Madteam

Com afecta el pla d’obertura progressiva a les activitats de muntanya?

La Generalitat de Catalunya ha aprovat el Pla d’obertura progressiva d’activitats per combatre la segona onada de la Covid-19, que es dividirà en quatre fases amb una durada de quinze dies cadascuna. Això sí, les dades de millora o empitjorament de la COVID-19 marcaran l’avançament o endarreriment de la temporalitat de les fases.

El primer tram d’aplicació d’aquestes mesures entraran en vigor a partir de les 6 del matí de dilluns 23 novembre i durant els pròxim 15 dies segons ha publicat el DOGC núm 8277 a la resolució SLT/2983/2020

Pel que fa a la pràctica esportiva en grup a l’aire lliure aquest es podrà fer amb grups màxims de 6 persones, excepte si sou federats. La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física no contempla un nombre màxim per a l’esport federat, però es recomana fer-ho amb un grups estables i amb els protocols de seguretat marcats per la FEEC. Els federats podran anar amb grups superiors a 6 persones i sense limitació a fer la seva activitat.

Els dos pròxims caps de setmana (27, 28 i 29 de novembre i 4, 5 i 6 de desembre) només es podran fer activitats lúdiques i esportives no competitives dins del mateix municipi o municipis termeners. No es podrà anar amb vehicle als municipis termeners, únicament fent esport sortint del municipi de residència que s’haurà de fer en grups de sis persones en cas dels no federats i grups sense limitació en cas que tots els integrants siguin federats.

Es manté l’aturada de l’activitat esportiva competitiva durant el període de vigència d’aquest primer tram, amb la previsió que aquestes es puguin reprendre a partir del quart tram, a excepció de les competicions oficials d’àmbit estatal, internacional i professional, que s’han de celebrar sense públic.

Les instal·lacions esportives, com els rocòdroms, podran obrir amb un aforament màxim del 50% i control d’accés les situades a l’aire lliure, mentre que en les instal·lacions cobertes l’aforament màxim serà del 30% i amb cita prèvia, garantint la ventilació dels espais. No està permès l’ús de vestidors.

Les entitats tambe podran també tornar a recuperar els entrenaments seguint les normatives establertes de màxim 6 persones en cas de ser federats i les activitats extraescolars amb màxim de sis persones o grup bombolla.

Els espais esportius de les entitats de la FEEC hauran de seguir els protocols establerts per aquests des de la mateixa federació.

En el cas de la formació federativa aquesta haurà de reduïr el màxim possible el nombre d’alumnes presencials com a mesurea preventiva i apostar per combinar l’assistència presencial amb l’activitat telemàtica

La llicència de la FEEC vigent
Tot i el decret d’estat d’alarma la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades fins al pròxim 31 de desembre.

La llicència no cobrirà en el cas que no es compleixin les mesures sanitàries establertes o s’estigui fora dels límits marcats pel govern català per a la circulació dins de Catalunya.

Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables sempre que els caps de setmana es facin dins del mateix municipi de residència o municipis termeners i entre setmana dins del territori català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.

Els refugis de muntanya oberts
Els refugis de muntanya que gestiona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya podran seguir oberts mantenint els protocols i les mesures sanitàries establertes. Els refugis poden obrir com a equipament d’emergència i esportius, ja que la pròpia activitat física no està prohibida.

Abans d’utilitzar qualsevol refugi guardat cal recordar que s’ha de consultar si aquest té obertes les seves instal·lacions.

Els refugis lliures i la part lliure dels refugis guardats s’han d’utilitzar només en cas d’emergència i la FEEC no pot garantir que es puguin complir tots els protocols establerts en aquests. Es poden consultar les normes d’ús aquí.

Consulta les FAQS de la SGEAF

Consulta el DOGC amb les mesures

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/com-afecta-el-pla-dobertura-progressiva-a-les-activitats-de-muntanya/


El Govern català manté les restriccions i l’aturada competitiva fins al 23 de novembre

El departament de Salut de la Generalitat manté les mesures de limitacions i restriccions per combatre la pandèmia de la Covid-19 al país. El decret publicat des de la Generalitat de Catalunya prohibeix el desplaçament entre municipis catalans els caps de setmana i limita la mobilitat dins del territori català durant la setmana fins al 23 de novembre.

NOUS FAQS DES DE LA SGEAF

Això afectarà lògicament a la mobilitat per a federats i entitats que vulguin realitzar activitats fora del seu municipi o municipis termeners, ja que aquestes quedaran prohibides. Entre setmana es recomana mantenir aquest confinament tot i que les restriccions s’obriran dins del territori català.

Pel que fa a l’esport en grup aquest es podrà fer en grups estables i amb grups màxims de 6 persones.

Fins al 23 de novembre només es podran fer activitats lúdiques i esportives no competitives dins del mateix municipi o municipis termeners. No es podrà anar amb vehicle als municipis termeners, únicament fent esport sortint del municipi de residència que s’haurà de fer de forma individual.

A més a més es prorroga l’aturada de l’activitat esportiva competitiva també durant els pròxims dies. Les entitats no podran organitzar cap tipus de competició si aquesta no és professional i de caràcter estatal o internacional. En cas de realitzar una activitat competitiva autoritzada, aquesta s’haurà de fer sempre sense públic.

La llicència de la FEEC vigent
Tot i el decret d’estat d’alarma la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades fins al pròxim 31 de desembre.

La llicència no cobrirà en el cas que no es compleixin les mesures sanitàries establertes o s’estigui fora dels límits marcats pel govern català per a la circulació dins de Catalunya.

Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables o màxim 6 persones sempre que els caps de setmana es facin dins del mateix municipi de residència i entre setmana dins del territori català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.

Els refugis de muntanya oberts
Els refugis de muntanya que gestiona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya podran seguir oberts mantenint els protocols i les mesures sanitàries establertes. Els refugis poden obrir com a equipament d’emergència i esportius, ja que la pròpia activitat física no està prohibida.

Abans d’utilitzar qualsevol refugi guardat cal recordar que s’ha de consultar si aquest té obertes les seves instal·lacions. Refugis que habitualment tindrien obertes les seves instal·lacions com el Lluís Estasen del Pedraforca o el de Coma de Vaca al PN de les Capçaleres del Ter i del Freser ja han comunicat que estaran tancats els pròxims dies.

Els refugis lliures i la part lliure dels refugis guardats s’han d’utilitzar només en cas d’emergència i la FEEC no pot garantir que es puguin complir tots els protocols establerts en aquests. Es poden consultar les normes d’ús aquí.

Totes aquestes mesures van ser publicades el DOGC núm 8259

Protocols FEEC

Resum Procicat

Departament de Salut

Departament d’Interior

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/el-govern-catala-mante-les-restriccions-i-laturada-competitiva-fins-al-23-de-novembre/


FGC aposta per l’esquí de muntanya i presenta el seu forfet anual per segon any

Les estacions de muntanya de FGC presenten el que ja és la segona edició del seu forfet d’esquí de muntanya.

Després d’un primer any de presentació, tot i la pandèmia, des de FGC es vol seguir apostant per donar un servei especial als esquiadors de muntanya.

El forfet permetrà donar més seguretat a tots aquells esquiadors que vulguin utilitzar les pistes i servirà per recórrer uns circuits marcats que les estacions elaboraran dins del seu domini esquiable. Cada estació tindrà tres circuits per fer esquí de muntanya que seran oberts a tothom.

A més a més els usuaris d’aquest forfet podran realitzar dues pujades amb remuntadors de les estacions cada dia que s’utilitzi aquest abonament. Les mateixes estacions posaran a l’abast dels esquiadors diversos serveis per ajudar a la comoditat. Un d’aquests avantatges serà per exemple la gratuïtat del cremallera per poder arribar a les pistes de la Vall de Núria, durant la temporada d’hivern.

El forfet va dirigit principalment a aquell públic que es vol iniciar en l’esquí de muntanya en un entorn segur com és el que ofereixen les pistes d’esquí i els que vulguin gaduir dels avantatges que ofereix.

El president de la FEEC, Jordi Merino, ha destacat la importància de seguir donant a conèixer l’esquí de muntanya entre aquells usuaris que encara no l’han provat mai i ha remarcat la importància de poder regular també els espais de les pistes d’esquí del territori.

Una estació més, mateix preu
FGC augmenta la seva oferta d’estacions d’esquí a les de la Molina, Vall de Núria, Vallter, Port Ainé, i Espot s’afegeix aquest any l’estació de Boí Taüll.

Tot i aquesta nova estació el forfet mantindrà el preu per als federats de la FEEC de 104€ durant tot l’any. Els federats que vulguin gaudir d’aquest descompte hauran d’introduir el codi 21_FM.FEEC

Pel que fa a la situació actual de la pandèmia des de FGC s’ha realitzat un protocol d’actuació a les estacions d’esquí que gestiona l’ens públic.

En cas de poder obrir menys de 90 dies les estacions durant la temporada, des de FGC s’han contemplat diferents opcions per aquells que tinguin aquests forfets. Les opcions es poden consultar a les condicions de contractació.

Tots els que comprin el forfet de temporada d’esquí de muntanya hauran de presentar la llicència federativa a les taquilles en vigència quan es reculli el forfet. Els usuaris podran escollir en quina de les estacions volen recollir l’abonament.

Cal recordar que el forfet de temporada d’esquí de muntanya no inclou una assegurança en cas d’accident però que els federats de la FEEC queden coberts amb la llicència federativa D.

Compra el forfet

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/fgc-aposta-per-lesqui-de-muntanya-i-presenta-el-seu-forfet-anual-per-segon-any/


La FEEC se suma a la mobilització de l’esport català

Per tal de reivindicar l’esport com un servei essencial de la ciutadania, l’esport català està convocat a una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona, que es durà a terme el proper dimecres 11 de novembre a les 13 hores. La FEEC se suma a la mobilització, proposada des de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i anima a tothom a participar-hi. L’acte es durà a terme amb totes les mesures de seguretat i higiene pel seu desenvolupament i l’aforament serà limitat.

Així mateix, ens adherim al Manifest impulsat per l’UFEC per demanar que l’esport sigui un servei essencial:

  1. Defensem l’esport com un element incident en la millora de la salut, en l’educació, la formació i en la inclusió social de col·lectius desfavorits, en la lluita per la integració social i la igualtat d’oportunitats, així com contra el racisme, la violència i el dopatge
  2. Les entitats i clubs esportius del país fa mesos que treballem perquè la pràctica esportiva sigui segura, amb protocols específics desenvolupats per a garantir la traçabilitat i les condicions de total higiene i mínim risc de contagi.
  3. La incidència de l’esport en la transmissió del virus és insignificant. Si analitzem els casos des de l’inici de la pandèmia, l’esport només representa el 0.27% dels contagis.
  4. L’impacte del coronavirus en el sector esportiu ha estat demolidor. Set de cada 10 treballadors s’han vist afectats per un ERTO i prop de la meitat de les entitats estan perill d’extinció.
  5. Reivindiquem l’obertura de les instal·lacions esportives, la tornada a la competició i la compensació econòmica pel pal·liar les pèrdues del sector pels tancaments.

Si ets particular, entitat esportiva o empresa, també pots adherir-te al Manifest a través d’aquest enllaç. Ja en som 80.000!

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-feec-se-suma-a-la-mobilitzacio-de-lesport-catala/

 


NOVETATS FAQS ESPORTS COVID-19

FAQs resum de les restriccions vigents a partir del 30 d’octubre al sector esportiu per contenir la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya

Més detalls (en PDF)


Renovació quota socis 2021 (verificació dades)/Renovación cuota socios 2021 (verificación datos)

Versión en castellano (en PDF)

Estimat soci,
Des d' avui 5 de novembre et trobaràs al teu apartat de "comandes" l'opció per poder renovar la quota de soci pel 2021.

Si tot està correcte ja pots efectuar el pagament. El mètode més senzill i rapid per vosaltres i pel club és mitjançant targeta de crèdit/dèbit o bé per transferència bancària.

Si tens la quota de soci domiciliada, et demanen que revisis les dades bancàries, sobretot que el compte sigui correcte i que hi consti el codi IBAN per evitar incidències i devolucions. En cas de retornaments de domiciliacions sense avis previ o per dades errònies es carregaran els costos bancaris (1,21 euros).

Si no vols seguir com a soci/a, dins del teu menú de soci trobaràs un apartat (Àrea privada | Configurar compte) per comunicar la teva baixa (cancel·lació de compte), o ens ho comuniques i ho activarem nosaltres.

En el següent enllaç trobaràs tota la informació per poder-te moure per la web; fer comandes, canviar dades personals, registra 100 cims...etc
https://www.madteam.org/pagina/com-fer-anar-la-web

Si ets el cap de família, la renovació de quotes de tota la teva família només la tindràs tu (al teu apartat de "comandes"), i s'aplicarà el descompte del 50% en el preu de la quota a partir del 3r membre.

Els càrrecs (quota de soci 2021) amb domiciliació bancaria es faran a partir del dia 18 de novembre (Si no vols renovar la teva quota de soci pel 2021, avisa'ns abans d'aquesta data)

Les nostres quotes anuals pel 2021 són les següents:
12 anys o mes: 18 euros
Menor 12 anys: 9 euros

Llicència federatives FEEC, FCE i FCEH:
Pel que fa a la sol·licitud de la llicència federativa 2021, esperem que a primers de desembre ens ho comuniquin, tan bon punt ho sapiguem us ho farem saber.

El pagament de la llicència federativa només es podrà realitzar mitjançant transferència bancaria o pagament amb targeta "tpv" (és el sistema més ràpid).

Recorda, la llicència federativa no és renova automàticament, has de fer tu la petició a través de la web sempre que la quota de soci estigui al corrent de pagament.

Qualsevol dubte que tinguis pots contacta amb nosaltres a info@madteam.org

Gràcies,
CE Madteam


Últimes publicacions

Arxiu