L’Àrea de Formació de la FEEC ha convocat un curs de Monitors d’Excursionisme d’Entitat per als propers mesos d’abril a juny. La figura del monitor és la que dóna suport en la dinamització de les activitats que organitzen les entitats excursionistes i a la vegada promou les diverses activitats de muntanya que s’hi organitzen. A més, és el primer pas per ser formador benèvol mitjançant la titulació d’instructor de l’especialitat.

Aquest curs va dirigit a tots aquells que vulguin realitzar aquestes tasques a les entitats i clubs excursionistes adherits a la FEEC i que ja hagin superat les proves d’accés al curs. L’objectiu del curs és donar coneixements tècnics i de seguretat per poder donar aquest suport en les activitats i a la vegada treballar eines de comunicació i per a la dinamització de grups. Cal tenir la llicència federativa de la FEEC 2019.

Calendari del curs

  • 27 i 28 (només matí) d’abril
  • 4 i 5 de maig (sortida pràctica)
  • 11 i 12 de maig (sortida pràctica)
  • 18 i 19 de maig (sortida pràctica)
  • 25 de maig (jornada de reserva)
  • 8 i 9 de juny (avaluació)
  • 15 de juny (avaluació extraordinària, en cas de ser necessari)

El calendari pot estar subjecte a algun canvi.

El curs té una càrrega lectiva de 90 hores teoricopràctiques. Un cop finalitzat i superat el curs cal fer 90 hores de pràctiques. L’assistència a les sortides pràctiques i a l’avaluació és obligatòria i es permet l’absència fins a un 20% del contingut teòric.

Hi ha un màxim de 24 places i el mínim per a fer el curs és de 12 inscrits.

Els llocs concrets on es realitzaran les sessions teòriques i les sortides pràctiques es comunicaran als inscrits a l’inici del curs, juntament amb el programa d’aquest. El cap de setmana del 18 i 19 de maig, les classes es faran al refugi de la Morera de Montsant. Tots aquells que vulguin passar-hi la nit, hauran de fer la reserva al mateix refugi.

Inscripció

Les persones que vulguin inscriure’s al curs han de fer-ho a través de la pàgina web de la FEEC abans del 19 d’abril. El preu de la matrícula és de 180 euros i no inclou desplaçaments, dietes ni allotjament.