumenge ens varem llevar amb pluja, per tant la feina que havíem de fer a l’exterior va quedar substituïda per una xerrada amb consultes i aprofundiment de tot el que havíem vist el dia anterior.
A la vegada vàrem fer una simulació de recerca d’ARVA dins del refugi ja que el mal temps no ens va permetre fer-la a l’exterior.
Finalment i veient que el temps no tendia a la millora vàrem decidir deixar el refugi per baixar cap als cotxes, donant per acabat el taller d’aquest cap de setmana.

Volver