Madteam

Cursos de Muntanya per a excursionistes imprudents

Notícia apareguda a un suplement de La Vanguardia el passat 9 d'abril 2018

 


Concurs Fotografia Muntanya: Hivern-Estiu 2018

Bases i mecànica del Concurs

El Club Excursionista Madteam organitza i convoca el Concurs, el qual es regirà pel que disposen les bases:

A) Participants
El Concurs està dirigit a tots els socis del Club Excursionista Madteam. 

Les presents bases són d'obligada acceptació i compliment per a totes les persones que decideixin participar en el concurs.

B) Descripció del Concurs: La temàtica

La temàtica de les fotografies és la realització d’activitats de muntanya en el medi natural, per part dels socis del Club.

C) Procediment de participació
Tots els socis concursants a través de la següent direcció foto2018@madteam.cat, podran enviar una única fotografía indicant el seu número de soci, nom i cognoms, número de telf.,correu electrònic i títol de la fotografía que ha de ser de temàtica relacionada amb la muntanya.

Agraïm si podeu enviar la fotografia en tamany original, per poder penjar-la a la web.

No s'admetrà cap fotografia que els drets de propietat intel•lectual no pertanyin íntegrament i sense excepció al propi participant del concurs.

El termini de presentació de les fotografies estarà obert a partir del dia 27 d’agost al 30 de setembre 2018 a les 24h.

El Club Excursionista Madteam es reserva el dret de descartar aquelles fotografies que consideri que no mantinguin una relació raonable amb la temàtica del concurs o que resultin ofensives i de mal gust.

D) Selecció del guanyador
El guanyador serà escollit pels mateixos socis del Club Excursionista Madteam, mitjançant una votació que es portarà a terme del 1 al 15 d’octubre. El dia 16 d’octubre es donarà els resultats dels guanyadors.

E) Premis
S’atorgaran TRES premis.

F) Lliurament de premis
Un cop tingam els resultat de les votacions, es comunicarà als agraciats.
L'entrega dels premis es realitzarà el dijous 25 d'octubre a l'Hotel d'Entitats a Barcelona (Gràcia), situat al carrer Providència, 42 a les 20.00 hores.

G) Cessió i autorització de drets
La participació en el Concurs suposa la cessió i autorització expressa de tots els drets de propietat intel•lectual i d'imatge sobre les fotografies enviades , de manera que el participant cedeix a CE MADTEAM, sense caràcter d'exclusiva , amb facultat de cessió a tercers, els drets d'explotació de naturalesa intel•lectual, industrial i / o d'imatge que poguessin correspondre o derivar de les fotografies enviades per participar en el Concurs.

CE MADTEAM es compromet a indicar el nom de l'autor cada vegada que es faci ús de les imatges, sempre d'acord amb els límits de la cessió recollida en aquestes bases.

H) Exoneració de responsabilitat
CE MADTEAM queda exonerat, no es fa responsable, respecte de l'incompliment del participant de qualsevol garantia en matèria de drets de propietat intel•lectual, industrial o d'imatge, així com de qualsevol responsabilitat que pogués derivar de l'incompliment o compliment defectuós pels participants en el Concurs de les presents Bases.

I) Acceptació de les bases
Aquestes Bases s'entenen acceptades pels participants pel fet d'inscriure's en el Concurs. CE MADTEAM es reserva el dret de modificar les condicions del concurs en qualsevol moment, i fins i tot d'anular o deixar sense efecte. En tot cas, es compromet a comunicar les bases modificades a través de la página www.madteam.cat de manera que tots els participants tinguin accés a aquesta informació.

Col.labora

 


VACANCES: Fes els tràmits de l'assegurança abans de marxar!!

Estimats socis i sòcies,

En pocs dies estarem a l'estiu moment on aprofitarem a fer aquelles activitats a la muntanya que més ens agraden. Molts de nosaltres sortim fora de casa nostra i busquem llocs més llunyans per a practicar aquestes activitats.

És el moment d'organitzar el material, l'allotjament i la nostra assegurança.

"Ara m'adono que vaig demanar la modalitat C i vull anar als Alps. Que he de fer?"

La modalitat A i B només té cobertura a Espanya, Pirineu francès, Andorra i Portugal, amb la C la cobertura s'ampliar al Marroc.

Per anar a qualsevol lloc d'Europa o més lluny, necessitaràs la modalitat D. Si tens una inferior (A, B o C) caldrà que l'ampliïs per poder obtenir la D.

Aquesta tramitació te l'hem de fer nosaltres. S'ha de pagar la diferència de preu entre la modalitat que tens i la que necessites. Ho pots tenir llest en 4 dies.

NO DEIXIS PER A L'ÚLTIM MOMENT LA TRAMITACIÓ DE LA TEVA ASSEGURANÇA I PREVEU EL QUE PUGUIS NECESSITAR.

Et comuniquem que de l'1 al 31 d'agost no ho podrem tramitar, estarem de vacances.

Si vols anar als Alps o algun altre lloc del món aquest estiu, posat en contacte amb nosaltres a info@madteam.org, com més aviat millor, i et fa rem l’ampliació de la llicència federativa, perquè puguis anar segur a fer les teves activitats aquestes vacances.

Qualsevol dubte o consultar, aquí estem.

Salutacions cordials
C.E. Madteam


Estades per a joves; Alps - 15 al 21 juliol

L’Àrea de Formació de la FEEC ha convocat unes noves estades per a joves als Alps, que se celebraran del 15 i el 21 de juliol a Suïssa. Les estades van destinades a nois i noies federats d’entre 18 i 25 anys.

L’objectiu principal de les estades és fomentar les activitats alpinístiques entre els joves mentre es coneixen noves regions i serralades a l’hora que es treballen continguts tècnics i de seguretat, així com d’organització, planificació i logística de les ascensions i els valors de la convivència i companyonia.

A nivell alpinístic, depenent sempre de les condicions meteorològiques i del grup, els objectius seran els cims del Lagginhorn (4.010 m), el Finsteraarhorn (4.260 m) i el Gross Grünhorn (4.044 m).

Per participar-hi s’han de complir els següents requisits:

  • Tenir entre 18 i 25 anys. En el moment de formalitzar la inscripció s’haurà de tenir els 18 anys complerts.
  • Disposar del carnet federatiu de la FEEC de l’any 2018, modalitat D.
  • Tenir coneixements dels nusos vuit, vuit resseguit, de baga plana, estàtic o ballestrinque i maixard.
  • Dominar el IV grau de dificultat en escalada en roca.
  • Dominar la tècnica de descens en ràpel.
  • Dominar la tècnica de progressió amb grampons i la utilització del piolet en pendents de 45/50 graus d’inclinació.
  • Haver realitzar un mínim de 4 ascensions a cims de més de 3.000 metres.
  • Haver realitzat un mínim de 2 ascensions de més de 2.500 metres a l’hivern.
  • Haver escalat un mínim de 3 vies en roca de dificultat de IV grau i tres llargs de corda.

Hi ha un màxim de 10 places i no es realitzaran si no s’arriba als 8 inscrits. Aquestes places s’assignaran per ordre de recepció de la documentació. Els joves interessats en participar-hi hauran d’entregar la sol·licitud d’inscripció, el currículum esportiu i la documentació adjunta que es requereix a la seu social de la FEEC (Rambla, 41 Pral. 08002 Barcelona), enviar-ho per correu postal o per correu electrònic a estades@feec.cat . El termini de recepció de sol·licituds serà el dia 24 de juny de 2018.

Posteriorment la FEEC comunicarà als esportistes acceptats com han de formalitzar la inscripció. La taxa d’inscripció és de 225 euros i cobreix les despeses d’allotjament i les dietes. El dijous 5 de juliol a les 18:30 h es farà una sessió de presentació de les estades a la seu social de la FEEC.


Taller Instamaps

Dimarts 26 de juny de 2018, de 18.00 a 20.00 hores
Sala d'Actes de l'ICGC, Barcelona
Instamaps (https://www.instamaps.cat/) és una plataforma web de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) que permet als usuaris explorar la geoinformació de Catalunya i també de la resta del món, crear els seus propis mapes de manera ràpida i fàcil, visualitzar-los en tot tipus de dispositius, incrustar-los en una pàgina web o blog i compartir-los a les xarxes socials.

Instamaps ha estat dissenyada per facilitar l'ús i la difusió de geoinformació. Permet crear, publicar i compartir informació geogràfica a través de mapes i visors de forma fàcil, ràpida i molt gràfica.

El taller va adreçat a tots els usuaris. Es farà un repàs de les diferents funcionalitats i possibilitats de la plataforma, a partir de la realització de 3 mapes concrets, que permetran mostrar les possibilitats i funcionalitats de l'eina. També es farà un repàs de les noves funcionalitats i millores.

  • Instamaps. Galeria, visor i editor. Eines
  • Mapa 1. En base a la creació i l'ús de geoinformació per part de l'usuari (turisme, excrusionisme)
  • Mapa 2. En base a la pujada de dades des d'arxius i estilització (mapes d'estats, mapa a partir de la informació pròpia dels usuaris)
  • Mapa 3. En base a la pujada de dades del núvol i visualització. Consum de serveis de dades al núvol (mapes dinàmics, dades obertes).

Lloc: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Parc de Montjuïc, 08038 Barcelona (mapa)
Data i hora: dimarts 26 de juny de 2018, de 18.00 a 20.00 hores

Inscripció: L'assistència és gratuïta però, atesa la capacitat limitada de la sala, és indispensable inscriure’s al més aviat possible.


Expedició al Lenin

Salutacions a tots/es els socis/es,

Som l'Aniol Collado i el Marc Lladó, ambdós membres del MadTeam.

Ens podem definir bastant bé com uns malalts de la muntanya, sempre estem buscant nous reptes, i per això em decidit començar en el món de les muntanyes de Gran Altitud, a la vegada també, per veure com respon el cos de dos nois joves i entrenats en front de tots els inconvenients de l’altitud.

Els dos som alpinistes (molt esportistes, escaladors, corredors de muntanya, constants en entrenaments...) i ens encanta posar-nos reptes cada vegada més durs.

I tan aquest any com el passat portem perfeccionant bastant treball tècnic a la muntanya, fent canals, escalada en gel, ascensions hivernals als Alps francesos i suïssos... i la mescla d’entrenaments d’esports de resistència i escalada, amb la formació d’alpinisme que portem a sobre doncs ha arribat el moment per afrontar aquest tipus de muntanyes.

Perquè us expliquem tot això? Doncs perquè tenim una energia que no ens la acabem i ens hem planejat ascendir el Pic Lenin (7134 msnm) al Kirguistàn el pròxim mes de juliol.

I fa temps que vam estar pensant que seria bona idea col•laborar amb el club de muntanya del qual formem part, el MADTEAM.

Aleshores, hem dissenyat unes samarretes amb el logo de MadTeam perfectes per presumir al rocòdrom, entrenant o simplement per vestir de carrer amb molt estil i que nosaltres portarem durant l'expedició. I per qualsevol soci/a que vulgui col•laborar en el projecte “Amb Dos Piolets”, les tenim a la venta per 12 euros.

Podeu demanar-les a la següent adreça: info@ambdospiolets.com

Moltes gràcies i a la tornada vindrem amb molta cosa per explicar-vos i compartir!!! Ens veiem en res!!!

Marc Lladó i Aniol Collado


Últimes publicacions

Arxiu