Madteam

Activitats esportives aturades i desplaçaments restringits els pròxims quinze dies

El nou decret publicat des de la Generalitat de Catalunya prohibeix el desplaçament els dos pròxims caps de setmana entre municipis catalans.

Això afectarà lògicament a la mobilitat per a federats i entitats que vulguin realitzar activitats fora del seu municipi o municipis termeners, ja que aquestes quedaran prohibides. Entre setmana es recomana mantenir aquest confinament tot i que les restriccions s’obriran dins del territori català.

Els dos pròxims caps de setmana només es podran fer activitats lúdiques i esportives no competitives dins del mateix municipi o municipis termeners.

A més a més es prorroga l’aturada de l’activitat esportiva competitiva també durant els pròxims quinze dies. Les entitats no podran organitzar cap tipus de competició si aquesta no és professional i de caràcter estatal o internacional. En cas de realitzar una activitat competitiva autoritzada, aquesta s’haurà de fer sempre sense públic.

La llicència de la FEEC vigent
Tot i el decret d’estat d’alarma la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades fins al pròxim 31 de desembre.

La llicència no cobrirà en el cas que no es compleixin les mesures sanitàries establertes o s’estigui fora dels límits marcats pel govern català per a la circulació dins de Catalunya.

Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables sempre que els caps de setmana es facin dins del mateix municipi de residència o municipis termeners i entre setmana dins del territori català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.

Els refugis de muntanya oberts
Els refugis de muntanya que gestiona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya podran seguir oberts mantenint els protocols i les mesures sanitàries establertes. Els refugis poden obrir com a equipament d’emergència i esportius, ja que la pròpia activitat física no està prohibida.

Abans d’utilitzar qualsevol refugi guardat cal recordar que s’ha de consultar si aquest té obertes les seves instal·lacions. Refugis que habitualment tindrien obertes les seves instal·lacions com el Lluís Estasen del Pedraforca o el de Coma de Vaca al PN de les Capçaleres del Ter i del Freser ja han comunicat que estaran tancats els pròxims dies.

Els refugis lliures i la part lliure dels refugis guardats s’han d’utilitzar només en cas d’emergència i la FEEC no pot garantir que es puguin complir tots els protocols establerts en aquests. Es poden consultar les normes d’ús aquí.



Totes aquestes mesures entreran en vigor a partir de les 6 del matí d’aquest divendres 30 d’octubre i durant els pròxim 15 dies segons ha publicat el DOGC núm 8259

Protocols FEEC

Comunicat SGEAF

Departament de Salut

Departament d’Interior

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/activitats-esportives-aturades-i-desplacaments-restringits-els-proxims-quinze-dies/


Condicions especials a Laboratorio Echevarne

Us fem partícips de l’acord a què ha arribat la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) amb Laboratorio Echevarne, centre català de referència en anàlisis clíniques.

Gràcies a aquest acord, tots els membres afiliats a la Federació pertanyents a algun dels nostres Clubs podran gaudir de la realització de proves de detecció del Covid-19, les conegudes com a proves PCR, a un preu especial de 90€.

Les proves en qüestió s’efectuaran als diferents centres Echevarne (vegeu llistat).

Per a la realització de les proves sota aquestes condicions, caldrà:

  • Identificació mitjançant la targeta de federat/assegurat (APP), on hi consta el club.
  • Per a proves individuals, només cal assistir al laboratori en qüestió, identificar-se i abonar l’import.
  • Per a proves col·lectives (grups de menors), es recomana avisar amb antelació per correu electrònic al centre on es vagin a fer les citades proves, identificant-se com a beneficiaris de les condicions especials i abonar l’import d’aquestes.
La xarxa de laboratoris Echevarne inclou centres a Barcelona, Castelldefels, Granollers, Igualada, Mataró, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, La Seu d’Urgell, Lleida i Andorra La Vella.

Convocada l’Assemblea Extraordinària de la FEEC de forma telemàtica

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) convoca a totes les entitats federades a l’Assemblea General Extraordinària. Aquesta tindrà lloc el dissabte 28 de novembre, a les 9:00 hores en primera convocatòria, i a les 10:00 hores en segona, l’Assemblea se celebrarà de forma telemàtica i prèviament es farà arribar a totes les entitats l’enllaç on es podrà participar d’aquesta. En la mateixa convocatòria definitiva s’adjuntarà la documentació corresponent a l’Assemblea Extraordinària.

Per aquesta ocasió s’ha dut a terme un pla específic per tal de respectar totes les mesures de prevenció i seguretat a causa de la Covid-19. És per això que l’assemblea es farà de forma telemàtica per seguir estríctament tots els protocols de sanitat establerts des del Govern i els elaborats des de la FEEC.

Entre els punts més destacats, l’ordre del dia de l’Assemblea de la FEEC inclou, l’aprovació del pla general d’actuació anual i el calendari esportiu oficial, l’aprovació i exposició del pressupost per a l’exercici 2021 i de la corresponent quota federativa ordinària, entre d’altres punts amb ratificacions de reglaments esportius o resolucions de propostes que pugin fer les entitats.

Acreditació per a l’Assemblea General
Segons l’Article 57.1 del Decret 58/2010, l’Assemblea General està formada pels presidents o representants acreditats de les entitats esportives afiliades.

Com a norma general, la representació recau en el president o la presidenta de l’entitat.

En situacions d’impossibilitat manifesta per exercir la representació en l’Assemblea, la pot exercir el vicepresident o la vicepresidenta que, segons els estatuts vigents i degudament inscrits en el registre de la Secretaria General de l’Esport, puguin ocupar aquesta representació, i sempre que el seu nom consti degudament inscrit en l’esmentat registre.

En el cas de les seccions esportives, la representació recau en el representant legal de l’entitat o el responsable de la secció, sempre que consti degudament inscrit en l’esmentat registre d’entitats esportives de la Generalitat de Catalunya.

Per tant, només podran accedir i intervenir a la reunió de l’Assemblea General les persones fefaentment acreditades d’aquesta manera.

Segons estableix el mateix article 57, les entitats que no estiguin inscrites i amb el mandat en vigor s’han d’acreditar única i exclusivament presentant l’instrument notarial.

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/convocada-lassemblea-extraordinaria-de-la-feec-de-forma-telematica/

 


Mesures per a evitar les aglomeracions en espais naturals

Calen actuacions que tinguin com a objectiu:

  • Evitar les aglomeracions i massificacions.
  • Potenciar conductes segures i evitar situacions de risc: retirada de mascareta, no manteniment de distàncies i trobades massives.

Es proposa una estratègia a través de quatre mesures de caràcter preventiu i proactiu a aplicar als espais naturals amb alta afluència, segons l’època de l’any:

Dispositiu de seguretat

  • Reforç de la vigilància preventiva a les zones de més afluència
  • Accions proactives per identificar i corregir conductes de risc.
  • Intensificació de la neteja i desinfecció d’equipaments: wc, papereres, ...

Dispositiu preventiu de mobilitat als accessos

  • Panells informatius a les vies informant del nivell d’ocupació dels parcs
  • Controls en punts estratègics d’accés (a distància) per fer tancaments quan els aparcaments siguin a prop d’estar plens.

Dispositiu de regulació d’aparcaments i accessos 

  • Tancament d’accessos al públic a determinats punts més sensibles i problemàtics, d’acord amb els ajuntament i respectant l’accés del veïns.
  • Supervisió del nivell d’ocupació dels aparcaments vigilats
  • Ampliar els punts d’accés regulat, allà on sigui viable

Campanya comunicativa per incidir en les pautes segures que incideixi en:

  • Planificació de les sortides i mobilitat a prop del domicili
  • Aplicar les mesures de protecció i disposar dels elements d’higiene 

Als dispositius participa personal dels espais naturals, Agents Rurals, voluntariat de protecció civil, Creu Roja, Mossos d’Esquadra, policia local i altres municipals. 

Aquesta proposta s’ha aprovat, avui 23 d’octubre pel Comitè de Direcció del pla PROCICAT per malalties emergents, amb informe del Comitè Tècnic

Generalitat de Catalunya
Departament d’Interior
Direcció General de Protecció Civil


El Govern limita l’accés amb vehicle en alguns espais naturals

Limitat l’accés en vehicle a parcs naturals del Montseny, St.Llorenç del Munt i Garrotxa, i al Paratge de Poblet.

La limitació afectarà de moment aquest cap de setmana i probablement el vinent. L’anunci l’ha fet el Director General de Medi Natural, Ferran Miralles.

La restricció serà només per a vehicles. Quan l’afluència arribi al 75% s’activaran els operatius per limitar l’accés. “Ens interessen les visites i que la gent faci esport i salut, però amb seguretat” ha explicat Miralles que ha comfirmat que en bicicleta i a peu no hi haurà limitació.

Miralles fa una crida a la responsabilitat “El territori no es troba ara en capacitat normal d’acollida. Demà, demà passat i el cap de setmana de Tots Sants no fem un favor al territori ni al medi natural si ens desplacem lluny. Pensem que ara restaurants i serveis estan tancats”.

La Diputació de Barcelona anuncia també mesures restrictives als Parcs Naturals que gestiona

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha anunciat aquest dijous noves mesures per regular i restringir els accessos als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. «Són mesures», ha explicat la presidenta, «destinades a resoldre els problemes de caràcter social i mediambiental que ha provocat la sobre afluència de visitants. Son problemes que van més enllà de la Diputació, ens afecten a tots i, sobretot, els 18 municipis del Montseny i els 12 de Sant Llorenç».

Acompanyada del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i del diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, Josep Tarín, la presidenta Núria Marín ha anunciat l’aprovació, en el PROCICAT, d’un operatiu conjunt de Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i personal dels Parcs a fi de regular l’accés als dos parcs i evitar la sobre afluència de vehicles als parcs. Segons aquest operatiu, els Mossos d’Esquadra restringiran l’accés per carretera als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac quan els aparcaments estiguin plens.

Marín ha assenyalat que «totes les institucions estem alineades en la solució, però necessitem més que mai la col·laboració ciutadana. Hem de tenir més sentit del civisme i de la responsabilitat que mai» i ha afegit que «tenim un patrimoni comú de gran valor en un context de pandèmia. Hem de tenir com a objectiu prioritari la seguretat de les persones i evitar les aglomeracions», ha puntualitzat.

Consulta restriccions Parcs Naturals Diputació Barcelona

Regulacions dels Parcs Naturals Diputació de Barcelona

Text: Departament de Territori Generalitat – Diputació de Barcelona

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/el-govern-limita-lacces-a-alguns-espais-naturals/


La Fira de la Muntanya de Vic s’ajorna

La Fira de la Muntanya de Vic que s’havia de celebrar dels dies 6 al 8 de novembre s’ajorna fins al cap de setmana del 20 al 22 de novembre.

Aquestes noves dates han estat proposades després del decret aprovat per la Generalitat de Catalunya on es prohibeixen les celebracions de fires fins al pròxim 2 de novembre.

Des de l’organització de la Fira es donarà compliment a les disposicions governamentals i sanitàries establertes per evitar el contagi de la Covid-19, prenent totes les mesures de protecció i prevenció pertinents.

A la Fira de la Muntanya si podrà trobar una àmplia àrea expositiva, amb empreses relacionades amb l’esquí i l’esport, la Fira del Llibre de Muntanya, que aporta continguts culturals essencials a partir de conferències, taules rodones i presentacions de llibres, el Campionat d’Open Bloc que any rere any compta amb una gran participació i que aquest any s’ubicarà en un ampli espai a l’exterior amb una àrea protegida pels concursants, i el Mercat d’Ocasió, on es podrà adquirir material provinent d’outlets de diverses botigues d’esports o bé de particulars, que enguany també comptarà amb una zona més àmplia per garantir el compliment de totes les mesures sanitàries.

La Fira de la Muntanya estudia altres opcions en cas que no es pugui celebrar finalment de forma presencial l’esdeveniment per portar continguts de muntanya el penúltim cap de setmana de novembre.

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-fira-de-la-muntanya-de-vic-sajorna/


Últimes publicacions

Arxiu