Madteam

L’assegurança de la FEEC cobrirà als federats i federades quan es permeti fer esport a l’aire lliure

El govern espanyol ha anunciat en les seves darreres compareixences públiques les primeres mesures de desconfinament progressiu durant els pròxims mesos. Una de les mesures més esperada és el fet de permetre realitzar esport a l’aire lliure. Tot fa pensar que aviat des del Gobierno de España es donarà el vistiplau perquè es pugui realitzar activitat física en espais oberts. Sembla que aquest pròxim dissabte dia 2 podria ser la data escollida per l’executiu espanyol per donar el tret de sortida a aquest desconfinament progressiu i asimètric.

Cal esperar però encara que es concretin els detalls d’aquest anunci que es va fer en condicional però que encara no té data fixada i manté molts interrogants. L’Estat ha d’especificar encara a la distància de casa que es podrà córrer o en quins espais es podrà fer activitat. Tenim clar que s’haurà de mantenir la distància de seguretat i no barrejar-se amb altres ciutadans que estigui realitzant exercici.

Des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya us expliquem que l’asseguradora de la FEEC ha confirmat que, en el cas que l’autoritat competent doni permís per fer esport, des del mateix moment de l’autorització per part del govern de l’Estat els federats i federades de la FEEC disposaran de cobertura, sense necessitat de cap tràmit, tot i que s’haurà de tenir en compte que:

  • Els federats i federades exclusivament disposaran de cobertura els esports i les activitats cobertes per la nostra pòlissa (esports FEEC ). Sortir a passejar no és un esport FEEC. Fer senderisme o marxa nòrdica a centres urbans sí que ho són.
  • Exclusivament es disposarà de cobertura si la pràctica de l’esport es fa complint estrictament la llei, en el que pugui disposar el govern els pròxims dies, com ara:
  • MODALITAT : Per exemple pràctica individual de l’esport.
  • HORARI / CALENDARI : Per exemple als matins i només el caps de setmana.
  • LLOC : Per exemple fins a un màxim de distància d’un quilòmetre de la residència habitual.
  • EDAD : Per exemple majors de 18 anys i menors de 65 anys.

Des de la FEEC seguim treballant en diferents protocols per quan es faci efectiu aquest desconfinament i en les possibles compensacions que els nostres federats i federades estan patint com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19.

A partir del pròxim 4 de maig el govern espanyol ja ha anunciat l’inici de la fase zero que contempla també els entrenaments dels esportistes federats.

Des de la FEEC estem també a l’espera de la concreció i confirmació des del Consejo Superior de Deportes de quines són les mesures que s’han d’aplicar en aquestes entrenaments, ja que en l’informe fet des de l’ens governatiu no es contemplen entrenaments per muntanya de manera específica.

Cal remarcar que d’acord a la informació feta pública pel Govern de l’Estat en data d’ahir, els entrenaments esportius de caràcter federat seran permesos a partir del proper dilluns 4 de maig.

D’acord a les previsions fins ara publicades, els entrenaments podran realitzar-se donant compliment a les mesures de seguretat i prevenció establertes, comptant amb mascaretes, gels hidroalcohòlics, presa de temperatura i processos habituals de desinfecció de les instal·lacions.

Des de la FEEC recomanem esperar la publicació de l’instrument jurídic corresponent que haurà d’articular aquesta nova fase de confinament per prendre les decisions organitzatives oportunes.

Volem informar-vos que, en aquest sentit hem demanat una trobada amb l’equip mèdic de la Secretaria General de l’Esport per poder tractar de forma conjunta els aspectes que considereu d’interès pel nostre esport.

Consulta Decret Generalitat Llicències Federatives

Consulta FAQs FEEC

Consulta afectacions en competions FEEC

Consulta afectacions en circuits FEEC

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/lasseguranca-de-la-feec-cobrira-als-federats-i-federades-quan-es-permeti-fer-esport-a-laire-lliure/


Receptes de guarda - refugi La Morera de Montsant

El guarda del refugi de la Morera de Montsant, Joan Olivé, ens ensenya fer espardenya marinada amb peixos de muntanya i llomillet rostit amb peres


La FEEC estrena noves càpsules formatives

Des de l’àrea de formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya es posen en marxa noves càpsules formatives a través del canal de youtube de la FEEC.

La intenció és apropar als federats i federades totes aquelles qüestions que fan referència als aspectes formatius i que ens ajuden a anar més segurs a la muntanya. Diferents tècnics de la FEEC seran els encarregats de fer aquestes càpsules que ens recordaran i explicaran diversos aspectes a tenir en compte abans de realitzar qualsevol activitat de muntanya.

Des de com preparar una motxilla o com plegar una corda, passant per posar en pràctica els diferents nusos d’escalada. Aquestes dues darreres seran les primeres càpsules que es poden trobar a l’apartat de FEEC TV del nostre web. Les càpsules les ha realitzat el tècnic esportiu en espeleologia, descens de barrancs i mitja muntanya, Joan Olives Domènec. Olives és també professor de INS CAR de Sant Cugat i Ins Abat Oliba de Ripoll on imparteix formació en muntanya.

Un dels objectius d’aquestes càpsules serà el de donar suport a la formació federativa i de l’Escola Catalana de l’Esport online que s’iniciarà aquest pròxim mes de maig. Els cursos que es podran seguir online seran: el TD1 de Marxa Nòrdica que s’imparteix amb l’ECE i el curs federatiu de monitor d’excursionisme.

Aquests darrers mesos des de l’àrea de formació s’han ajornat els cursos de monitor d’excursionisme, instructor d’esquí de muntanya i instructor de Curses per Muntanya.

A més a més han quedat suspeses les estades d’esquí de muntanya, d’escalada, estades als Pirineus i als Alps.

Els coordinadors i tècnics dels INS on s’imparteixen cursos de muntanya, conjuntament amb la FEEC, treballen ja en el currículum dels nous decrets que afecten a les titulacions esportives de muntanya.

https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-feec-estrena-noves-capsules-formatives/


‘Receptes de Guarda’, la cuina dels refugis de muntanya a casa

Els guardes dels refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya participaran en una nova sèrie de reportatges de petit format on ens portaran diferents receptes que es poden tastar en els refugis de muntanya de la FEEC.

Des de plats tradicionals de la cuina catalana, passant per la cuina de muntanya o plats internacionals seran els protagonistes d’aquest nou espai que es podrà veure en el canal de youtube de la FEEC i que vol apropar la cuina que es fa als refugis fins a casa.

Les explicacions dels guardes aniran acompanyades de la recepta del plat perquè qualsevol pugui realitzar aquests menjars. La majoria seran plats senzills i alguns patiran modificacions a conseqüència de l’estat de confinament actual, ja que els guardes han realitzat els plats amb els ingredients que tenien als refugis.

Aquesta idea era un projecte que s’havia plantejat ja anteriorment i que vol servir per seguir acostant els refugis de muntanya de la FEEC a tots els públics. “Receptes de Guarda” s’emmarca dins el projecte #sentlamuntanyaacasa que la FEEC va iniciar el passat 16 de març coincidint amb l’inici del decret d’Estat d’Alarma.

La primera recepta que es podrà seguir serà la que es proposa des del refugi dels Estanys de la Pera. Genni Archetti, guarda d’aquest refugi, ens portarà un plat de la seva terra amb alguns retocs obligats amb productes de la Cerdanya.

Els petits reportatges de “Receptes de Guarda” volen ser un recorregut per tot el territori català on trobem els 13 refugis guardats de la FEEC.


FAQS FEDERATS FEEC

Benvolguts us adjuntem un enllaç on trobareu les preguntes més freqüents que ens han fet els federats de la FEEC durant els darrers dies.
Us deixem aquestes respostes per si les necessiteu per fer arribar als socis de les vostres entitats.

https://www.feec.cat/actualitat/noticies/faqs-federats-feec/

 

Jordi Merino i Urbano
President FEEC


Últimes publicacions

Arxiu