Madteam

Alta Montaña

Curs d'Alpinime 1 (30-31 març)

El cap de setmana 30 i 31 de març de 2019 vam realitzar un monogràfic d'iniciació a l'alpinisme amb l’Enric, la Mònica, en Jaime i l’Albert socis del Madteam. El lloc triat aquesta vegada va ser Ulldeter, famós pel seu refugi, les seves curtes aproximacions i per l’assortit de canals i ascensions per tots els nivells.

Dissabte després de fer la reglamentària parada per omplir l’estómac ens vam dirigir fins al refugi d’Ulldeter on vam poder deixar alguns trastos i agafar només el material necessari per la realització de diferents tallers. Vam començar amb la progressió amb i sense grampons i piolet per terreny lleugerament inclinat, tot seguit vam buscar un pendent més adequat i vam realitzar les pràctiques d’autodetenció fent ús de vàries tècniques i situacions. Després d’una lleugera parada per dinar vam realitzar el taller de rescat de víctima d’allaus amb DVA, pala i sonda on fins i tot vam poder simular l’enterrament d’una víctima sorpresa per una allau. Posteriorment vérem realitzar un petit taller de nusos acompanyat d’ancoratges naturals com el piolet en T, el bolet de neu i el del propi cos en banyera.

El dia va donar per molt i amb una bona dosis de conceptes apresos vam decidir anar a fer la cerveseta al refugi d’Ulldeter, un cop allà encara vam tenir temps per aclarir dubtes i realitzar una petita classe d’orientació on els participants van preparar l’itinerari del dia següent... Ara si, ja tenim la feina feta, només ens toca gaudir d’un bon sopar, petar la xerrada i cap a dormir.

Teníem una lleugera incertesa sobre la meteo del diumenge, els mapes meteorològics eren contradictoris, però s’ha de dir que tot i dormir una hora menys pel canvi d’hora, el dia es va aixecar radiant i semblava que tindríem una treva per realitzar l’activitat programada. Així que a les 8h ja esmorzats i equipats enfilàvem camí cap al pas dels Isards entre els dos Gra de Fajols el gran i el petit, aprofitant el pendent i el terreny vam practicar l’encordament i progressió amb tot el material. Un cop al coll, vam deixar enrere la neu de la cara nord i ens vam trobar un terreny pelat i rocós que vam aprofitar per fer alguna maniobra pròpia de la progressió per crestes, finalment vam arribar al cim del Gra de Fajol gran o també vam coincidir amb alguns membres de la trobada de Madteam que s’havia organitzat a Ulldeter. La meteo no podia ser més bona, cel mig enteranyinat però amb força sol i gens de vent. Després de fer un petit mos per agafar forces vam baixar direcció al coll de la marrana, un cop al coll vam aprofitar la neu i el pendent per fer un parell de ràpels enllaçats el primer d’ells d’un bolet de neu i el següent d’una pedra, resumint, un dia perfecte per fer muntanya que vam aprofitar i gaudir al màxim.
Amb un cap de setmana perfecte i amb tots els objectius assolits, ens vam acomiadar fent una cerveseta a Setcases. Molt bona feina alpinistes, fins la propera.

Volver