Zona privada
Madteam

Sección Joven

   Actividad organizada por el club/voluntarios

Travessa Vall de Salenques - Llosàs - Llauset

Del Lunes 9 de Agosto al Viernes 13 de Agosto de 2021

Organización : Club/voluntarios
Costes referentes solo al transporte, alojamiento, etc. de los participantes.

Tipos inscripción : Sólo socios
Precio socios: 0.00 €

(Pot variar segons les opcions)

Fecha límite de inscripción:
Miércoles, 21 de Julio de 2021 a las 16:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº máxim de plazas: 10
Inscritos: 7 | Pre-inscritos: 0

Desde la secció jove del MadTeam us proposem una travessa de 5 dies que transcòrre per diferents valls precioses del Pirineu(vall de salenques, zona dels ibons de Llosàs, Llauset, ibons de Vallibierna,...) i cims de més de 3000m (Russell, Tempestats, Margalida,...).

IMPORTANT: Tot i ser una proposta d'activitat tot inscrit/a ha de tenir l'autonomia, les condicions físiques i coneixement per a assolir l'itinerari. En cap cas es tracta d'un guiatge i cadascú és responsable d'ell mateix. La travessa pot ser modificada i sempre será un recorregut consensuat entre els inscrits.

A continuació exposem la proposta principal i les diferents etapes:

Etapa 1: Desde l'embassament de Baserca s'inicia en ascens senzill pel GR-11. En el km 2 aprox. s'abandona el GR per anar a la dreta i entrar a l'inici de la vall de Salenques. Es progressa per terreny molt incòmode per sobre de blocs desde la cota 1800, pel fons de la vall, fins arribar a una canal marcada amb algunes fitesa a l'esquerra. Un cop se surt de la canal (incòmode de pujar però sense dificultat ni exposició) se segueixen les fites (molt poc visibles) fins arribar al Xalet particular (per sota de l'estany del Cap de la Vall, on farem la primera nit.

Etapa 2: Etapa circular per realitzar una bonica i dura ascensió al Russell (deixant el material de vivac), desde on podrem observar els diferents cims més alts de la zona. S'inicia l'ascens per pendent fort cercant el millor camí esquivant blocs i curtes canals. Posteriorment es flanqueja (amb lleuger ascens) en direcció a la punta del Russell oriental, per trobar una canal d'entrada herbosa, que posteriorment acaba en una altra pedregosa amb un pas de II o III. S'arriba a la punta oriental amb grimpades senzilles. Es continua per la cresta fins a l'avantcim SE. Per arribar al cim principal cal fer un petit flanqueig per camí fàcil per sota la cresta (pel costat esquerre en la direcció del recorregut). El descens es realitza per una canal pedregosa i un camí senzill però relativament exposat. El retorn al Xalet particular es realitza passant per la "collada de los Sarrios" i la "collada de los Bucardos".

Etapa 3: Seguint el camí de retorn de l'etapa del dia anterior anem a buscar l'Ibonet de Llosàs (on deixarem gran part del pes). Posteriorment es realitza l'ascens al cim del Tempestades per un fort pendent que acaba en grimpades senzilles però aères. Hi ha la possibilitat de realitzar un tros de cresta per arribar al cim del Margalida i realitzar el descens fins a l'Ibonet novament (on recollim el material). Continuem fins a la "collada de los Sarrios" de nou i baixem per camí evident a l'Ibon Alto de Vallibierna.

Etapa 4: Vallibierna

Etapa 5: Tornada

Requisitos

.
Travessa Vall de Salenques - Llosàs - Llauset
Travessa Vall de Salenques - Llosàs - Llauset
Localización

Pantà de Baserca

Ver plano

Muro


0 publicaciones

Ir al muro de esta actividad