Madteam

La SGEAF obliga a portar una inscripció per a realitzar entrenaments a la muntanya

Els federats i federades de la FEEC podran seguir fent entrenaments en el seu terreny de joc però ara i segons noves directrius de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat estaran obligats a portar a més a més del certificat d’entrenaments, la llicència federativa i el full d’autoresponsabilitat, una inscripció a una prova. 

Aquest decisió fuig de la idea de potenciar l’esport al país, ja que actualment moltes de les proves del calendari no han obert encara inscripcions degut a la sutuació d’incertesa en què ens trobem com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19.

La FEEC vol mostrar la seva sorpresa davant de la posició adoptada des de la SGEAF. El DOGC núm 8335 SLT 275/2021 que segueix en vigència i la seva pròrroga actual obre la possibilitat als entrenaments federats per a preparar les competicions federatives que siguin classificatòries per a competicions estatals o internacionals i en cap cas especifica que s’hagi de justificar amb una inscripció.

La mateixa SGEAF ha permès la realització de campionats estatals i internacionals a Catalunya on ha prohibit campionats catalans. L’única raó sanitària explicada és la nul·la competència de la SGEAF sobre els campionats estatals i internacionals.

Seguint la directriu marcada des de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i les normes establertes des del Procicat, la FEEC ha emès certificats únicament a aquells esportistes federats que preparen competicions estatals, internacionals o copes catalanes i campionats de Catalunya permesos i classificatoris.

 

 

Hi ha competicions, com el mateix Campionat de Catalunya a l’Olla de Núria, que encara no ha obert inscripcions per aquest motiu des de la FEEC defensem la necessitat d’una rectificació, ja que una prova de muntanya no es pot preparar amb un curt marge d’entrenaments.

En els pròxims mesos les proves de les copes catalanes de curses per muntanya, raquetes de neu, escalada i esquí de muntanya tornaran a arrencar després de l’aturada obligada del darrer any. Totes les proves seguiran els protocols elaborats des de la mateixa federació i aprovats des de la UFEC, la SGEAF i el Procicat.

La FEEC en tot moment ha estat capdavantera en la defensa de les mesures proposades per a combatre la pandèmia de la Covid-19 i ha defensat les postures sanitàries establertes quan aquestes han mantingut una coherència durant el darrer any.

Com a federació de muntanya som la tercera federació esportiva del país amb pràcticament 43.000 federats anuals i amb més de 120 proves esportives arreu del país cada temporada.
Som una federació arrelada al territori i amb àmplia representació de federats i federades arreu de Catalunya.
Els nostres valors sempre seran els de la defensa del medi, la solidaritat i la defensa de la cultura de muntanya i del país.

Els nostres esportistes però tenen un espai d’entrenament poc concret i no delimitat i les mesures establertes tallen la seva projecció i les seves possibilitats establint un greuge comparatiu important amb altres esports.
El nostre terreny de joc no té tanques, ni línies, ni xarxes. El nostre terreny de joc és la muntanya i per a preparar les nostres competicions els esportistes necessiten poder entrenar-se en el terreny en què competeixen.

La llicència de la FEEC vigent

Tot i el decret d’estat d’alarma la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades. Els federats han de tenir actualitzada la llicència de 2021.

Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables dins del àmbits i limitacions marcades des del govern català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-sgeaf-obliga-a-portar-una-inscripcio-per-a-realitzar-entrenaments-a-la-muntanya/


La FEEC organitza quatre webinars sobre seguretat a la muntanya

L’Àrea de Seguretat de la FEEC organitza quatre webinars amb la finalitat d’ajudar en la prevenció de riscos relacionats amb la pandèmia en les activitats al medi natural. Les ponències es podran visualitzar en directe a través del compte de Youtube de la FEEC i quedaran enregistrades per poder-les visualitzar posteriorment en aquesta plataforma.

  

 

Mesures sanitàries

El primer webinar tindrà lloc el dia 23 de febrer a les 20h i tractarà sobre les mesures sanitàries que s’han d’adoptar durant les activitats al medi natural per evitar els riscos de contagi de Covid-19. El ponent d’aquest xerrada serà el Dr. Iñigo Soteras, membre del Comitè de Seguretat de la FEEC i responsable de l’àrea de Salut de la FEDME. El Dr. Soteras també és director de la càtedra de Medicina de Muntanya i del Medi Natural de la Universitat de Girona.

La prevenció en l’organització d’activitats excursionistes

El segòn webinar se celebrarà el dia 26 de febrer a les 20h i es parlarà sobre l’organització i planificació d’activitats excursionistes per a la prevenció de riscos. El Sr. Francesc Sanahuja i Toledano, expresident de la FEEC i del Club Excursionista de Gràcia serà el ponent d’aquesta xerrada. Sanahuja també és diplomat en Infermeria, tècnic en Seguretat i Black Belt en Projectes d’organització 6Sigma.

El retorn a l’activitat competitiva

El retorn a l’activitat competitiva, des de la perspectiva de la preparació física i psicològica serà la temàtica de la tercera ponència, que se celebrarà el 2 de març a les 20h. Aquest webinar estarà presidit pel Dr. Saül Alcaraz Garcia, Doctor en Psicologia de l’Esport i Salut i el Sr. Pere Rullan Estarelles, graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i director tècnic del CTCMC.

Organització d’activitats competitives

L’última ponència se celebrarà el 8 de març a les 20h i estarà presidida pel Sr. Antoni Massagué, director tècnic esportiu de la FEEC, guia de mitja muntanya i tècnic en esquí de muntanya. Al webinar es parlarà sobre com aplicar els protocols de seguretat de la FEEC en l’organització de competicions d’esports de muntanya per tal d’evitar contagis de la Covid-19.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-feec-organitza-quatre-webinars-sobre-seguretat-a-la-muntanya/


Obertes les inscripcions als nous cursos federatius de l’ECAM

L’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) convoca a partir d’aquest mes de febrer diferents cursos federatius per poder seguir millorant el coneixement i la seguretat a la muntanya dels federats i federades.

Els cursos s’iniciaran aquest dissabte 13 de febrer a Montserrat (Bruc) i Vallter (Ripollès) i al web de la FEEC s’informarà del calendari dels pròxims cursos. Tots aquests es faran seguint el protocol sanitari i la normativa establerta en el DOGC 8335 SLT 275/2021.

 

 

Els mateixos cursos estan destinats als federats que de forma voluntària, col·laboren amb les activitats formatives que es fan a l’entitat excursionista i oberts a tots els federats i federades.

L’objectiu d’aquesta formació és complementar els coneixements de conducció i seguretat dels formadors i col·laboradors de les entitats, a través dels tècnics especialistes de l’ECAM.

Al reciclatge de Montserrat s’ampliaran continguts de seguretat, conducció, dinàmica de grups, progressió, interpretació del medi i orientació. A Vallter, és treballarà la progressió i seguretat en terreny nevat.

El material necessari així com l’horari i lloc de trobada, es confirmarà el divendres 12 de febrer a través del correu electrònic dels inscrits.

Per accedir al reciclatge, s’ha de disposar de la llicència federativa anual 2021. El federat, podrà apuntar-se a la zona que més li interessi per complementar la seva formació.

El cost del curs serà de 5€ i el calendari pot ser subjecte a algun canvi. Les persones que vulguin inscriure’s al curs hauran de fer-ho a través del gestor d’inscripcions fins al dia 11 de febrer. El mínim per fer el curs és de 12 inscrits.

Per més informació podeu contactar amb l’ECAM a través del seu correu electrònic, ecam@feec.cat, o el telèfon 683701521.

 

Font:  https://www.feec.cat/actualitat/noticies/obertes-les-inscripcions-als-nous-cursos-federatius-de-lecam/


Confinament comarcal i retorn de la competició, noves mesures del Govern

La Generalitat de Catalunya fa una petita obertura en les restriccions establertes per combatre la pandèmia de la Covid-19. 

El primer tram d’aplicació segueix vigent des de la seva entrada en vigor el passat  23 novembre tot i que s’apliquen noves mesures a partir d’aquest dilluns 8 de febrer i que estaran vigents de moment fins al diumenge 21  de febrer de 2021.

El Govern català ha prorrogat 14 dies més les mesures establertes ja en el DOGC 8309  en la seva resolució SLT/1/2021  per combatre la pandèmia de la Covid-19, ho fa amb alguna variació publicada al DOGC 8335 en la seva resolució SLT 275/2021.

El govern amplia el confinament municipal i a partir d’aquest dilluns es passa a un confinament cormacal. El toc de queda es manté a les 22h i fins les 6h i es recuperen de forma tímida les activitats esportives.

 

Esport a l’aire lliure i 30% de capacitat en recintes tancats

Pel que fa a la pràctica esportiva i esports de muntanya des del Departament de Salut de la Generalitat s’ha decidit que es podrà practicar esport a l’aire lliure. Aquest es podrà fer dins de la comarca on es resideix durant la setmana i de forma individual, amb grups màxims de 6 persones o grups ‘bombolles’. Els federats no tindran limitació sempre que el grup siguin tots federats per a realitzar entrenaments.

Pel que fa als recintes que no són a l’aire lliure (rocòdroms, gimnasos …) obren una petitat escletxa i podran obrir amb el 30% de la seva capacitat, seguint els protocols establerts per la FEEC i amb cita prèvia. Els vestidors hauran d’estar tancats.

Els rocòdroms a l’aire lliure hauran de tenir una capacitat màxima del 50% de la seva capacitat habitual i sempre hauran d’estar supervisats i respectant els protocols de seguretat establerts.

Pel que fa als cursos de formació aquests es podran seguir fent de forma virtual preferentment les sessions teòriques i de forma presencial en cas que fos necessari per a la formació impartida (sessions pràctiques i evaluacions).

Els esportistes d’alt nivell, centres de tecnificació i professionals podran seguir realitzant la pràctica esportiva com fins ara, amb els certificats corresponents.

Torna la competició

Algunes de les competicions que organitza la FEEC es podran tornar a posar en marxa. Ho faran només aquelles copes i campionats de Catalunya que tenen en els seus reglaments criteris seleccionables per a competir amb la selecció catalana a competicions estatatals i internacionals.

Els federats de la FEEC que participin en aquestes proves o hagin de fer entrenaments específics per aquestes competicions podran descarregar-se un certificat a l’àrea privada dels federats del web de la FEEC.

Des del Govern només es permeten celebrar dins del territori català competicions estatals, internacionals o competicions classificatòries per aquests campionats.

Al web de la FEEC trobareu els calendaris competitius actualitzats d’aquelles competicions que es puguin disputar.

La llicència de la FEEC vigent

Tot i el decret d’estat d’alarma la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades. Els federats han de tenir actualitzada la llicència de 2021.

Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables dins del àmbits i limitacions marcades des del govern català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.

Els refugis de muntanya oberts

Els refugis de muntanya que gestiona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya podran seguir oberts mantenint els protocols i les mesures sanitàries establertes. Els refugis poden obrir com a equipament d’emergència i esportius, ja que la pròpia activitat física no està prohibida.

Abans d’utilitzar qualsevol refugi guardat cal recordar que s’ha de consultar si aquest té obertes les seves instal·lacions.

Els refugis lliures  i la part lliure dels refugis guardats s’han d’utilitzar només en cas d’emergència i la FEEC no pot garantir que es puguin complir tots els protocols establerts en aquests. Es poden consultar les normes d’ús aquí.

 

Noves mesures restrictives per frenar la pandèmia

Comunicat Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/confinament-comarcal-i-retorn-de-la-competicio-noves-mesures-del-govern/ 


La Trobada dels ‘100 Cims’ se celebrarà a Alcanar a la tardor

75 persones i 2 entitats han assolit el repte dels “100 cims” el 2020. D’aquestes 75 persones, 36 van completar els “100 Cims”, 33 ho van fer amb “2×100 Cims” i 6 persones van fer els “3×100 Cims”.

Tal com diu el seu nom, el repte dels “100 Cims” s’assoleix quan es puja al cim de 100 muntanyes d’una llista de 308 muntanyes representatives de Catalunya, la Catalunya del Nord i Andorra i té la intenció de promocionar la coneixença del nostre territori mitjançant l’excursionisme. Tot i això, aquells que ja han superat la prova poden continuar participant-hi doblant o triplicant l’objectiu inicial. El repte s’assoleix en el moment en què els fulls de validació tenen entrada a la FEEC (per qualsevol mitjà), però sempre amb el límit del 31 de desembre de cada any.

 

 

La Trobada dels “100 Cims” d’aquest any, on es premia als federats i les entitats que han assolit el repte, se celebrarà al Centre Excursionista d’Alcanar a la tardor, tot i que la intenció inicial era celebrar-la al maig d’aquest any. La Trobada s’ha hagut d’ajornar a causa de a la imprevisibilitat de la pandèmia de la Covid i les restriccions del Govern de la Generalitat per intentar aturar la seva expansió.

A més, com que no es va poder dur a terme la Trobada de l’any passat on s’havia de premiar als que van completar els “100 Cims” l’any 2019 per la situació sanitària de Catalunya, aquesta se celebrarà conjuntament amb la d’aquest any. L’any 2019, 97 federats van aconseguir els “100 Cims”, 35 van pujar “2×100 Cims”, 3 persones van completar els  “3×100 Cims” i una entitat va superar l’increïble gesta de les 2.000 ascensions.

Així mateix el “Dia del cim” que es fa normalment a finals d’hivern, per consens del Comitè dels “100 Cims” es convocarà també a la tardor.

Pròximament es farà la convocatòria dels premis literari i fotogràfic, que arriba aquest any a la dotzena edició.

 

Federats i entitats que han aconseguit el repte dels 100 cims l’any 2019

Federats i entitats que han aconseguit el repte dels 100 cims l’any 2020

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-trobada-dels-100-cims-se-celebrara-a-lalcanar-a-la-tardor/ 


Convocatòria a les proves d’accés al curs de Tècnic de Marxa Nòrdica

La formació reglada de la FEEC continua amb força aquest 2021 i ho fa amb un nou curs de Tècnic de Nivell 1 en Marxa Nòrdica a l’Escola Catalana de l’Esport (Esplugues de Llobregat). Les inscripcions a les proves d’accés i al curs ja estàn obertes i es poden realitzar fins al 16 de febrer.

Aquesta és una formació oficial i reconeguda a nivell de tot l’estat espanyol i permet la inscripció directa al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC).

 

 

Per inscriure’s a les proves d’accés, al bloc específic i al període de pràctiques, l’alumne haurà de presentar tota la documentació que s’especifica en el full d’inscripció a les proves, a més del full d’inscripció al curs, presencialment a la seu de la FEEC. La inscripció es farà per ordre de presentació de la documentació i no s’acceptarà cap inscripció que no estigui completa.

Es farà la inscripció a la prova d’accés i al curs a la vegada però únicament s’haurà d’abonar el preu de les proves d’accés, un cop realitzades les proves d’accés, les primeres vint persones aptes tindran plaça al curs. En cas de ser apte però quedar fora del curs per manca de places es farà una llista d’espera mantenint l’ordre d’inscripció, per anar completant les places en cas de renuncia.

Per participar a la prova d’accés i al curs és necessari tenir llicència federativa de la FEEC o ser sòcia de ple dret de l’Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya.

Terminis:

 • Fins al 16/02/2021. Inscripció al curs i pagament de la prova
 • 22/02/2021. Llistat provisional d’admesos a la prova d’accés
 • 24/02/2021. Llista definitiva d’admesos a la prova d’accés
 • 03/03/2021. Acta definitiva de la prova d’accés
 • 06/03/2021. Llista definitiva d’admesos al curs
 • Del 06/03 fins al 12/03/201 Terminis de pagament de l’import del curs

Documentació per la inscripció a les proves d’accés i al curs:

 • Sol·licitud d’Inscripció de les Proves d’Accés
 • Fotocòpia compulsada del graduat en Educació Secundària Obligatòria (o equivalent o superior a efectes acadèmics) o bé, document acreditatiu de la superació de la prova d’accés a cicles formatius de grau mitjà o de grau superior. També es podrà portar l’original i fotocòpia i es comprovarà en el moment de l’entrega.
 • Fotocòpia compulsada del DNI. També es podrà portar l’original i fotocòpia i es comprovarà en el moment de l’entrega.
 • 1 fotografia mida carnet.
 • Llicencia federativa en curs*.
 • Document justificatiu del pagament de la prova d’accés (a l’hora de fer l’ingrés indicar Nom i cognom + MN)
 • Sol·licitud d’inscripció al curs

Un cop superat el bloc específic, l’alumne haurà d’inscriure’s a un bloc comú LOE que convoqui l’Escola Catalana de l’Esport o qualsevol dels centres públics.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/oberta-la-convocatoria-a-les-proves-dacces-al-curs-de-tecnic-de-marxa-nordica/ 


Últimes publicacions

Arxiu