La data de l’1 de juliol estava marcada en vermell al calendari dels refugis que gestiona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Des del passat 23 de maig que els refugis van començar a obrir amb servei de terrassa s’estava a l’espera de l’obertura progressiva per les pernoctes. La majoria de refugis ja ho han fet els darrers dies però a partir d’aquest dimecres 1 de juliol ja es podrà dormir a pràcticament tots els refugis de la FEEC.

El refugi més matiner va ser el de la Serra d’Ensija que el dijous 23 de maig va decidir obrir el servei de terrassa per begudes i entrepans. El refugi situat al Berguedà estrena horari durant tota la setmana a partir d’aquest 1 de juliol i també pernocta amb mitja pensió per un màxim de 12 persones.

La resta de refugis han anat obrint aquest darrer mes tant els serveis de restauració com els de pernocta. Cal recordar que aquest any i com a conseqüència de les afectacions de la pandèmia de la Covid-19, la pernocta anirà acompanyada de mitja pensió en el moment de fer la reserva.

A més a més els refugis hauran de seguir un protocol establert i dibuixat des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i validat des de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física.

El primer dia de juliol han programat tornar el refugi de Colomina (Vall Fosca/PN d’Aigüestortes), amb servei mínim de mitja pensió i regulació de places, i el refugi Ernest Mallafré (PN d’Aigüestortes) que ho farà amb mitja pensió obligatòria i 12 places disponibles.

Ca a banda pel refugi de Vallferrera (PN Alt Pirineu/Pica d’Estats) que serà l’únic que s’esperarà fins al 13 de juliol per poder obrir les pernoctes amb mitja pensió. El refugi ja ofereix servei de terrassa i menjars sense pernoctes, a partir del 13 de juliol amb pernoctes que només deixaran fer 1 nit als usuaris.

Fes la teva reserva als refugis guardats de la FEEC

Consulta el protocol de refugis FEEC

Consulta meteo travesses

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/a-partir-daquest-juliol-ja-es-pot-pernoctar-a-tots-els-refugis-de-la-feec/