Madteam

Alta Montaña

Monogràfic d'Alpinisme (26-27 gener)

El cap de setmana 26 i 27 de gener de 2019 vam realitzar un monogràfic d'iniciació a l'alpinisme amb en Josep, la Txell, la Konstantina, l'Alicia, l'Ana i en Carlos. Teníem que pernoctar a la Casa de colònies Aina a Canillo (Andorra) així que aprofitant el camí cap Andorra i després de fer un bon esmorzar a Puigcerdà ens vam dirigir a les pistes d'esquí de Porté-Puymorens per realitzar els primer tallers del monogràfic. La gran nevada que dies anteriors va caure sobre el pirineu ens va presentar un paisatge realment idíl·lic.

El dissabte el vam aprofitar per fer pràctiques de recerca de víctimes d'allaus, prevenció, protocol d'actuació i utilització del DVA, pala i sonda. Fins i tot vam enterrar a varis/es voluntàris per què experimentessin que vol dir quedar-se soterrat per la neu. Després d'una breu pausa per menjar alguna cosa vam destinar la resta del dia a fer pràctiques d'encoratges amb l'ajuda del propi cos o elements que portem a sobre com el piolet, això ens va permetre també fer pràctiques d'assegurament als companys.

Un cop a la casa de colònies i després d'un bon sopar vam realitzar l'ultim taller del dia l'elaboració de nusos, que anaven regats amb birres i vi.

Diumenge tot i que van anunciar una previsió meteorològica dubtosa el dia es va aixecar destapat però amb molt fred, semblava que el temps canviaria en poques hores així que a les 9 del matí ja esmorzats vam entrar els dominis de Grandvalira zona Canillo, vam aparcar el més amunt que vam poder i desprès de fer una breu caminada fins a les pistes d'esquí, vam fer un petit repàs a la progressió amb i sense grampons i autodetenció amb piolet. 

Seguidament vam desplaçar-nos a una zona amb més pendent i vam fer el taller de ràpel sobre ancoratges naturals i asseguraments/despenjament d'un company amb les tècniques apreses el dia anterior.

El dia va canviar radicalment, van entrar núvols, vent i va començar a nevar amb alegria, així i tot encara vam poder fer algun repàs d'encordament i progressió en cordada de dos.

Finalment vam recollir el material i vam tornar cap als cotxes amb una nevada que havia vingut per quedar-se, almenys fins l'endemà. 

Un monogràfic on vam tenir de tot sol, calor, núvols, vent, fred... Però si alguna cosa hem de destacar va ser la companyia, com si ens coneguéssim de tota la vida, així d’ona gust compartir experiències.

Enhorabona alpinistes ens veiem a les muntanyes.

Volver