Madteam

Exposició "Paisatges geològics de Catalunya, una mirada fotogràfica a la geologia catalana"

El Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus, de l'ICGC, hostatja aquesta exposició des del 6 de setembre fins al 30 de novembre d'enguany.

Els visitants gaudiran de 50 fotografies, fetes pel Sr. Jordi Lluís Pi, que busquen apropar i donar a conèixer la diversitat del paisatge geològic de Catalunya i mostren la seva varietat cromàtica, de textures i de formes. Cada fotografia s'acompanya d'un text explicatiu, de caràcter divulgatiu, revisat pel geòleg Isaac Camps, que ens descriu la geologia de cada indret.

Data: Del 06.09.2018 al 30.11.2018
Horari: Visites, de dilluns a dijous de 09.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00 hores, i divendres, de 09.00 a 14.00 hores
On: Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus - Passeig de Pompeu Fabra, 21 - 25620 Tremp

Més detalls: http://www.icgc.cat/L-ICGC/Agenda2/Exposicio-Paisatges-geologics-de-Catalunya-una-mirada-fotografica-a-la-geologia-catalana-.-A-Tremp


Fes un cim per la llibertat

Cims per la llibertat és un projecte basat en la solidaritat, l’esforç, la cooperació i la llibertat. La iniciativa consisteix en una ascensió simultània, el 13 d’octubre, a 18 cims de la nostra terra, escollits directament pels nostres presos i exiliats polítics. La finalitat és fer-los arribar el nostre suport, oferir-los el nostre esforç i fer el nostre crit a la llibertat des dels punts més alts del nostre país.

El llistat agrupa cims aptes per a tots els públics. Des del més alt de Catalunya, la Pica d’Estats (escollida per Toni Comín), fins al Mont Caro (Carme Forcadell), passant per cims tan emblemàtics com el Canigó (Jordi Cuixart), el Puigmal (Carles Mundó), el Pedraforca (Meritxell Borràs), el Carlit (Jordi Sánchez) o el Puigsacalm, triat per Carles Puigdemont.

La inscripció, que es troba ja oberta, inclou una samarreta i l’assegurança pel mòdic preu de 10 euros. També s’hi pot participar amb l’ascensió simbòlica al cim0. Tots els beneficis aniran destinats a l’Associació Catalana pels Drets Civils.

Els quilòmetres caminats per assolir aquests cims seran sumats al comptador de KMSxlaLLIBERTAT i les ascensions també es compatibilitzaran per al repte dels 100 cims.

Alguns dels polítics ja han enunciat el seu cim a través del seu compte de Twitter, com és el cas del diputat Josep Rull, que ha triat La Mola (1.103 m).

Apadrina un cim
Totes aquelles entitats que vulguin apadrinar un cim per aquesta iniciativa, cal que es posin en contacte amb l’organització enviant un correu electrònic a cimsxlallibertat@gmail.com. L’entitat en qüestió serà l’encarregada de la logística de l’ascensió al cim escollit i serà l’organització qui li facilitarà tots els detalls per a dur-ho a terme. Les rutes per ascendir al cim també les farà públiques l’entitat que apadrini el cim.


Últimes publicacions

Arxiu