Madteam

General

   Curs organitzat per guia/professional

Curs de progressió en crestes

Del Dimecres 21 de Setembre al Dimecres 5 de Octubre de 2011

Organització : Guia/professional

Tipus inscripció :
Preu socis: 130.00 €
Preu no socis: 150.00 €

Data límit d'inscripció:
Dimecres, 14 de Setembre de 2011 a les 10:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº màxim de places: 12

T'agradaria iniciar-te en la progressió per crestes? Coneixes les tècniques bàsiques de seguretat?... Aquí t'oferim un curs a mig camí entre l'escalada i l'alpinisme, en la seva varietat de progressió en crestes, per a poder practicar-la amb autonomia i seguretat.

Temari

Objectiu: L'objectiu del curs és transmetre les tècniques de progressió i assegurament adequades per assolir cims per esmolades crestes, descobrint els itineraris més lògics i segurs entre gendarmes, blocs i bretxes, progressant en aquest terreny amb autonomia i seguretat. La càrrega horària és de 40 hores aproximadament, repartides en tres sessions teòriques i dos caps de setmana de sessions pràctiques. Sessions teòriques: els dimecres a les 20h. Tindran lloc al local del CEE a Esplugues de Llobregat, Francesc Xavier 7 i 9, tel. 93 473 39 09. Mapa     * Presentació, objectius i logística del curs     * Equipament i material per a la progressió per crestes     * Tècniques de progressió i seguretat en crestes     * Ressenyes, logística i coneixement del medi El primer dia és necessari portar la fotocòpia de la llicència (veure requisits), i una fotografia tamany DNI. Sessions pràctiques: Dos caps de setmana en els quals es posaran en pràctica de manera supervisada i autònoma els coneixements adquirits en les sessions teòriques.     * Reconeixement del material     * Nusos i encordament     * Conceptes bàsics de l'escalada     * Instal·lació d'assegurances intermitges     * Instal·lació de reunions     * Progressió: Ús de la corda, progressió en tirades i en "ensamble"     * Ràpel

 

Calendari

Sessions teòriques: els dimecres 21 i 28 de Setembre, i 5 d'Octubre, a les 20h.

Tindran lloc al local del CEE a Esplugues de Llobregat, Francesc Xavier 7 i 9, tel. 93 473 39 09. Mapa

Sessions pràctiques: Dos caps de setmana; 24 i 25 de setembre i 1 i 2 d'octubre, en els quals es posaran en pràctica de manera supervisada i autònoma els coneixements adquirits en les sessions teòriques.

Versión en castellano

 

Requeriments

Perfil: esportistes practicants d'alpinisme (nivell d'excursionisme en alta muntanya) i escalada (nivell bàsic), amb condició física mínima que li permeti desenvolupar aquest esport. Material necessari per part de l'alumne: - Arnés - Casc - Cinta plana o cordino de 2 metres - aparell assegurador/descensor - 2 mosquetons de seguretat HMS L'Escola de Muntanya GLACERA facilitarà la informació necessària si no es disposa d'alguns d'aquests materials. Cal tenir vigent la llicència esportiva de la FEEC (nivell C de l'assegurança). Els organitzadors es reserven el dret d'excloure a qualsevol participant que no mostri prou interès, falta de capacitat, o que incompleixi qualsevol punt d'aquestes normes. Edat mínima 16 anys, cal autorització paterna pels menors de 18 anys.
Curs de progressió en crestes
Curs de progressió en crestes