Zona privada
Madteam

La FEEC demana un estudi urgent per regular punts concrets de muntanya

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) és una federació centenària amb més de 40.000 federats, més de 400 entitats excursionistes repartides arreu del territori català i un total de 85.000 socis.

Des de la FEEC tenim clar que en els darrers anys ha quedat més que acreditat l’augment de practicants dels esports i les activitats de muntanya. Aquest fet ha comportat una important massificació en indrets on abans hi havia poca gent i que no estan preparats per a rebre un impacte continuat com el que estan rebent actualment.

Aquesta massificació comporta un perill important per als mateixos espais naturals protegits on les normatives dels parcs no s’estan complint, en moltes ocasions per desconeixement d’un públic amb poca formació en l’àmbit muntanyenc i en altres casos per la simple presència d’un nombre important de persones que desgasten i erosionen terrenys que no poden patir aquest tipus de moviment constant.

Cal afegir la poca seguretat existent en algunes de les activitats que hem pogut visualitzar en diverses imatges d’aquests darrers estius i d’aquests darrers dies, on per camins o crestes estretes la gent s’havia d’apartar per poder cedir un espai que costava de trobar.

Com a Federació d’Entitats Excursionistes defensem l’accés a la muntanya per a tothom, però creiem fermament que s’han de prendre mesures importants per a regular aquest accés en determinades èpoques de l’any i en punts concrets amb una massificació constant. El fracàs en l’educació ambiental i la manca de consciència i responsabilitat davant del medi natural ha quedat més que constatada.

Així volem convidar els diferents agents implicats a la creació urgent d’un grup de treball on s’estudiï fermament l’ordenació i la regulació pertinent en punts concrets del territori on hi hagi perill manifest per a la seguretat de les persones practicants d’activitats de muntanya o per a la conservació del medi ambient a conseqüència de la massificació actual.

Aquest grup ha de prendre mesures d’aplicació immediata a diferents punts del país. Demanem poder preservar el territori i no volem ser en cap cas els causants de malmetre unes muntanyes que ens estimem i que seran la nostra millor herència per a les pròximes generacions.

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-feec-demana-un-estudi-urgent-per-la-regulacio-en-punts-concrets-de-muntanya/


La pràctica esportiva es regula i s’adapta a la situació de la pandèmia

El Departament de Salut de la Generalitat marca novament les pautes de comportament durant aquesta pandèmia amb la presentació de la Resolució SLT/2107/2020 de les mesures pel desenvolupament de l’activitat en general i també l’activitat física al territori. El document s’ha elaborat prenent de referència les Resolucions publicades pel Departament de Salut, així com el FAQS publicat pel Departament de l’Interior i Salut de la Generalitat de Catalunya.

En aquest document es destaca que la pràctica esportiva i activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives es poden dur a terme sempre i quan es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció de Pla d’actuació del PROCICAT.

D’altra banda, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha fet pública la proposta de mesures de contingència en el sector esportiu per a la gestió de l’escalada de rebrots per Covid-19.

Per més informació, podeu consultar també el web de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i del Departament de Salut.

Protocols FEEC
La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya va elaborar, en el seu moment, els protocols amb les mesures preventives davant de l’epidèmia de la Covid-19 per les diferents disciplines i per anar recuperant a poc a poc les activitats socials i competitives que s’encarrega de regular.

Des de la FEEC es van fer uns protocols flexibles però ajustats a la realitat i a les mesures sanitàries recomanades des del Govern català. Actualment, es treballa també per actualitzar quan faci falta aquests protocols que seran d’obligat compliment per les activitats que es trobin dins dels calendaris de circuits i copes de la FEEC i recomanacions per a tots aquells que pratiquin activitats de muntanya.

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-practica-esportiva-es-regula-i-sadapta-a-la-situacio-de-la-pandemia/


Curs d’Instructor d’Escalada 2020

L’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) convoca un curs d’Instructor d’Escalada pels propers mesos de setembre a octubre. L’instructor és la figura que realitza les tasques for- matives i a la vegada organitza, dirigeix i controla les activitats de muntanya que es fan a l’entitat excursionista.
Aquest curs va dirigit a totes aquelles persones, que ja siguin Monitors i que vulguin realitzar aquestes tasques a les entitats i clubs excursionistes adherits a la FEEC, a més, ja han ha- gut de superar les proves d’accés al curs de l’especialitat corresponent. L’objectiu d’aquesta formació és donar coneixements i eines a l’alumnat perquè un cop acabat el curs pugui desenvolupar aquestes funcions com a Instructor a l’entitat.

A continuació es presenten els detalls d’aquesta convocatòria:

Requisits d’accés:

  • Tenir el carnet de la FEEC modalitat C o superior.
  • Haver superat les proves d’accés al curs d’Instructor d’Escalada.

Calendari del curs:

  • 5 i 6 de setembre
  • 12 i 13 de setembre
  • 19 i 20 de setembre
  • 26 i 27 de setembre
  • 3 i 4 d’octubre
  • 17 i 18 d’octubre
  • Falta determinar les dates de les 4 classes online

El calendari pot ser subjecte a algun canvi.

Durada del curs: el curs té una càrrega lectiva de 120 hores teòrico-pràctiques. Un cop fi- nalitzat i superat el curs cal fer el 90 hores de pràctiques.

Places: Hi ha un màxim de 12 places i el mínim per fer el curs és de 6 inscrits.

Lloc: Els llocs on realitzaran les sessions teòriques i les sortides pràctiques es comunicaran als inscrits a l’inici del curs, juntament amb el programa. Una part del contingut teòric es farà en format online.

Preu d’inscripció: 390 €. Aquest preu no inclou els desplaçaments, les dietes ni l’allotjament.

Procediment i termini d’inscripció: Les persones que vulguin inscriure’s al curs hauran de fer-ho a través de l’adreça web: http://inscripcions.feec.cat/index.php?arxiu=fitxa_esdeveniment&id_esdeveniment=768859.

El termini d’inscripció serà el dia 6 de setembre i les places s’assignaran per rigorós ordre de pagament. En cas d’exhaurir-se les places abans del termini es comunicarà a la pàgina web de la FEEC.

Per més informació poden consultar al web de la FEEC o contactar amb area.formacio@feec.cat