Madteam

Les estades de descens de barrancs, aquest octubre a Queralbs (Alt Urgell)

L’Àrea de Formació de la FEEC obre la convocatòria per les estades de barrancs, per a joves de 18 a 25 anys. Aquestes es realitzaran el 10 i 11 d’octubre a l’Alt Urgell al càmping d’Oliana, a sota mateix de Queralbs, amb l’objectiu d’introduir el món del barranquisme entre els joves federats.

L’objectiu de les estades per a joves és el descobriment de l’activitat del descens de barrancs i la formació tècnica adient a les necessitats de cadascú. Aprendre i habituar-se a les tècniques bàsiques de progressió i seguretat del descens de barrancs i adquirir el nivell suficient per poder progressar per barrancs de nivell de dificultat baixa amb autonomia.

Hi haurà un màxim de 12 places i no es realitzaran si no s’arriba als 7 inscrits, aquestes places s’assignaran per ordre de recepció de la documentació, tanmateix si hi hagués més sol·licituds que places tindrien preferència aquells esportistes que no haguessin participat prèviament en estades de la FEEC.

Els joves interessats en participar-hi hauran d’entregar la sol·licitud d’inscripció, el currículum esportiu i l’autorització de drets d’imatge, documentació adjunta que es requereix a la seu social de la FEEC (Rambla, 41 Pral. 08002 Barcelona), enviar-ho per correu postal o per correu electrònic a estades@feec.cat. El termini de recepció de sol·licituds serà el dia 5 d’octubre de 2020.

Per més informació, contactar per correu electrònic a estades@feec.cat o per telèfon al 934.120.777 ext. 2.

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/les-estades-de-descens-de-barrancs-aquest-octubre-a-queralbs-alt-urgell/


Sectases Projecta Cinema de Muntanya

Sectases Projecta Cinema de Muntanya: “Troperos” i Taula rodona “El retorn de l’ós i el llop al Pirineu”

Dissabte 3 d’octubre a les 18:30h a la Sala dels Estudis

Cloem la cinquena edició del 7KPCM amb la pel·lícula "Troperos"; un film que ens parla de la vida dels pastors a la Patagònia, la seva situació social, i el seu dia a dia en un entorn no sempre amable en el que s'han d'enfrontar als depredadors.
Plantejament perfecte per a la taula rodona posterior En que debatrem sobre el retorn de l'Ós i el Llop al Pirineu.
Paisatges espectaculars a la pantalla!!


2 reines i 9 reis, la travessa de les travesses

El nostre soci Enric Casellas, ens fa cinc cèntims del projecte que va realitzar al Pirineu junt amb el seu company Jaume Balaguer.

El llibre explica en primera persona el detall de les etapes i les experiències viscudes en la travessa feta pel Pirineu Central, consistent en enllaçar el tres mil principal (Balaitous, Gran Vinyamala, Mont Perdut, La Múnia, Pic Long, Gran Bachimala, Posets, Perdiguero, Aneto, Comaloformo i Pica d'Estats) de cada un dels onze massissos de la serralada.

La travessa batejada amb el nom de "2 reines i 9 reis" va tenir una durada de 27 dies en els que vam fer un total de 420 km i 35000 m de desnivell positiu.

El meu company diu que la travessa li ha resultat més dura i exigent que l'intent de fer un 8000 l'any 2008. Per a mi ha estat el regal de la jubilació.

La idea d'aquesta travessa neix del llibre de Luis Alejos "Pirineos guia de los 3000 m", en aquesta publicació l'autor descriu aquest recorregut tant per fer-lo en onze dies amb vehicle, com fer-lo a peu i prescindint de qualsevol tipus de transport, indicant que d'aquesta darrera manera es tracta d'una marxa dura, per força selectiva i per tant poc coneguda.

Et convido a compartir-la. T'hi animes?
Envia’m un email a encasol57@gmail.com o un whatsapp al 648297074


Presentem el documental de «Llum i Llibertat»

Gent de Llum i Llibertat,
Ara farà un any que vau fer possible l'acció d'il·luminar les 131 agulles a Montserrat. Vam sublimar l'esperit cívic del referèndum de l'1 d'octubre amb un clam al món per la independència d'aquest país, i ho vam aconseguir generant bellesa.


fotografia Mabel Salgado

Us presentem el documental en exclusiva per a tots els col·lectius que hi vau participar: escaladors, padrines, fotògrafs, voluntaris, tècnics i gent de les entitats.

És una obra audiovisual narrada pels propis protagonistes, en entrevistes i en el directe, fent camí i dalt les agulles.

Serà el dijous 1 d'octubre a Igualada.

Les circumstàncies actuals ens obliguen a seguir un protocol d'inscripció i aforament estrictes. Per aconseguir les invitacions haureu d'omplir aquest formulari…
https://forms.gle/GVstxbkoqjQSVuWh9

…donem de termini fins divendres 25 de setembre (ara sense acompanyants).

Si sou escaladors o padrins, esmenteu-nos el nom de l'agulla al camp d'observacions.

Les entrades les rebreu del mateix Ateneu Igualadí per correu electrònic i per estricte ordre d'inscripció. En cas que s'omplin al 100% totes dues sessions, us informarem d'un nou calendari de projeccions. En cas que no sigui així, a partir del dia 26 podreu inscriure-hi acompanyants fins a esgotar les localitats.

L'emoció està assegurada, us hi esperem!

NOTA: Qualsevol dubte, contacta x mail a audiovisuals@llumillibertat.cat


Votacions Concurs de Fotografia de Muntanya 2020

Tal com indicaven les Bases del Concurs, els guanyadors seran escollits pels mateixos socis del Club Excursionista Madteam, mitjançant una votació que es portarà a terme del 21 de setembre al 4 d'octubre 2020. El dia 7 d'octubre es donarà els resultats dels guanyadors.

Un cop tinguem els resultats de les votacions, es comunicarà als agraciats.

L'entrega dels premis es realitzarà el mes d'octubre, ja concretàrem la data i el lloc, en cas que els guanyadors no poguessin assistir ja buscarem la fórmula per fer l'entrega.

Tots els socis i sòcies del club podeu escollir 1 fotografia que més us agradi, en el formulari teniu l'enllaç on podeu triar i remenar. Només cal que ens indiqueu el títol de la fotografia.

Aquí podeu veure algunes de les fotografies que ens heu enviat: https://www.madteam.org/album/concurs-de-fotografia-de-muntanya-estiu-2020#brdc

Enllaç al formulari de votacions: https://forms.gle/8nykmwPA19ENKfNt8

 


La FEEC demana un estudi urgent per regular punts concrets de muntanya

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) és una federació centenària amb més de 40.000 federats, més de 400 entitats excursionistes repartides arreu del territori català i un total de 85.000 socis.

Des de la FEEC tenim clar que en els darrers anys ha quedat més que acreditat l’augment de practicants dels esports i les activitats de muntanya. Aquest fet ha comportat una important massificació en indrets on abans hi havia poca gent i que no estan preparats per a rebre un impacte continuat com el que estan rebent actualment.

Aquesta massificació comporta un perill important per als mateixos espais naturals protegits on les normatives dels parcs no s’estan complint, en moltes ocasions per desconeixement d’un públic amb poca formació en l’àmbit muntanyenc i en altres casos per la simple presència d’un nombre important de persones que desgasten i erosionen terrenys que no poden patir aquest tipus de moviment constant.

Cal afegir la poca seguretat existent en algunes de les activitats que hem pogut visualitzar en diverses imatges d’aquests darrers estius i d’aquests darrers dies, on per camins o crestes estretes la gent s’havia d’apartar per poder cedir un espai que costava de trobar.

Com a Federació d’Entitats Excursionistes defensem l’accés a la muntanya per a tothom, però creiem fermament que s’han de prendre mesures importants per a regular aquest accés en determinades èpoques de l’any i en punts concrets amb una massificació constant. El fracàs en l’educació ambiental i la manca de consciència i responsabilitat davant del medi natural ha quedat més que constatada.

Així volem convidar els diferents agents implicats a la creació urgent d’un grup de treball on s’estudiï fermament l’ordenació i la regulació pertinent en punts concrets del territori on hi hagi perill manifest per a la seguretat de les persones practicants d’activitats de muntanya o per a la conservació del medi ambient a conseqüència de la massificació actual.

Aquest grup ha de prendre mesures d’aplicació immediata a diferents punts del país. Demanem poder preservar el territori i no volem ser en cap cas els causants de malmetre unes muntanyes que ens estimem i que seran la nostra millor herència per a les pròximes generacions.

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-feec-demana-un-estudi-urgent-per-la-regulacio-en-punts-concrets-de-muntanya/


Últimes publicacions

Arxiu