L’Àrea de Formació de la FEEC ha convocat unes noves estades per a joves als Alps, que se celebraran del 15 i el 21 de juliol a Suïssa. Les estades van destinades a nois i noies federats d’entre 18 i 25 anys.

L’objectiu principal de les estades és fomentar les activitats alpinístiques entre els joves mentre es coneixen noves regions i serralades a l’hora que es treballen continguts tècnics i de seguretat, així com d’organització, planificació i logística de les ascensions i els valors de la convivència i companyonia.

A nivell alpinístic, depenent sempre de les condicions meteorològiques i del grup, els objectius seran els cims del Lagginhorn (4.010 m), el Finsteraarhorn (4.260 m) i el Gross Grünhorn (4.044 m).

Per participar-hi s’han de complir els següents requisits:

  • Tenir entre 18 i 25 anys. En el moment de formalitzar la inscripció s’haurà de tenir els 18 anys complerts.
  • Disposar del carnet federatiu de la FEEC de l’any 2018, modalitat D.
  • Tenir coneixements dels nusos vuit, vuit resseguit, de baga plana, estàtic o ballestrinque i maixard.
  • Dominar el IV grau de dificultat en escalada en roca.
  • Dominar la tècnica de descens en ràpel.
  • Dominar la tècnica de progressió amb grampons i la utilització del piolet en pendents de 45/50 graus d’inclinació.
  • Haver realitzar un mínim de 4 ascensions a cims de més de 3.000 metres.
  • Haver realitzat un mínim de 2 ascensions de més de 2.500 metres a l’hivern.
  • Haver escalat un mínim de 3 vies en roca de dificultat de IV grau i tres llargs de corda.

Hi ha un màxim de 10 places i no es realitzaran si no s’arriba als 8 inscrits. Aquestes places s’assignaran per ordre de recepció de la documentació. Els joves interessats en participar-hi hauran d’entregar la sol·licitud d’inscripció, el currículum esportiu i la documentació adjunta que es requereix a la seu social de la FEEC (Rambla, 41 Pral. 08002 Barcelona), enviar-ho per correu postal o per correu electrònic a estades@feec.cat . El termini de recepció de sol·licituds serà el dia 24 de juny de 2018.

Posteriorment la FEEC comunicarà als esportistes acceptats com han de formalitzar la inscripció. La taxa d’inscripció és de 225 euros i cobreix les despeses d’allotjament i les dietes. El dijous 5 de juliol a les 18:30 h es farà una sessió de presentació de les estades a la seu social de la FEEC.