Madteam

Alta Montaña

   Actividad organizada por el club/voluntarios

Trobada de la SAM: Refugis lliures d'Andorra per la Vall de Ransol i Vall d’Incles

Del Viernes 14 de Julio al Domingo 16 de Julio de 2023

Organización : Club/voluntarios
Costes referentes solo al transporte, alojamiento, etc. de los participantes.

Tipos inscripción :
Precio socios: 0.00 €

Fecha límite de inscripción:
Lunes, 10 de Julio de 2023 a las 08:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº máxim de plazas: 10

Del 14 al 16 de juliol ens trobarem a Andorra per gaudir de l'entorn durant el cap de setmana.

ALLOTJAMENT:

Pernoctarem en refugis lliures amb un número de places concret. En cas d’haver-hi més gent pernoctant al refugi, s'haurà de dormir al terra del refugi o fer bivac a l’exterior. És recomanable dur material adient (sac i aïllant). 

ACTIVITATS:

Les activitats a fer es decidiran entre els participants de la sortida, algunes de les propostes són:

Divendres:

Accés al refugi lliure Cabana Cóms de Jan des de l’aparcament Coma de Ransol (1969 m). Track: Wikiloc

Dissabte:

  • Opció A: Refugi lliure Cabana Cóms de Jan (2218 m) - Bony de la Pala de Jan (2525 m) - Pic del’Estany Mort (2746 m) - Pic de Mil Menut (2778 m) - Pic de Ransol (2733 m) - La Portella de laComa de Varilles (2564 m) - Pic de la Coma de Varilles (2760 m) -Refugi lliure Cabana Sorda(2295 m). Track: Wikiloc (només un tram d’aquest track)
  • Opció B: Refugi lliure Cabana Cóms de Jan (2218 m) - Refugi lliure Cabana Sorda (2295 m) per la GRP. Track: Wikiloc (només un tram d’aquest track)

Diumenge: 

  • Opció A: Refugi lliure Cabana Sorda (2295 m) - Pont de la Baladosa - Refugi del Siscaró (2150 m) - Portella del Siscaró (2549 m) - Pic del Siscaró (2637 m) - Pic de la Tossa de Juclar (2699 m) - Refugi lliure Cabana Sorda (2295 m) - Refugi lliure Cabana Cóms de Jan (2218 m) - Aparcament Coma de Ransol (1969 m). Track: Wikiloc (un tram del track) 
  • Opció B i C (combinació): Refugi lliure Cabana Sorda (2295 m) - Tossa de les Mussoles (2679 m) - Pic de la Coume d’Enfer (2730 m) - Coll d’Anrodat - Pic de Fontargent (2619 m) - Port de Fontargent (2262 m) - Refugi lliure Cabana Sorda (2295 m) - Refugi lliure Cabana Cóms de Jan (2218 m) - Aparcament Coma de Ransol (1969 m). Track:  Wikiloc (un tram del track)

Per qui no pugui venir el divendres, hi ha l'opció de pujar dissabte des de l’aparcament de la Vall d’Incles i des d’allà és més curta l’aproximació al refugi lliure Cabana Sorda.

IMPORTANT

És obligatori tenir una llicència federativa (FEEC C mínim) amb assegurança que cobreixi l'activitat de la trobada (en cas de no tenir-ne es pot demanar una temporal al realitzar la inscripció). Si ja en tens una amb una altra entitat envia'ns un correu electrònic a info@madteam.org amb un comprovant o la foto de la llicència al realitzar la inscripció.

 

*La FEEC ha implementat aquest any 2023 la limitació d'un màxim de 3 llicències temporals PER PERSONA, per tant és responsabilitat de cadascú assegurar-se de què no ha sobrepassat el límit de temporals.

 

Com ja sabeu ni el Club ni la Secció organitza cap activitat, sinó que són els propis socis qui s'organitzen i queden entre ells per fer alguna ascensió o travessa per la zona. Per tant és absolutament obligatori tenir els coneixements adequats per fer activitat a l'alta muntanya, amb total independència i autonomia.

https://www.madteam.org/pagina/normativa-participacio-activitats-ce-madteam

Requisitos

Cadascú haurà de dur els seus àpats.

Cal dur calçat d’alta muntanya, motxilla amb roba d’abric, protecció per a la pluja, un mapa topogràfic, brúixola, menjar i aigua. El piolet i els grampons seran necessaris si hi ha neu. Una setmana abans de la sortida es crearà un grup de telegram per organitzar els cotxes i resoldre dubtes.
L’alta muntanya és un ecosistema especialment fràgil: no hi abandonem, doncs, deixalles de cap mena. Fem servir, per això, els contenidors de la vall.

Aconsellem consultar i seguir les recomanacions que fa la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC): https://www.feec.cat/fem-muntanya/seguretat/ 

Per participar a la trobada és obligatori:

1 - Tenir vigent la Llicència federativa (C o superior) vigent pel 2023. En cas de no tenir-ne el Club et facilitara una llicència temporal pel cap de setmana

2 - Ser soci del club

3 - Acceptar i acomplir les següents normes:
- L'organització es reserva el dret d'anul.lar la trobada o canviar el lloc en cas de mal temps, o qualsevol altra circumstància que així ho aconselli. 
- El transport de persones és a càrrec de cada participant
- Ni el Club Excursionista Madteam ni els coordinadors de la sortida es faran responsables sota cap circumstància, dels accidents que hi puguin haver ni dels danys materials i/o personals que qualsevol participant pugui tenir o causar
- El fet de participar en la trobada implica l'acceptació d'aquestes normes
- Dur el material adequat per l'activitat 
- El lloc de la trobada podrà ser canviat en cas de mala previsió meteorològica

Trobada de la SAM: Refugis lliures d'Andorra per la Vall de Ransol i Vall d’Incles
Trobada de la SAM: Refugis lliures d'Andorra per la Vall de Ransol i Vall d’Incles
Localización

Aparcament Vall de Ransol

Ver plano