Madteam

Curs d’Iniciació a l’Escalada (3-4 d’Octubre)

El passat cap de setmana vam fer el curs d’iniciació a l’escalada. El dissabte vam anar al sector de la Soleia a Sant Martí de Centelles. Allà les parets no superen els 15 metres i les vies estan molt ben assegurades, afavorint així un primer contacte amb el món de la vertical. Vam començar el dia escalant de segon, és a dir amb la corda per dalt. Els participants s’asseguraven entre ells i van anar agafant confiança amb el material i amb les noves sensacions durant l’escalada.
Després d’unes explicacions teòriques vam continuar amb les pràctiques, en aquest cas vam fer un petit taller de caigudes per saber com ha de reaccionar tant l’assegurador com l’escalador.
Vam acabar el dia escalant de primer vies molt senzilles i practicant les maniobres de reunió a peu de via.

El diumenge vam anar a la zona de Cam Nou Barris a la cara sud de Montserrat. Allà les vies arriben als 25 metres i hi trobem un bon grapat de vies fàcils i ben equipades.
Vam repassar l’après el dissabte i llavors vam dedicar el dia a escalar de primer i practicar les maniobres de reunió ja en situació real.
També vam poder fer un taller de com abandonar vies de manera segura.

Tots els participants van escalar de primer, van fer la maniobra de reunió i van desmontar vies. Així que el curs va acabar amb èxit assolint els objectius proposats.

Volver