Zona privada
Madteam

   Activitat organitzada per guia/professional

Acció 2019: Mountain Wilderness Catalunya

Del Dissabte 7 de Setembre al Diumenge 8 de Setembre de 2019

Organització : Guia/professional

Tipus inscripció : Només socis
Preu socis: 0.00 €

(Pot variar segons les opcions)

Data límit d'inscripció:
Diumenge, 18 de Agost de 2019 a les 20:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº màxim de places: 5
Inscrits: 5 | Pre-inscrits: 0 Totes les places han quedat cobertes

Mountain Wilderness Catalunya, cada any fa una acció.

L'any del seu 30e aniversari, serà en un lloc emblemàtic pel nostre excursionisme: el massís del Canigó.
Concretament serà al coll de Bocacers, situat a 2265 metres. Es tracta d'una ambiciosa acció de desmantellament d'instal·lacions obsoletes i retirada de residus per la qual es requerirà d'animals de bast.

L'Acció es perllongarà de dissabte 7 de setembre fins diumenge 8 de setembre al migdia. Pernocta prevista al refugi de Marialles (opció d'acampar a Bocacers)

La jornada està organitzada conjuntament amb el Gran Siti Canigó i Moutnain Wilderness França mitjançant companys de la Catalunya Nord.

Esperem en uns dies que l'organització de l'Acció ens deixi acollir més participants. Hi ha limitacions per tema permisos i assegurances.


L’any 1986 es construí al coll de Bocacers un tancat amb més de 100 estaques de ferro, per donar servei a l’imponent ramat d’ovelles de prop de 1200 caps que pasturava al pla Guillem. Aquest bestiar era la suma dels diversos ramats de Prats de Molló. També es construí una cabana per donar aixopluc al pastor que a l’estiu s’enfilava a l’alta muntanya per tenir cura dels animals. 

La progressiva disminució de l’activitat pastoral portà, però, a un prematur abandonament de les instal·lacions. L’estiu de 1994 fou el darrer en que un pastor habità la cabana. Des de llavors les instal·lacions s’han deteriorat i la brutícia s’ha acumulat.

Aquesta acció permetrà, a més d’una rehabilitació paisatgística, restituir l’ús pastoral (cabana tancada) i de socors (jaça o abric excursionista) del refugi. Les deixalles i materials obsolets seran retirats amb animals de bast.

Requeriments

Cal dur guants de treball
Dos jorns de treball, avituallament pels participants.
Pernocta al mateix coll (permís d’acampada) o al refugi guardat de Marialles (Conflent)
Acció 2019: Mountain Wilderness Catalunya
Acció 2019: Mountain Wilderness Catalunya
Localització

Coll de Bocacers

Veure plànol