Zona privada
Madteam

Esquí de Montaña

   Curso organizado por guia/profesional

Curs d'Esquí de Muntanya

16, 17, 23, 24 de enero de 2016

Organización : Guia/profesional

Tipos inscripción : Sólo socios
Precio socios: 60.00 €

(Pot variar segons les opcions)

Fecha límite de inscripción:
Viernes, 18 de Diciembre de 2015 a las 10:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº máxim de plazas: 6
Inscritos: 0 | Pre-inscritos: 0

L’esqui de muntanya és un esport que enganxa. L’entorn verge i salvatge en el qual es desenvolupa, la satisfacció d’assolir un cim, el fet de lliscar per neus que previament no han estat trepitjades per ningú, l’esforç, els increïbles paisatges, els amics, les llums de l’alba i el capvespre.... tot un aglomarat de sensacions que fan gaudir de la vida. (Esquí de muntanya, Albert Castellet Llerena cosetania 2005)

Temari

Dia 16 gener

Matí:- Equipament i material.- Tècniques bàsiques de progressió de pla i pujada.- Tècnica bàsica de la transició de pujada a baixada.- Protocols de seguretat. 

Tarda:- Xerrades: Consideracions bàsiques per desplaçar-se per un  terreny de muntanya innivat.- Material.

Dia 17 gener Fer un cim de la zona.- Tècniques bàsiques de progressió de pla i pujada.- Transicions.- Tècnica alpina.- Tècniques bàsiques de decents amb neus no tractades.

Dia 23 gener

Matí:Protocol de rescat de víctimes d’allau.- Afinament de la tècnica de progressió amb pla i pujada.- Optimització de les transisions.- Tècniques bàsiques de decents amb neus no tractades.- Tècnica alpina.

Tarda:Criteris bàsics per a la planificació d’una sortida.- Planificació de la sortida del següent dia.

Dia 24 generRealització de la sortida planificada la tarda anterior tot aplicant els coneixement adquirits durant curs.

A qui va dirigit.A persones que vulguin iniciar-se a l’esquí de muntanya.Objectiu generalA la finalització d’aquest curs, hauríeu de ser capaços d’afrontar una sortida d’esquí muntanya de dificultat mitjana (S3 ME) amb l’ajuda d’un expert, amb una bona eficiència tècnica i amb criteris bàsics per fer una bona gestió del risc.Objectius específics.- Reconèixer  i elegir el material per a la practica de l’esquí de muntanya més adequat als vostres objectius.- Pujar amb els esquís els peus per diferents tipus pendents neus i trajectòries.- Executar la tècnica de pla i de pujada correctament per desplaçar-se amb eficiència i seguretat.- Baixar tot aplicant diferents tipus de viratges depenen de les condicions del terreny i la neu  per gaudir de l’esquí i baixar amb seguretat.- Reconèixer diferents tipus de neu i adaptar la tècnica per desplaçar-se per ella.- Traçar itineraris (tant de pujada com de baixada) segurs tot fent una bona lectura del terreny, i  de les condicions nivològiques.- Recopilar informació de diferents fonts per planificar la vostre sortida de cap de setmana.- Planificar una sortida senzilla de dia cap de setmana.

 

Calendari

Dies 16, 17, 23 i 24 de Gener 2016Lloc: a concretarL'allotjament el concretarem quan sapiguem la zona (segons condicions meteorològiques)Temari del curs

- Equipament i material.- Tècniques bàsiques de progressió amb pla i pujada.- Transicions- Tècniques bàsiques de decents amb neus no tractades.- Tècnica alpina.- Planificació d ‘activitats.

 

 

Requisitos

Requisits.Nivell d’esquí alpí mitjà, ser capaç d’executar viratge en paral•lel per qualsevol pista trepitjada i en condicions favorables fora pista. Bona forma física.Ràtio màxim 6, mínim 4 personesPreus200 euros/per persona (grup de 4 persones)150 euros/per persona (grup de 6 persones)Al moment de fer la inscripció, cal fer un pagament a comte de 60 euros.

Curs impartit per: Lluc Pellissa Vaque - Tècnic d'Alta Muntanya 

OBSERVACIONS: Obligatorietat de tenir vigent la Llicencia federativa 2016 en cas de no tenir-ne el Club et facilitara  una llicencia temporal només per l'activitat (12 euros).

El preu inclou el curs. No inclou despeses de desplaçament, ni despeses de llicència/assegurança, ni allotjament.

Curs d'Esquí de Muntanya
Curs d'Esquí de Muntanya