Madteam

Alta Montaña

   Actividad organizada por el club/voluntarios

Trobada SAM: Cadí Nord

Del Sábado 25 de Noviembre al Domingo 26 de Noviembre de 2023

Organización : Club/voluntarios
Costes referentes solo al transporte, alojamiento, etc. de los participantes.

Tipos inscripción :
Precio socios: 0.00 €

Fecha límite de inscripción:
Lunes, 20 de Noviembre de 2023 a las 08:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº máxim de plazas: 12

El cap de setmana del 25 i 26 de novembre la Secció d'Alta Muntanya del Club, ha preparat una trobada a la zona del Cadí Nord per gaudir de l'entorn durant el cap de setmana.

Ens allotjarem en règim de mitja pensió a l'Alberg la Bruna

Els preus són:

- MP: 41 €

- Només sopar: 11€

ACTIVITATS

En aquesta época de l’any la majoria de refugis del Cadí fan vacances, per aquest motiu passarem la nit a l'Alberg la Bruna. L'ubicació de la trobada permet fer activitat d’alta muntanya per la cara Nord del Cadí, les seves canals (segons condicions) i realizar algunes ascensions com: Vulturó, Torreta del Cadí, Costa Cabirolera, Pic de les Tres Canaletes o Comabona. En cas de gel i poca neu es pot optar per la més fácil cara sud del Pirineu axial amb diverses opcions: Perafita des d’Aransa, Tossa Plana de Lles o la Muga des de Cap de Rec, Puigpedrós o Engorgs des del del refugi del Malniu, etc.
Es poden realitzar ascensions tècnicament fàcils i d’esforç físic moderat (Comabona, Puigpedrós, Tossa Plana de Lles) o rutes més llargues i tècniques però sense gran dificultat a la Cara Nord del Cadí. 
Per les rutes tècniques és necessari casc (risc de pedres), grampons i piolet donada l’època de l’any (en funció de la meteo). Per les rutes de dificultat moderada cal grampons en funció de la meteo i l’estat de les rutes.

Les activitats a fer cada dia seran decidides entre els participants en un grup de Telegram creat una setmana abans.

  • Estana - Prat de Cadí- Canal de Cristall - Puig de la Canal del Cristall (2586m) - Puig del Quer (2571m) - Vulturó o Puig de la Canal Baridana (2653m) - Canal Baridana - Estana.

Distància: 16km

Desnivell: 1400m

(Aquesta ruta seria ampliable, tot fent la Torreta del Cadí i el pic de les Tres Canaletes un cop dalt de la carena, però caldria portarsuficient temps de ruta).

Wikiloc

  • Pàrquing Refugi de Prat d’Aguiló - Pas dels Gosolans - Comabona (2547m) (circular).

Distància: 11km

Desnivell: 750m 

Wikiloc

  • Pàrquing estació d’esquí nòrdic d’Aransa - les Pollineres - Estanys de la Pera - Perafita -o Tossal de la Truita (2753m) - Monturull o Torreta dels soldats (2760m) 

Distància: 18km

Desnivell: 1050m

Wikiloc

  • Refugi Cap del Rec - Tossa Plana de Lles (2905m) - La Muga (2861m) - Cap del Rec  (circular).

Distància: 17km

Desnivell: 1200m 

Wikiloc

  • Refugi Cap del Rec - Tossa Plana de Lles (2905m) - Cap del Rec

Distància: 13km

Desnivell: 1000m 

Wikiloc

  • Refugi del Malniu - Puigpedròs (2914m)

Distància: 10,5Km

Desnivell: 800m 

Wikiloc 

IMPORTANT

És obligatori tenir una llicència federativa 2023 (FEEC C mínim) amb assegurança que cobreixi l'activitat de la trobada (en cas de no tenir-ne es pot demanar una temporal al realitzar la inscripció). Si ja en tens una amb una altra entitat envia'ns un correu electrònic a info@madteam.org amb un comprovant o la foto de la llicència al realitzar la inscripció.

 

*La FEEC ha implementat aquest any 2023 la limitació d'un màxim de 3 llicències temporals PER PERSONA, per tant és responsabilitat de cadascú assegurar-se de què no ha sobrepassat el límit de temporals.

 

Com ja sabeu ni el Club ni la Secció organitza cap activitat, sinó que són els propis socis qui s'organitzen i queden entre ells per fer alguna ascensió o travessa per la zona. Per tant és absolutament obligatori tenir els coneixements adequats per fer activitat a l'alta muntanya, amb total independència i autonomia.

Si penseu fer alguna activitat heu de prendre totes les precaucions adients  (portar un mapa de la zona, etc.), haver preparat l'activitat i portar el material necessari.

https://www.madteam.org/pagina/normativa-participacio-activitats-ce-madteam

Requisitos

Us recordem que l'entorn és de muntanya. Per tant, si penseu fer alguna activitat, heu de prendre totes les precauciohns adients (conèixer el part meteorològic, portar un mapa de la zona i haver preparat l'activitat, etc) i portar el material necessari, en funció de l'activitat.

Aconsellem consultar i seguir les recomanacions que fa la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC): https://www.feec.cat/fem-muntanya/seguretat/.

Per participar a la trobada és obligatori:

1 - Tenir vigent la Llicència federativa (C o superior) vigent pel 2023. En cas de no tenir-ne el Club et facilitara una llicència temporal pel cap de setmana

2 - Ser soci del club

3 - Acceptar i acomplir les següents normes:
- L'organització es reserva el dret d'anul.lar la trobada o canviar el lloc en cas de mal temps, o qualsevol altra circumstància que així ho aconselli
- El transport de persones és a càrrec de cada participant
- Ni el Club Excursionista Madteam ni els coordinadors de la sortida es faran responsables sota cap circumstància, dels accidents que hi puguin haver ni dels danys materials i/o personals que qualsevol participant pugui tenir o causar
- El fet de participar en la trobada implica l'acceptació d'aquestes normes
- Dur el material adequat per l'activitat 
- El lloc de la trobada podrà ser canviat en cas de mala previsió meteorològica

Trobada SAM: Cadí Nord
Trobada SAM: Cadí Nord
Localización

Martinet de Cerdanya