L’Àrea de Senders de la FEEC segueix treballant en la millora del nou web de la xarxa de senders homologats de Catalunya, posat en funcionament el maig de 2015. Les millores es concreten, d’una banda, en l’adaptació a un disseny responsiu, que permet adaptar el format dels continguts del lloc web a les característiques de qualsevol dispositiu, sigui ordinador, telèfon intel·ligent o tauleta.



L’altra innovació que experimenta el web de senders és la possibilitat de visionar els mapes de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) en el moment de consultar la fitxa de qualsevol recorregut. Ara els usuaris tenen la possibilitat de visionar el recorregut que desitgin a través dels mapes de l’ICGC o de Google.

Ambdues innovacions representen un valor afegit a un web que no para de créixer en qualitat i contingut, convertint-la en una eina que sens dubte dóna un millor servei als practicants del senderisme, ja siguin entitats i clubs excursionistes, federats o públic en general.

El contingut del web de la xarxa de senders s’alimenta a través dels tracks de les etapes dels senders de gran recorregut (GR), petit recorregut (PR-C) i senders locals (SL-C) que formen part de la xarxa de senders homologats. Aquests tracks –que es poden descarregar gratuïtament per a tots els usuaris– són els que proporcionen la informació de cadascuna de les fitxes tècniques que es generen (punt d’inici i final, distància, desnivell positiu i negatiu i comarques per on transita cada etapa, entre altra informació d’interès).