Madteam

Excursionismo

Taller d'Orientació (19 i 22 setembre)

La sessió teòrica del dimecres la varem dedicar a conèixer les utilitats bàsiques de tots aquells instruments que ens són útils per situar-nos i progressar a la natura com son el mapa, la brúixola, l’altímetre i el GPS.
A través d’unes presentacions varem veure tots els detalls que cal conèixer d’aquests aparells per fer-los funcionar correctament i obtenir la màxima ajuda a l’hora de facilitar-nos l’orientació a muntanya.
L’exercici de reconeixement d’una ortofoto va ser el punt que ens va ajudar a consolidar la visualització del mapa i les corbes de nivell sobre el terreny.
Finalment varem acordar la preparació del itinerari que hauríem de fer el dissabte següent i que cadascú havia de preparar amb els elements d’orientació amb el que habitualment surt a la muntanya.

El dissabte va arribar l’hora de situar-se sobre el terreny i iniciar el recorregut fent una lectura de mapa per tal de reconèixer tot allò que teníem al voltant i especialment aquells punts i elements que en poden ajudar a situar-nos i avançar per una ruta.
Després d’alguns dubtes els coneixements es van anar consolidant gràcies a les ganes i col•laboració de tots per millorar en tots els aspectes. La ruta va facilitar anar fent constantment lectura de mapa i comparativa amb el que veiem a la realitat, així com anar analitzant aquells punts i elements que no quedaven clars per millorar-los.
El punt més elevat del recorregut ens va oferir una visió general de la zona i per tant ens va permetre comparar les nostres impressions a peu de camí amb un punt de vista global.
Després de dinar varem dedicar una estona a analitzar com situar-nos en el mapa segons la lectura de les coordenades del GPS, i a partir d’aquí la tornada al punt de partida sense deixar de parlar de detalls i dubtes que havien sorgit durant aquests dies.

El taller d’orientació va ser ben profitós per tots els assistents, amb molts coneixements nous que faran que les sortides a muntanya tinguin l’atractiu afegit de la lectura i situació del mapa

Volver