Madteam

Alta Montaña

Curs d'Alpinisme (11-12 gener)

Aquest ha estat el primer curs d’Alpinisme del 2020, organitzat per Madteam.  Igual que el darrer curs, aquest s’ha dut a terme a la zona de Vallter, terreny ideal per a quest tipus de cursos.
El grup, format per a tres noies i tres nois i sota la direcció d’en Jordi Canyameres, han realitzat, durant el dissabte, pràctiques de progressió amb grampons i piolet, auto detencions, protocol i recerca de víctimes per allau amb els aparells DVA, pala i sonda i encordament per a cordada de 2 i 3 components.
Diumenge, continuen les pràctiques a la zona de sota la paret est del Gra de Fajol Gran, formant dues cordades de tres alpinistes cada una. Les pràctiques consisteixen en el muntatge de reunions a la neu (piolet en “T”, ancora, trinxera,...) i a la roca (en merlets i algun material flotant). Assegurament a esquena, nus dinàmic i “Reverso” i col·locació d’assegurances intermèdies. Seguidament, es marquen dos itineraris, en els laterals d’un corredor de neu dura i realitzen tres llargs de corda, aplicant totes les tècniques adquirides en el curs, fins arribar en una cova, des d’on es realitza un ràpel de 60 metres i una desgrimpada per tornar al punt de partida.
En els dos dies, el temps ha acompanyat i la neu ha estat en bones condicions. També la predisposició dels participants i la bona companyonia, han estat presents durant tot el cap de setmana.
Jordi Canyameres Sanaüja
Director del Curs

Volver