Madteam

Esquí de Montaña

   Curso organizado por guia/profesional

CURS: Seguretat en Terreny d’Allaus (STA) – Nivell 1

21, 22 de enero de 2023

Organización : Guia/profesional

Tipos inscripción :
Precio socios: 0.00 €

Fecha límite de inscripción:
Jueves, 12 de Enero de 2023 a las 16:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº máxim de plazas: 7

Aquest curs servirà a l’alumne per dotar-lo de les eines i els coneixements necessaris per a circular amb seguretat en terreny d’allaus.

El curs serà impartit per l'ACNA, i serà impartit al Pallars-Aran, en funció de les acomulacions de neu.

 

CONTINGUTS DEL CURS

Els continguts del curs son els següents:

  • Terreny d’allaus i trampes del terreny.
  • Traçat de rutes segures.
  • Estratificació de la neu.
  • Condicions actuals de la neu i efectes de la meteorologia (pronòstic).
  • Preparació d’una sortida i tècniques de reducció del risc.
  • El factor humà en accidents per allau.
  • Rescat bàsic (DVA, pala, sonda i organització).

Duració i estructura:

El curs és de 18 hores, a on divendres hi ha 3h de teoria, el dissabte es fan 6 hores pràctiques i 3 hores de teoria i finalment diumenge 6 hores pràctiques.

Les hores teòriques de divendres s'arribarà a un acord entre els participants i el guía sobre l'horari en què fer-les.

 

És necesari portar roba adequada, esquís o raquetes per desplaçar-se, DVA, pala i sonda.

Preu: 150€ (l'allotjament no queda inclòs en el preu)

Si esteu interessats en l'allotjament, tindreu disponible per la MP (inclou llençols, manta, dutxa, sopar dissabte i esmorzar diumenge).

 

 

IMPORTANT

És obligatori tenir una llicència federativa (FEEC D mínim) amb assegurança que cobreixi l'activitat de la trobada (en cas de no tenir-ne es pot demanar una temporal al realitzar la inscripció). Si ja en tens una amb una altra entitat envia'ns un correu electrònic a info@madteam.org amb un comprovant o la foto de la llicència al realitzar la inscripció.

 

La FEEC ha implementat aquest any 2023 la limitació d'un màxim de 3 llicències temporals PER PERSONA, per tant és responsabilitat de cadascú assegurar-se de què no ha sobrepassat el límit de temporals, en cas de que s'hagi superat el límit, es sabrà el dilluns abans de la sortida quan a l'hora de tramitar totes les llicències temporals de la setmana no permeti fer-la. En aquest cas, la política de retornament de diners que es seguirà dependrà de cada refugi, però comptant que es pocs dies abans de la sortida en molts casos serà escassa o nul·la.

 

Com ja sabeu ni el Club ni la Secció organitza cap activitat, sinó que són els propis socis qui s'organitzen i queden entre ells per fer alguna ascensió o travessa per la zona. Per tant és absolutament obligatori tenir els coneixements adequats per fer activitat a l'alta muntanya, amb total independència i autonomia.

Si penseu fer alguna activitat heu de prendre totes les precaucions adients (conèixer el butlletí meteorològic i d'allaus, portar un mapa de la zona, etc.), haver preparat l'activitat i portar el material necessari.

Requisitos

Us recordem que l'entorn és un entorn muntanya. Per tant, si penseu fer alguna activitat, heu de prendre totes les precaucions adients (conèixer el part meteorològic, portar un mapa de la zona i haver preparat l'activitat, etc) i portar el material necessari, en funció de l'activitat (roba tècnica, calçat adequat, grampons, piolet, arva, pala i sonda, etc).

Aconsellem consultar i seguir les recomanacions que fa la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC): https://www.feec.cat/fem-muntanya/seguretat/ 

1 - Tenir vigent la Llicència federativa (D o superior) vigent pel 2021. En cas de no tenir-ne el Club et facilitara una llicència temporal pel cap de setmana.
2 - Ser soci del club.

3 - Acceptar i acomplir les següents normes:
- L'organització es reserva el dret d'anul.lar la trobada o canviar el lloc en cas de mal temps, o qualsevol altra circumstància que així ho aconselli. 
- El transport de persones és a càrrec de cada participant.
- Ni el Club Excursionista Madteam ni els coordinadors de la sortida es faran responsables sota cap circumstància, dels accidents que hi puguin haver ni dels danys materials i/o personals que qualsevol participant pugui tenir o causar.
- El fet de participar en la trobada implica l'acceptació d'aquestes normes.
- Dur el material adequat per l'activitat (Roba adequada, esquís o raquetes per desplaçar-se, DVA, pala i sonda.)
- El lloc de la trobada podrà ser canviat en cas de mala previsió meteorològica.

CURS: Seguretat en Terreny d’Allaus (STA) – Nivell 1
CURS: Seguretat en Terreny d’Allaus (STA) – Nivell 1