Madteam

Llicència federativa FEEC-FEDME 2019

Pla de llicències i assegurances de la FEEC per al 2019

Us informem que el dissabte 1 de desembre s’inicia la nova temporada de llicències per al 2019. A continuació destaquem alguns aspectes del nou pla de llicències i assegurances per a la nova temporada.

  • La validesa de la llicència de 2018 expira el 31 de desembre de 2018.
  • Per tal de permetre actualitzar el sistema informàtic, el 29 de novembre serà l’últim dia per poder tramitar llicències per al 2018.
  • La llicència del 2019 serà vàlida a partir de l'1 de gener encara que s'hagi expedit abans.
  • En introduir nous socis és obligatori indicar el DNI o NIF. No és vàlid el número de passaport, número de residència o altres números.
  • A l’apartat corresponent al domicili del federat, no es recomana posar apartats postals o polígons industrials, a efectes de possibles comunicacions i trasllats en cas d’accident.

Novetats per al 2019

  • Pel que fa a la Responsabilitat Civil, s’augmenta el límit per sinistre a 1.000.000 €
  • S’incorporen noves activitats cobertes per l’assegurança:
    • Marxa aquàtica en les modalitats A, B, C, D i E
    • Pont tibetà en les modalitats C, D i E
    • Esquí de rodes (skiroller) en les modalitats D i E
    • Estel de neu (snowkite) en les modalitats D i E
  • El còmput de set dies de comunicació es comptarà a partir de la data en què es pugui comunicar el sinistre de l’accidentat, no des de la data de l’accident
  • S’incrementa un 25% el capital de trencament de dents i odontologia (de 240 a 300 €)
  • Es cobreixen els accidents ocorreguts en una població quan els senders la creuen i l’accident es produeix en el tram urbà del sender o quan una prova transcorre parcialment per una població

Nova proposta de modalitat MUNTANYA PLUS

  • Es triplica el capital de mort per accident i mort no accidental durant la pràctica esportiva
  • Sobre el capital de mort, s’anticipa la liquiditat ràpida de fins a 5.000 € per despeses justificades de sepeli

App de la llicència federativa
Descarrega gratuïtament l’APP de la FEEC i porta la llicència federativa sempre a sobre.

Aspectes destacables
  • Número d’atenció telefònica gratuït a Espanya, 900 120 180. Es manté el número de l’estranger, 00 34 934 957 662. Atenció telefònica en català
  • Es manté la tarifa familiar per les llicències federatives dels menors amb caràcter anual. S’aplica un 20% de descompte en la quota de l’assegurança d’un menor de 18 anys que es federi, fill d’una parella federada. Si la parella té més d’un fill menor de 18 anys que es federi, s’aplica un 35% de descompte en les seves quotes de l’assegurança
  • Es cobreixen els accidents en viatges a l’estranger que es produeixin durant els 90 dies consecutius des del moment en què se surti d’Espanya
  • Es mantenen les condicions de primes i capitals augmentades considerablement fa dos anys
  • Número especial per a la comunicació d’accidents per a les persones amb deficiències auditives. Assistència de persones federades sordes, a través dels serveis d’SMS i WhatsApp, al número: +34 648 275 421. I a través de les adreces electròniques: medic@racc.es (per a les urgències) i aut.medic@racc.es (per a la gestió d’autoritzacions).
  • Bústia de queixes i incidències al correu electrònic incidencies.federat@feec.cat
  • Extensió telefònica amb línia directa amb la companyia en horari d’oficines
  • Recepció d’un missatge SMS al mòbil de l’accidentat amb el seu número d’expedient
  • Realització d’enquestes de satisfacció per part de la companyia als usuaris per a la prestació dels serveis
  • Servei de Defensor del Federat
  • Inclusió de comunicats d’accident als centres mèdics
  • Inclusió de nous hospitals de muntanya dins el quadre de centres concertats
  • Inclusió de centres sanitaris concertats propis de la companyia asseguradora

SUB14-SUB17

Taula de preus Sub14-Sub17 (en PDF)


Taula de preus Sub18-Majors (en PDF)


Taula preus Quota familiar menors Sub14-Sub17-Sub18 (en PDF)


Lloguer de material de muntanya

Estàs apuntat/ada a un curs, i no tens el material adient, nosaltres t'ajudem i t'oferim els contactes de les botigues amb les quals treballem, amb les que tenim un bon tracte i un bon assessorament. T'oferim un ventall de botigues d'esports on hi pots trobar tot el material per les teves activitats.


 


Carrer Sant Lluís, 44-48 - 08024 Barcelona - 932193648
http://www.cerclesport.com/
cerclesport@grupcordada.com


 

Plaça Paul Claudel, 2 - 08031 Barcelona - 931876518
http://equipatb.com/
equipat@equipatb.com


 

 

Travessera de Gràcia, 132 - 08012 Barcelona - 934161067
angel@grzero.com


 

Joan Prim, 165 - 08401 Granollers - 938499010
http://www.illasports.com/
pep@illasports.com


C/ Sant Pere 12 - 08201 Sabadell - 937274287
C/ Camí Fondo, 2 - 08221 Terrassa - 937869753
http://camarasamuntanya.com/
info@camarasamuntanya.com


C/ Sant Antoni, 23 - Mataró - 937964221
http://www.esportsdommataro.com/
esportsdom1@gmail.com


Viu la muntanya! Setcases – amb la Marató de TV3

El pròxim 8 i 9 de desembre participa amb les activitats que hem organitzat per recaptar fons per la Marató de TV3.

Caminada popular, quina, gimcana familiar, fes i descobreix les petjades d’animals salvatges, vine a veure la projecció de la pel·lícula: Kinabalu – la muntanya vivent, a càrrec de Marc Pagès. - Programa "Viu la muntanya" en PDF


Estades hivernals 2018

Del 27 al 30 de desembre, la Cerdanya acollirà les últimes estades de l’any, destinades a socis i sòcies d’entitats excursionistes amb carnet federatiu entre 14 i 17 anys. Per participar en aquestes estades és necessari un mínim d’experiència en alpinisme i escalada en roca, així com una bona condició física i disposar del material individual necessari.

L’objectiu principal es generar dinàmiques de grup i convivència enfocades a la muntanya i a la pràctica de l’alpinisme, aportant als participants els coneixements sobre la utilització del material específic, els encordaments bàsics, les maniobres en neu i en roca, així com les condicions de la muntanya hivernal i la planificació i organització de l’activitat.

El màxim de places són 12 i no es realitzaran si no s’arriba als 8 inscrits. Les places s’assignaran per ordre de recepció de la documentació. I si hi hagués més sol·licituds que places, tindrien preferència aquells esportistes que no haguessin participat anteriorment en les estades de la mateixa especialitat en primer terme i en altres estades en segon.

Els joves interessats a participar-hi hauran d’entregar la sol·licitud d’inscripció, el currículum esportiu i la documentació adjunta que es requereix per correu electrònic a estades@feec.catEl termini de recepció de sol·licituds serà el dia 2 de desembre de 2018.

Posteriorment la FEEC comunicarà als esportistes acceptats com han de formalitzar la inscripció. El cost és de 125 euros i cobreix les despeses d’allotjament i les dietes. Els desplaçaments fins al lloc de trobada i els de tornada van a càrrec de cada participant.

Els i les joves hauran de tenir una bona condició física i haver practicat prèviament l’alpinisme. A més, hauran de portar el seu propi material tècnic: arnés, casc, aparell de fre, mosquetons, cintes exprés, piolet, grampons i botes d’alta muntanya, entre d’altres que s’especificaran un cop inscrits.

Uns dies abans a les estades es farà una sessió de presentació a la seu social de la FEEC. Serà un moment de trobada entre els joves i els tècnics acompanyants, en el qual es detallarà el programa definitiu de les activitats que es realitzaran i es parlarà de l’organització logística, el material i altres temes d’interès relacionats.

Per a més informació, contacteu per correu electrònic a estades@feec.cat o per telèfon al 934 120 777, extensió 2.


Curs de Medicina i Socors de Muntanya 2019

T'informem que ja estan obertes les inscripcions pel proper Curs de Medicina i Socors de Muntanya del 2019.

El Curs de Medicina i Socors de Muntanya es un curs destinat a tots els amants i esportistes de la natura. La finalitat d'aquest curs es donar a conèixer i sensibilitzar sobre els perills i riscos que pot comportar la pràctica de les activitats en el medi natural a fi de prevenir-los. Proporcionar els coneixements teòrics i pràctics bàsics necessaris per tal que es pugui actuar amb la màxima autosuficiència possible davant d'una situació d’emergència.

Aquest curs està organitzat pel Centre Excursionista de Gràcia, el Centre Excursionista de Catalunya i la Unió Excursionista de Catalunya amb el suport de la FEEC i esport.cat.

Si teniu algun dubte, podeu escriure a info@cursmsm.org.


 

Introducció del curs
L’experiència reconeix des de fa molt temps que davant d’una situació d'emergència amb risc vital, la primera atenció sanitària que es presta és un factor determinant pel desenllaç del procés assistencial. La motivació dels organitzadors és contribuir a que els practicants de les molt diverses activitats que es desenvolupen en el medi natural no tinguin conseqüències negatives per a la seguretat, per a la salut o per al medi ambient i, a l’hora, intentem donar resposta a tot un seguit de preguntes que sovint ens plantegem quan fem muntanya.

Objectius
Donar a conèixer i sensibilitzar sobre els perills i riscos que pot comportar la pràctica de les activitats en el medi natural a fi de prevenir-los. Proporcionar els coneixements teòrics i pràctics bàsics necessaris per tal que es pugui actuar amb la màxima autosuficiència possible en una situació d’emergència. Sensibilitzar i promoure el respecte a la natura, i el medi ambient.

NOVETATS CMSM2019
Enguany per tal de fer més accessible el curs a tothom oferim les següents millores:

  • Renovem el format de classes teòriques i pràctiques per facilitar l'assistència
  • Ampliem les modalitats de pagament de la inscripció amb la possibilitat de pagament únic o fraccionat
  • S'amplien les modalitats de llicències acceptades a d'altres federacions

Període d'Inscripcions
Del 12 de novembre del 2018 al 18 de gener del 2019

INSCRIPCIONS OBERTES

Díptic Informatiu
Descarrega el Díptic Informatiu de l'Edició 2019 en format PDF per veure el programa complet


Comunicat FEEC – Rescats a muntanya

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) demana potenciar la formació i el coneixement del medi a tots aquells que realitzin qualsevol activitat a la muntanya.

Després de les informacions que han sortit els darrers dies als mitjans de comunicació com a conseqüència de l’últim rescat realitzat pels Bombers de la Generalitat, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra i la Gendarmerie, des de la FEEC creiem que s’ha de treballar per l’elaboració d’un protocol més específic que reguli el possible cobrament dels rescats de muntanya.

Aquest protocol ha de deixar clar quins són els motius, les causes i les conseqüències que portarien a fer efectiva una possible sanció. Una sanció que no hauria de ser només econòmica i hauria de contemplar la realització de cursos de formació i conscienciació en muntanya que es farien als més de 420 centres excursionistes repartits per tot el territori.

El protocol s’ha de construir des del treball de totes les entitats excursionistes i els agents implicats en les activitats de muntanya i potenciar així, aquells aspectes més freqüents que han portat a fer créixer de forma considerable els rescats en aquest entorn. Des de la FEEC treballem conjuntament i amb bona sintonia amb el Departament d’Interior de la Generalitat i els cossos de seguretat que el composen per establir aquestes pautes que van més enllà de les actuals.

Cal recordar que actualment només es cobren aquells rescats que són per, un avís fals, una omissió de la senyalització d’una zona perillosa o bé no portar un equipament adequat per l’activitat que es realitza.

Aquest darrer any més de 41.000 persones ja estan federades a Catalunya gràcies a la feina feta per les entitats del país, però creiem que encara queda una tasca important per fer en l’aspecte de l’educació i els valors que ha representat sempre la muntanya. Sent conscients que el risc zero mai podrà existir en activitats a la muntanya, apostem per una educació que ens ajudi a poder rebaixar el nombre de sinistres.

Volem mostrar i desitjar també una ràpida recuperació a les dues persones que han estat rescatades aquest dilluns a la zona del Puigpedrós.


Últimes publicacions

Arxiu