Madteam

La Pocatraça, penúltima prova de la Copa FEEC-Millet d’Esquí de Muntanya per equips

La 17a edició de la Pocatraça-Memorial Esteve Soler, organitzada per el Centre Excursionista d’Olot, es disputarà a la Vall de Núria, el diumenge 3 d’abril. La cursa forma part de la Copa FEEC-Millet d’esquí de muntanya per equips, i serà la penúltima prova puntuable del calendari competitiu.



L’organització ha preparat dos recorreguts per les categories competitives, i un de popular per la Marxa d’Esquí de Muntanya Sant Bernat, que es celebra paral·lelament a la Pocatraça, per segon any consequtiu. Els esquiadors de les categories absoluta, júnior masculí i mixta superaran pràcticament 1.000 metres de desnivell positiu, i arribaran al pic de Noufonts, a 2.861 metres. La sortida de totes les categories serà a les 9 h des del peu de les pistes de Núria.

Les inscripcions per la cursa estan obertes i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.

Presentació de les bones pràctiques per a activitats excusionistes als parcs naturals de Barcelona

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i la Diputació de Barcelona presenten un document de “Bones pràctiques per a activitats excursionistes organitzades a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona”. L’acte tindrà lloc a l’Auditori del Centre d’Estudis i Recursos Culturals (Pati Manning, antiga Casa de la Caritat, carrer Montalegre, 7) de Barcelona, el dijous 31 de març, a les 19 hores.



Aquest document de bones pràctiques és el resultat de la col·laboració entre la Diputació de Barcelona i la FEEC per a consensuar aquells aspectes fonamentals per dur a terme caminades, activitats excursionistes i curses per muntanya, de manera compatible amb la conservació dels valors dels espais naturals. El document es fonamenta en l’interès per la conservació de l’entorn natural i perquè les activitats excursionistes que s’organitzin a la Xarxa de Parcs Naturals de Barcelona serveixin per donar a conéixer el patrimoni natural i cultural, contribueixin al foment del desenvolupament socio-econòmic del municipis i compleixin els requisits esportius de les activitats que s’hi organitzin.

Noves millores al web de la xarxa de senders de la FEEC

L’Àrea de Senders de la FEEC segueix treballant en la millora del nou web de la xarxa de senders homologats de Catalunya, posat en funcionament el maig de 2015. Les millores es concreten, d’una banda, en l’adaptació a un disseny responsiu, que permet adaptar el format dels continguts del lloc web a les característiques de qualsevol dispositiu, sigui ordinador, telèfon intel·ligent o tauleta.



L’altra innovació que experimenta el web de senders és la possibilitat de visionar els mapes de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) en el moment de consultar la fitxa de qualsevol recorregut. Ara els usuaris tenen la possibilitat de visionar el recorregut que desitgin a través dels mapes de l’ICGC o de Google.

Ambdues innovacions representen un valor afegit a un web que no para de créixer en qualitat i contingut, convertint-la en una eina que sens dubte dóna un millor servei als practicants del senderisme, ja siguin entitats i clubs excursionistes, federats o públic en general.

El contingut del web de la xarxa de senders s’alimenta a través dels tracks de les etapes dels senders de gran recorregut (GR), petit recorregut (PR-C) i senders locals (SL-C) que formen part de la xarxa de senders homologats. Aquests tracks –que es poden descarregar gratuïtament per a tots els usuaris– són els que proporcionen la informació de cadascuna de les fitxes tècniques que es generen (punt d’inici i final, distància, desnivell positiu i negatiu i comarques per on transita cada etapa, entre altra informació d’interès).


Entra en funcionament el nou Punt d’Informació al coll de Can Maçana de Montserrat

El coll de Can Maçana, al terme del Bruc, és el principal punt d’accés al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat des del sector occidental de la muntanya, amb un increment continu del nombre d’usuaris, que ha passat dels prop de 35.000 visitants el 2006 a més de 75.000 el 2015.

L’espai del coll de Can Maçana es troba dins el Parc Natural i és propietat de la Fundació Catalunya – La Pedrera. Poc després de la seva adquisició, la Fundació, en conveni amb el Patronat i l’Ajuntament del Bruc, ja va realitzar les obres d’adequació de l’aparcament i l’àrea de lleure actuals, fa 10 anys, amb un aparcament més ordenat, cartells informatius i uns espais d’ombra amb bancs i taules per a l’ús lúdic del públic.



Atenció personal, aparcament i àrea de lleure
Aquesta Setmana Santa entra en funcionament el Punt d’Informació que s’ha construït a l’entrada de l’espai, ocupant part de l’antiga casa de Cal Joan Maria, per tal d’oferir als visitants una àmplia informació d’aquest sector i del conjunt de la Muntanya de Montserrat: excursions i activitats lúdiques o esportives, valors naturals i culturals, oferta de serveis al Bruc i rodalies, refrescos i productes locals. A més, la presència de personal de la Fundació garantirà una major capacitat de control i gestió dels vehicles i de l’estat de neteja de zona, així com uns nous serveis de lavabos.

Sostenibilitat econòmica: Aparcament de pagament els caps de setmana i festius
Per tal de garantir la sostenibilitat econòmica del Punt d’Informació, es sol·licitarà una aportació dels visitants de 4 euros/dia i vehicle (els festius i caps de setmana, de les 09.00 a les 19.00 hores), amb descomptes per als veïns del Bruc i els tres altres municipis de l’entorn (gratuït) i del 50 % per a membres d’entitats associades, entre les que hi ha la FEEC, ensenyant el carnet federatiu a l’entrada. Els ingressos generats es destinaran íntegrament al manteniment i conservació de l’espai, incloent tots els treballs de gestió del bosc i prevenció d’incendis que la Fundació duu a terme des de fa 11 anys.


Últimes publicacions

Arxiu