Zona privada
Madteam

Curs d'Autosocors d'Espeleologia

Federació Catalana d'Espeleologia

Benvolguts companys,

Us informem que el 13è curs d'autosocors d'espeleologia es realitzarà els dies 4 i 5 de febrer a Barcelona.

Adjuntem fitxa d'inscripció

Si el curs es supera, permet assolir el temari corresponent de l'iniciador esportiu. En cas de no realitzar-lo, quan es faci el curs d'iniciador caldrà superar la prova d'avaluació.

Per qualsevol consulta podeu trucar a la Federació (932652241). Cal enviar la fitxa d'inscripció a fce@espeleo.cat. El preu del curs es de 60 euros.

Comunicat federació (en PDF)


Convocatòria a les proves d'accés al CTEEC

L’Àrea Tècnica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) obre la convocatòria a les proves d’accés al Centre de Tecnificació d’Escalada de Catalunya (CTEEC) fins al 10 de gener.

El CTEEC de la FEEC té la missió de preparar esportistes d’alt nivell per a la competició i formar-los igualment en els valors humans, així com hàbits esportius, higiènics i dietètics.

Els esportistes del CTEEC podran gaudir d’instal·lacions i entrenaments dirigits per un equip directiu i tècnics de la FEEC, amb l’objectiu de formar un grup competitiu i representatiu a nivell català.

Les sol·licituds d’inscripció es poden fer arribar a l’Àrea Tècnica de la FEEC juntament amb la documentació que es requereix, fins al 10 de gener de 2017, a través de l’adreça electrònica ana.casanova@feec.cat

Les proves de selecció es duran a terme el 14 de gener de 2017 a la sala d’escalada Ingravita d’Igualada (Carrer de Sebastià Artés, 29, 08700 Igualada) de 10:00 a 14:00 hores.


Convocatòria a les proves d'accés a monitors i instructors

L’Àrea de Formació i l’Escola Catalana d’Alta muntanya (ECAM) de la FEEC han convocat les proves d’accés a monitors d’excursionisme i instructors de les especialitats d’excursionisme, alpinisme i esquí de muntanya, pel cap de setmana del 21 i 22 de gener.

Les proves per a monitors d’excursionisme van dirigides a persones sòcies d’entitats i clubs excursionistes amb carnet federatiu, que ja tenen un bagatge de muntanya i concretament de l’excursionisme. Per altra banda, en el cas dels instructors d’especialitat, els aspirants sempre hauran de ser monitors d’excursionisme i/o instructors d’altres especialitats.

L’objectiu d’aquestes proves és comprovar que els aspirants tenen assolits coneixements tècnics vers l’especialitat a la qual es presenten per poder realitzar el curs posteriorment. El detall de les proves a realitzar per accedir a cada especialitat es poden trobar a la pàgina web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Els resultats obtinguts en aquestes proves d’accés tindran validesa durant les dues temporades posteriors a la data de realització d’aquestes (24 – 25 mesos posteriors). Així, les persones que estiguin interessades en obtenir el títol podran presentar-se a aquestes proves i, un cop superades, realitzar el curs en els propers dos anys o dues convocatòries.

Totes aquelles persones interessades en presentar-se a les proves d’accés han de presentar a l’Àrea de Formació – ECAM el full d’inscripció i tota la documentació que s’hi especifica. Es pot entregar personalment a la seu social de la FEEC (Rambla 41 pral. 08002 Barcelona), o enviar-ho per correu postal o per correu electrònic a area.formacio@feec.cat. El termini de presentació és el 8 de gener i no s’admetrà cap sol·licitud amb documentació incompleta ni fora de termini.

Les taxes d’inscripció a les proves són:

  • Aspirants a monitors d’excursionisme: 30 euros
  • Aspirants a instructors d’excursionisme: 50 euros
  • Aspirants a instructors d’alpinisme i esquí de muntanya: 70 euros

Les proves tan sols es realitzaran si hi ha un mínim de 10 inscrits en el cas dels monitors i un mínim de 6 inscrits en els casos dels instructors de cada especialitat.

Les proves d’accés són el primer pas de la formació federativa, que té com a objectiu formar les persones que de forma voluntària donen suport i organitzen les activitats de les entitats i clubs excursionistes i de la pròpia Federació.


Curs de Medicina i Socors de Muntanya 2017

El Curs de Medicina i Socors de Muntanya ha obert avui les inscripcions per al 2017. Aquestes es poden formalitzar des del web fins al 20 de gener i enguany existeix la possibilitat d’escollir entre el pagament únic o fraccionat.

Aquest curs, que se celebrarà del 31 de gener al 4 d’abril, està organitzat pel Centre Excursionista de Catalunya (CEC), el Club Excursionista de Gràcia (CEG) i la Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona (UEC), amb el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Per poder inscriure-s’hi cal ser major d’edat i disposar d’una llicència federativa C o superior.

La formació està estructurat en sessions teòriques i tallers pràctics, tant a l’aula com a la muntanya. El principal objectiu és donar a conèixer i sensibilitzar sobre els perills i riscos que pot comportar la pràctica de les activitats en el medi natural a fi de prevenir-los. La idea és proporcionar els coneixements teòrics i pràctics bàsics necessaris per tal que es pugui actuar amb la màxima autosuficiència possible en una situació d’emergència.

Per a més informació es pot consultar el web del Curs de Medicina i Socors de Muntanya o el Díptic informatiu del Curs de Medicina i Socors de Muntanya.

Clica a la imatge per fer-la més gran


Jornada de presentació de l'aplicació Catalunya Offline

Dimecres 14 de desembre de 2016

Presentació i objectius
Catalunya Offline és una aplicació per a mòbil desenvolupada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) que permet moure's pel territori català, prendre punts i gravar les vostres rutes i excursions amb el GPS, encara que no tingueu cobertura de dades al vostre mòbil.

L'aplicació permet la descàrrega i la visualització de la cartografia de l'ICGC, tant del mapa topogràfic com de l'ortofoto:

El mapa topogràfic mostra la informació estructurada i jerarquitzada per facilitar la seva lectura. S'hi mostren les corbes de nivell i informació relativa als senders de muntanya.
L'ortofoto mostra el detall del terreny en les escales més grans. En aquest cas, la imatge s'ha complementat amb certa informació geogràfica per facilitar la seva comprensió: carreteres, camins, corriols i toponímia.
L'ús fora de línia ( offline) es realitza a partir del tall de 77 unitats geogràfiques amb què es publica la versió del Mapa topogràfic de Catalunya a escala 1:25.000.
El nivell de detall de la cartografia cerca el compromís entre la seva bona usabilitat i el volum de les dades dels fitxers que es descarreguen. Si disposeu de targeta SD, els arxius s'emmagatzemen en aquesta per tal de no ocupar la memòria interna del vostre dispositiu.

Les funcionalitats de l'aplicació es tractaran explícitament al llarg de la presentació, de manera que hom pugui gaudir de d'aquesta nova eina de coneixement del territori.

Aquest esdeveniment es realitza amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Lloc: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Parc de Montjuïc (mapa).
Data i hora: dimecres 14 de desembre de 2016, de 18:00 a 19:00 hores.
Inscripció: L'assistència és gratuïta però, atesa la capacitat limitada de la sala, és indispensable inscriure’s al més aviat possible.


Estades Hivernals 2016

Del 27 al 30 de desembre, la zona d’Ulldeter acollirà les últimes estades de l’any, destinades a socis i sòcies d’entitats excursionistes amb carnet federatiu entre 14 i 17 anys. Per participar en aquestes estades és necessari un mínim d’experiència en alpinisme i escalada en roca, així com una bona condició física i disposar del material individual necessari.

L’objectiu principal és generar dinàmiques de grup i convivència enfocades a la muntanya i a la pràctica de l’alpinisme, aportant als participants els coneixements sobre la utilització del material específic, les condicions de la muntanya hivernal i la pressa de decisions, els encordaments bàsics i les maniobres en neu i en roca.

El màxim de places són 12 i no es realitzaran si no s’arriba als 8 inscrits. Les places s’assignaran per ordre de recepció de la documentació. I si hi hagués més sol·licituds que places, tindrien preferència aquells esportistes que no hagin participat anteriorment en les estades de la mateixa especialitat en primer terme i en altres estades en segon.

Els joves interessats a participar-hi hauran d’entregar la sol·licitud d’inscripció, el currículum esportiu i la documentació adjunta que es requereix a la seu social de la FEEC (Rambla, 41 Pral. 08002 Barcelona), enviar-ho per correu postal o per correu electrònic a estades@feec.catEl termini de recepció de sol·licituds serà el dia 12 de desembre de 2016.

Posteriorment la FEEC comunicarà als esportistes acceptats com hauran de formalitzar la inscripció. La taxa d’inscripció serà de 125€ i cobrirà les despeses d’allotjament i les dietes. Els desplaçaments fins al lloc de trobada i el de tornada aniran a càrrec de cada participant.

La setmana anterior es farà una sessió de presentació de les estades a la seu social de la FEEC. Serà un moment de trobada entre els joves i els tècnics acompanyants, en el qual es detallarà el programa definitiu de les activitats que es realitzaran i es parlarà de l’organització logística, el material i altres temes d’interès relacionats.

Per a més informació, contacteu per correu electrònic a estades@feec.cat o per telèfon al 93 412 07 77 – ext. 2.