Madteam

Bicicleta de Montaña

   Actividad organizada por el club/voluntarios

BTT: Ruta circular Manresa

Sábado, 25 de Enero de 2020 de 08:00 a 18:00h.

Organización : Club/voluntarios
Costes referentes solo al transporte, alojamiento, etc. de los participantes.

Tipos inscripción :
Precio socios: 0.00 €

(Pot variar segons les opcions)

Fecha límite de inscripción:
Viernes, 24 de Enero de 2020 a las 17:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº máxim de plazas: il·limitades

RUTA:
Manresa -Sant Joan de Vilatorrada-Collbaix-La Torre-Fals-Rajadell-Font de la Girada-Gorg Blau-Suanya- Manresa

Passarem per:
Manresa , El camí de Joncadella, La Torre del Riera, Sant Joan de Vilatorrada, Els plans de Santamarta, Collbaix, La Torre, Fals, Rajadell, La baga del Puig, La font de la Girada, El Gorg Blau, Suanya, Cal Palomes, Sant Joan de Vilatorrada, El Poal, Manresa.

Descripció de la ruta:
Sortim de Manresa de pla pel camí de Joncadella tombem a l'esquerra baixant cap a la Torre del Riera i creuem el Cardener entrant a Sant Joan de Vilatorrada, creuem el poble i anem a buscar un caminet que amb alguna rampa forta ens puja als plans de Santamarta. Planegem una mica i agafem el camí que puja pel darrere del Collbaix que amb una continuada pujada ens deixa a dalt l'altiplà.

Comencem a baixar per la pista que porta a la carretera de Rajadell però que deixem per un camí que més endavant va a parar a un sender, on haurem de baixar en un graó. El sender ens retorna a la pista que seguim una mica per tombar a l'esquerra cap a la Torre. Seguim baixant pel camí fins arribar a Fals on farem un repetjó pels carrers del poble. Per pla i baixada entrem a Rajadell per l'Estació.

Marxem de l'Estació per carretera de Rajadell, passem de llarg i anem a creuar la riera de Rajadell uns centenars de metres més avall. S'acaba la baixada i ens comencem a enfilar per els pendents de la baga del Puig. Arribats al punt més alt comencem a baixar, amb algun pujador entremig, fins que travessem altre cop la riera de Rajadell.

La pista ampla on hem anat a parar va baixant molt suaument i la deixem on la riera fa un gran meandre tot travessant-la. Seguim un camí que va entre la riera i un camp fins que es va estrenyent i esdevé sender, una mica abans d'arribar a la font de la Girada. El sender juganer va baixant paral·lel a la riera per la riba dreta fins que en un punt decidim creuar-la i agafar el camí del Suanya.

Ara el camí marxa a la vora esquerra de la riera de pla fins a arribar al pont que ens portaria al bosc del Suanya, que no creuem, on comença a pujar per la pista enquitranada, després d'una entrada amb força pendent se suavitza i anem passant per una esquitxada de cases de pagès. A cal Palomes deixem la pista i tombem a l'esquerra per un caminot que puja al Pla de la Mina.

Anem a creuar la C-25 per un pas elevat i tombem a la dreta per agafar un corriol que s'acaba una mica abans d'entrar a Sant Joan de Vilatorrada. Creuem el poble per anar a buscar el pont que creua el Cardener i desfem el recorregut que hem fet a l'inici per tornar a Manresa.

DURADA DE LA RUTA TOT EL DIA (acabarem aprox 16.00 h)
* menjarem a mig de la ruta portar menjar i com a mínim un litre d'aigua
* 36 km i 870 m desnivell

Requisitos

Cal ser autònom, portar el material adequat per la sortida i tenir la preparació física adient a l'activitat.

Material:

  • BTT
  • Eines i kit de punxades
  • Casc
  • Roba i calçat de BTT
  • Protecció solar
  • Motxilla d’hidratació o bidons i menjar (entrepà, barretes, gels)
  • Roba per canviar-se després de l’activitat.

No inclou el transport fins el punt d’inici de la caminada.

Cal estar en possessió de la targeta de la FEEC o similar.
En cas de no tenir-ne el club te'n pot tramitar una assegurança temporal pel dia de l'activitat (6 euros)

Qualsevol dubte o qüestió, envieu un correu a info@madteam.org

BTT: Ruta circular Manresa
BTT: Ruta circular Manresa