Ajuda'ns a fer possible la pel·lícula sobre Verdaguer!

L'estiu de 1882, Jacint Verdaguer emprèn una aventura extraordinària pel Pirineu català per escriure un dels seus millors poemes: Canigó. El poeta va recórrer a peu les valls, pobles i muntanyes per recollir vivències, llegendes, tradicions i mots en un quadern de viatge que avui es conserva a la Biblioteca Nacional de Catalunya.

Sota el títol Maleïda 1882, FilmeXplora produccions es planteja el 2016 portar a la gran pantalla aquest fascinant episodi històric, tot explicant el com i el què de l’aventura de Verdaguer que el portaria a planificar la primera expedició catalana a l’Aneto.



I és que Jacint Verdaguer, més enllà del seu vessant literari, també fou un muntanyenc i aventurer de primer ordre, un veritable pioner del Pirineu català que fins i tot es va veure obligat, a amagar part d’aquestes vivències entre versos i poemes.

Alhora, retrobarem itineraris perduts que ens permetran conèixer millor la cultura, la història i la geografia de les nostres contrades pirinenques, on el cim de la Maleïda, al segle XIX a casa nostra, era reconegut popularment com la muntanya més alta de Catalunya.

La força poderosa de la història empeny l’equip de FilmeXplora el mateix 2016 a emprendre el projecte amb la col∙laboració de la Fundació Jacint Verdaguer, el suport d’ajuntaments i institucions i les aportacions econòmiques de persones properes i entusiastes.

S'ha rodat la primera part de la pel·lícula (vegeu tràiler). Aquest estiu es torna al Pirineu per gravar la segona. Però perquè la pel·lícula pugui veure la llum amb el rigor i el valor cinematogràfic i divulgatiu que ens exigim, necessitem d’un nou esforç econòmic.

Ens hi ajudeu?

DONACIONS PEL PROJECTE DOCUMENTAL