Zona privada
Madteam

   Curs organitzat per guia/professional

Curs avançat d’orientació a muntanya

Dissabte, 14 de Març de 2015 de 10:00 a 17:00h.

Organització : Guia/professional

Tipus inscripció : Socis i no socis
Preu socis: 52.00 €
Preu no socis: 60.00 €

Data límit d'inscripció:
Dissabte, 7 de Març de 2015 a les 10:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº màxim de places: 15
Inscrits: 0 | Pre-inscrits: 0

Curs intensiu d’un dia dirigit a tots els aficionats a les activitats a la natura que tenen nocions d'orientació i volen aprofundir. Amb l’objectiu de practicar i agafar confiança a l’hora d’orientar-nos i progressar per la muntanya. Curs per aprofundir tots aquells coneixements apresos i posar-ho en pràctica en una excursió real. Adquirir més recursos i experiència per realitzar les vostres excursions i travesses.

Curs que ens donarà mes seguretat a la nostra activitat de muntanya, ens permetrà planificar la ruta a realitzar de forma mes precisa i segura. Excursió on s’haurà de decidir camins, intuir la ruta, equivocar-se i veure com sortir-ne,...


Temari

Curs intensiu d’un dia on aprendrem tot el que un mapa ens pot dir. Saber llegir-lo, interpretar-lo i finalment utilitzar-lo. Veurem diferents cartografies de muntanya. Com s’orienten, mitjans per orientar-nos. Sistemes de coordenades, llegenda, tipus de mapa, quadrícula, lat/long, UTM, corbes nivell, perfils altimètrics. Haureu de resoldre els dubtes que plantegi. Sabrem llegir un mapa i extreure tota la informació que ens pugui donar. Ús de la brúixola. Orientació per rumbs, GPS, amb altímetre.

Continguts del cursOrientació amb mitjans alternatius: pel sol, coneixement de l'entorn orogràfic, estels, molses...- Interpretació del mapa i el terreny.- Utilització de la brúixola- Situació i orientació conjunta del mapa i la brúixola- Utilització de l’altímetre (calibratge i funcionament)- Triangulacions sobre el mapa: posicionaments- Tècniques d’orientació sense visibilitat- Tàctiques d’orientació- Disseny de la ruta- Presa de decisions- Guiatge de l’excursió

Metodologia del cursXerrades teòriques amb exercicis i pràctiques a la muntanya. Curs intensiu d’un dia on aprendrem tot el que un mapa ens pot dir. 

Saber llegir-lo, interpretar-lo i finalment utilitzar-lo. Veurem diferents cartografies de muntanya. Com s’orienten, mitjans per orientar-nos. Sistemes de coordenades, llegenda, tipus de mapa, quadrícula, lat/long, UTM, corbes nivell, perfils altimètrics. Haureu de resoldre els dubtes que plantegi. Sabrem llegir un mapa i extreure tota la informació que ens pugui donar. Ús de la brúixola. Orientació per rumbs, GPS, amb altímetre.

Pràctiques:Excursió de Taradell cap a Matagalls: interpretació i coneixement de l’entorn, triangulacions, tècniques sense visibilitat. Pràctiques amb brúixola, altímetre, GPS i el mapa.  Localització en el mapa, tria de la ruta adequada, navegació per rumbs, tàctica de la ruta.

 

Calendari

Dissabte 14 de març de 2015 de 9  19 h.Lloc: Centre cultural can Costa i Font (sala Lluïsos) - Taradell (Osona)Possibilitat de recollir participants a l’estació de tren (RENFE) de Vic.

 

Requeriments

Material que ha de dur l’alumne- Brúixola- Fotocòpia a color del mapa del Montseny Ed. Alpina  Sector Seva-Viladrau-Matagalls- Mapa del Montseny Ed. Alpina (opcional)- Altímetre (opcional)- Calçat i roba adient per fer les pràctiques a l’aire lliure.- Esmorzar, dinar, aigua.OBSERVACIONS: Obligatorietat de tenir vigent la Llicencia federativa 2015 en cas de no tenir-ne el Club et facilitara una llicencia temporal només per l'activitat (6 euros). Imparteix el Curs:ExcursionsiGPS - RuralturisTICTècnic esportiu en muntanya mitjanaGuia acompanyant de muntanya(UIMLA)tel: 679.98.21.63excursionsigps@hotmail.comhttp://excursionsigps.wordpress.com
Curs avançat d’orientació a muntanya
Curs avançat d’orientació a muntanya