El nou Comitè de Barrancs de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha tingut la iniciativa de programar les primeres jornades tècniques de barrancs, que se celebraran del 17 al 19 de novembre a Rialp (Pallars Sobirà).

Unes jornades que no estaran enfocades a l’activitat, sinó que més aviat serà un congrés de barranquistes amb una gran diversitat de ponències i tallers. L’objectiu és poder compartir diferents punts de vista d’aquesta disclipina i aprendre com desenvolupar aquesta pràctica d’una forma més segura.

Tres dies que serviran per aprofundir en el món del descens de barrancs, amb una taula rodona on es posarà en debat la situació actual d’aquesta disciplina, ponències de seguretat, medi ambient, formació i aspectes relacionats amb el material que s’utilitza. Cada tema estarà format per quatre ponents que durant 30 minuts exposaran el seu punt de vista i, a posteriori, resoldran els dubtes i preguntes que podran formular els participants de les jornades. També podran gaudir, durant dues hores, de tallers tècnics de corda doble i corda simple, instal·lacions, reequipament i primera intervenció en cas d’accident.

Dissabte és el dia dedicat a les ponències, amb activitats ininterrompudes des de les 9:00 h del matí fins a les 20:00 h del vespre, amb un dinar de germanor a les 14:00 h del migdia amb productes de km 0 del Pallars Sobirà. Els tallers teoricopràctics es duran a terme el diumenge.

Programa detallat

Les inscipcions es poden formalitzar a través del web de la FEEC abans del 15 de novembre.