Madteam

Alta Montaña

Curs Vies Ferrades (3-4 agost)

El passat cap de setmana 3 i 4 d’agost en Xavi, en Pedro i l’Eduardo van realitzar el curs de ferrades, els lloc s escollits van ser Montserrat on van realitzar la curta però intensa ferrada de les Dames i el següent dia a Centelles amb la seva ja més que coneguda ferrada de les Baumes Corcades.
L’objectiu del curs va ser apendre la progressió i utilització del material bàsic per la realització d’aquesta disciplina així com el ràpel i la instal·lació de reunions però també vam aprofitar per explicar com ajudar a un company a progressar fent us d’algunes maniobres pròpies de l’autorescat.
Dissabte matí, vam iniciar el dia explicant el material bàsic i com fer-ne us correctament, un cop a la ferrada com progressar per ella amb diferents elements que hi anem trobant ja siguin esglaons, cadenes, preses naturals o artificials. Com la via esta considerada com a K4+ ja vam poder veure com utilitzar alguns elements per ajudar a la progressió dels companys. Per la tarda en una zona propera del massís vam aprofitar per repassar alguns conceptes i introduir les tècniques de progressió en ràpel i muntatge de reunions.
Diumenge els alumnes van prendre protagonisme i van realitzar la ferrada de les baumes corcades simulant diferents situacions com l’ascens i el descens assistit, progressió en ràpel i algunes tècniques de autorescat com els polipasts.
Molt bona feina nois ara toca seguir practicant i gaudir de la muntanya amb seguretat i respecte.

Volver