Madteam

Alta Montaña

Curs d'Alpinisme 2 (1-2 febrer)

Aquesta primera jornada es va portar a terme sota la cara nord del Gra de Fajol i voltants del Refugi Ulldeter, realitzant els següents tallers en l’ordre que es presenten a
continuació:
-Repàs d’auto detencions amb piolet
-Nusos bàsics i avançats: Alosa, Vuit, Dinàmic, Fuga del dinàmic, Remat de la fuga del dinàmic, Lorenzi, Doble pescador, Vuit encarat, Cua de vaca, Machard, Prusik, Papallona i Potència.
-Anclatges de neu: estaques i ancles
-Anclatges de roca: friends, tascons i pitons.
-Reunions en roca i neu: semi bloquejades i bloquejades de 2 i 3 punts.
-Assegurament amb Reverso: al 1r de cordada i al 2n de cordada.
-Assegurament terreny fàcil: Piolet en T, Piolet Vertical, assegurament a cos.
-Encordament: Cordades de 2 i 3 components en Línia, en Fletxa i en glacera.
-Relleus a les reunions: canvi de lideratge en cordades de 2 i 3 components
-Ràpel auto assegurat: Amb Reverso i amb Dinàmic.
-Nivologia: Teoria sobre tipus d’allaus, sobretot de plaques de vent, identificació visual in situ de senyals i símptomes de neus transportades pel vent.
Estudi del mantell nival amb identificació tàctil de les capes mitjançant sondeig, Perfil estratigràfic del mantell amb identificació visual de les capes i observació dels tipus de gra trobats, determinant també la duresa i la humitat de cada capa i Test de la Columna Estesa amb resultat ECTPN.
-Rescat en allaus: Protocol de comprovació de funcionament dels DVA. Pràctiques d’auto rescat amb DVA d’1 i 3 antenes (sistema de discriminació i direccional respectivament) sistemes de sondejat i palejat estratègic. Falses o dobles senyals en DVA d’1 sola antena (un participant amb Ortovox F1).

2n dia: Ascensió a la canal Estreta al Gra de Fajol Petit

Volver