La vall d’Ayas (Vall d’Aosta, Itàlia) és la zona on es realitzaran les estades per a joves als Alps, del 14 al 20 de juliol, destinades a socis i sòcies d’entitats excursionistes de la FEEC i amb llicència federativa.

L’objectiu d’aquestes estades a nivell alpinístic, depenent de les condicions, serà coronar els dos cims més emblemàtics d’aquesta zona: el Pollux (4.091 m) i el Castor (4.221 m), amb opcions de poder fer el Breithorn Oriental (4.139 m) i el Roccia Nera (4.075 m). L’objectiu principal, però, és fomentar les activitats alpinístiques entre els joves i conèixer noves regions i serralades. També es treballaran continguts tècnics i de seguretat, així com d’organització, planificació i logística de les ascensions i els valors de la convivència i la companyonia.

Per participar-hi s’han de complir els següents requisits:

  • Tenir entre 18 i 25 anys. En el moment de formalitzar la inscripció s’haurà de tenir els 18 anys complerts.
  • Disposar de la llicència federativa de la FEEC de l’any 2019, modalitat D.
  • Tenir coneixements dels nusos vuit, vuit resseguit, de baga plana, estàtic o ballestrinque i maixard.
  • Dominar el IV grau de dificultat en escalada en roca.
  • Dominar la tècnica de descens en ràpel.
  • Dominar la tècnica de progressió amb grampons i la utilització del piolet en pendents de 45/50 graus d’inclinació.
  • Haver realitzar un mínim de 4 ascensions a cims de més de 3.000 metres.
  • Haver realitzat un mínim de 2 ascensions de més de 2.500 metres a l’hivern.
  • Haver escalat un mínim de 3 vies en roca de dificultat de IV grau i tres llargs de corda.

Hi ha un màxim de 10 places i les estades no es realitzaran si no s’arriba als 8 inscrits. Els joves interessats a participar-hi han d’entregar lasol·licitud d’inscripció, el currículum esportiu i la documentació adjunta que es requereix a la seu social de la FEEC, enviar-ho per correu postal o per correu electrònic a estades@feec.cat . El termini de recepció de sol·licituds és el 24 de juny de 2019.

Posteriorment la FEEC comunicarà als esportistes acceptats com han de formalitzar la inscripció. La taxa d’inscripció és de 500 euros i cobreix les despeses d’allotjament i les dietes. La setmana anterior es farà una sessió de presentació de les estades a la seu social de la FEEC.