Madteam

Secció de Persones Sordes al Canigó (120è aniversari de la mort de Jacint Verdaguer)

El passat 17 de juliol 12 socis/es que pertanyen a la nova secció de persones sordes del C.E. MadTeam van fer el cim Canigó (2784m). Van realitzar l'ascens des dels Masos de Valmanya. Tot i la intensa calor d'aquestes setmanes i l'important desnivell de l'itinerari van arribar al cim i conmemorar la figura de Jacint Verdaguer (data de defunció: 10 de juny de 1902 - fa 120anys).

 


Tancament Vacances C.E. MADTEAM 2022

El Club Excursionista MadTeam romandrà tancat per vacances del 27 de juliol al 24 d'agost (ambdós inclosos). L'últim dia, abans de les vacances, per a la tramitació de llicències federatives serà el 24 de juliol

Us recordem que els telèfons d'emergència per a casos d'incidències amb la targeta federativa o en cas d'accident són els següents:

  • Des de Catalunya i la resta de l'Estat: 900 120 180 (disponible 24h, 365 dies/any)
  • Des de l'estranger: 00 34 934 957 662 (disponible 24h, 365 dies/any)
Us recordem també que aquest estiu la FEEC posa a disposició de les entitats facilitats per a tramitar llicències encara que les entitats siguin tancades per vacances:
  • Ampliació de la llicència federativa: podreu tramitar l'ampliació de la llicència federativa a través de la FEEC directament sense el permís de l'entitat.
  • Duplicat de la targeta federativa: podreu demanar directament a la FEEC el duplicat de la targeta federativa sense permís de l'entitat.

Salutacions i feliç estiu,

C.E. MADTEAM 


Tancament Jornades Verdaguer 2022

El 22 de juliol de 1882, Jacint Verdaguer feia la primer ascensió catalana coneguda a la Maleïda (3404m.), Aneto pels més moderns. Va fer cim en una travessa que inicià a la Seu d’Urgell 13 dies abans. Sabem d’aquesta gesta gràcies a les seves llibretes personals, i a la recopilació que en va fer Bernat Gasull en el seu llibre “Maleïda. L’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto”, Verdaguer Edicions.

Aquest 2022, any de commemoració del 120 aniversari de la seva mort i del 140è d’aquella fita, volem cloure les Jornades Verdaguer promogudes per la FEEC i organitzades pel CE Madteam amb un cap de setmana recorrent punts de la Vall d’Aran que el mateix Verdaguer va trepitjar just 140 anys abans. I ho farem de la mà d’en Bernat Gasull, biòleg i gran coneixedor de l‘Aran i de l’obra de Verdaguer.

La pel·lícula documental «Maleïda 1882» recrea la gran travessa de Jacint  Verdaguer a l'Aneto | NacióDigital

El dissabte 23 de juliol, farem una ruta que combina dos trams de recorregut de les travesses de 1882 i 1883 de Verdaguer pel Pirineu. Ressegueix un tram de la caminada del 14 d’agost de 1883 quan Verdaguer anava de Gessa a Montgarri en el tram de Salardú a Beret i de baixada segueix un tram de la caminada del 18 de juliol de 1882 de Montgarri a Gessa, en el tram també de Beret a Salardú, però per una ruta diferent.

Farem nit a L’artiga de Lin, com va fer Verdaguer aquell 21 de juliol de 1882. El 22 de juliol, Jacint Verdaguer va sortir del santuari de l’Artiga de Lin per pujar des d’allí el cim de la Maleïda (3.404 m). El recorregut segueix aquesta ascensió fins al punt del port de la Picada. El 23 de juliol, tot tornant de l’Hospital de Benasc va tornar a passar pel port de la Picada però va resseguir la serra per veure la vall de Lis. A la baixada del port de la Picada farem aquest recorregut fins altre cop l’Artiga de Lin, tot i que ell va arribar a Viella.

Qui ens vulgui acompanyar en la rememoració d’aquesta gesta del mon excursionista i cultural, pot inscriure’s a la web de Madteam. https://www.madteam.org/activitats/trobada-artiga-de-lin 


Últimes publicacions

Arxiu