Mountaineering school and ascent to Gran Paradiso

Un any més la Comissió de Joventut de la Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme (UIAA) i el Club Alpí Italià (CAI) organitzen unes estades adreçades a tots aquells nois i noies entre 15 i 19 anys membres d’alguna federació afiliada a la UIAA.
Enguany, es realitzaran del 9 al 15 de juliol al Parc Natural del Gran Paradiso, situat a la Vall d’Aosta, al nord-oest d’Itàlia.

Els objectius de l’organització son:

  • Donar l’oportunitat a nois i noies de diferents països per reunir-se i compartir la seva passió per la muntanya i l’alpinisme.
  • Ajudar a superar les barreres socials i culturals.
  • Fomentar la curiositat, capacitat d’observació i de pensament sobre l’entorn que els envolta, des d’una perspectiva històrica i natural.
  • Permetre als participants la construcció d’una consciència ambiental a través de viure directament l’experiència amb la natura.
  • Facilitar l’amistat i la cooperació dins dels grups, i permetent desenvolupar amistats amb persones d’altres cultures.

Es pot trobar el programa complet en aquest enllaç.

Els nois i noies que vulguin participar han de disposar del carnet federatiu de la FEEC modalitat D. Hi haurà un màxim de 6 places, les quals s’assignaran per ordre d’entrega de documentació. Si hi hagués més sol·licituds que places, tindran preferència aquells esportistes que no hagin participat prèviament en estades de la UIAA. Tot i així, la decisió final sobre la viabilitat de poder realitzar les estades serà del Club Alpí Italià.

El grup de joves sempre anirà acompanyat d’un tècnic de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM). A més d’acompanyar-los en el viatge, aquest anirà amb els nois i noies en totes les sortides i els aconsellaran a nivell tècnic durant les estades.
S’ofereixen un màxim de 6 places, tots aquells interessats en participar-hi hauran d’entregar el full de sol·licitud amb la documentació adjunta que es demana i el currículum esportiu a la seu social de la FEEC (Rambla, 41 Pral. 08002 Barcelona), enviar-ho per correu postal o per correu electrònic a estades@feec.cat. El termini de recepció de sol·licituds serà el 31 de maig de 2017. Posteriorment la FEEC comunicarà als esportistes acceptats com i quan hauran de fer l’ingrés de la inscripció.

El cost d’inscripció a les Estades serà de 350 € i cobrirà les despeses dels desplaçaments, d’allotjament i dietes (excepte el dinar del primer dia). Un cop comprats els bitllets, en cap cas es retornarà l’import d’aquests si finalment un participant no pogués assistir a les estades.
Unes setmanes abans es farà una sessió de presentació a la seu social de la FEEC. Serà un moment de trobada entre els joves i els tècnics acompanyants on es parlarà de l’organització logística, el material i altres temes d’interès relacionats.

Per més informació contactar per correu electrònic a estades@feec.cat o per telèfon al 934.120.777 ext. 2