Zona privada
Madteam

   Activitat organitzada per guia/professional

Descoberta Espeleológica (Cerdanya)

Dissabte, 27 de Gener de 2018 de 09:00 a 18:00h.

Organització : Guia/professional

Tipus inscripció : Socis i no socis
Preu socis: 20.00 €
Preu no socis: 30.00 €
(Pot variar segons les opcions)

Data límit d'inscripció:
Dimecres, 24 de Gener de 2018 a les 23:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº màxim de places: 12
Inscrits: 0 | Pre-inscrits: 0

La Secció d'Espeleologia del Club Excursionista Madteam, t'ofereix la possibilitat de descobrir aquest fantàstic món subterrani ple de misteris i d`encants, on l'únic requisit és voler passar-t'ho bé en un entorn natural.

La cavitat a visitar serà per la zona de la Cerdanya (Fou de Bor) amb recorregut horitzontal on no és necessari material de progressió.

L'horari i punt de trobada ho concretarem amb els participants quan s'acosti la data.

La descoberta espeleológica ens endinsa de ple dins de la terra, on descobrirem, l'espeleologia d'una manera directa i en un entorn real amb galeries plenes de formacions, passos estrets, caos de blocs i fins i tot llacs subterranis.

Aquesta activitat està creada tant per a aquelles persones que practiquin habitualment espeleologia o vulguin iniciar-se al món espeleológic, com per a aquelles altres àvides d'aventures en entorns diferents, fins i tot per els amants de la fotografia en racons únics i inèdits.

L'Espeleologia és un esport d'aventura que es desenvolupa en un entorn natural dins d'un espai confinat ,fosc i amb alta humitat, en la qual no entra la llum de l'exterior, durant el recorregut haurem de superar trams on serà necessari anar en posicions no naturals, podent existir passos delicats que ralentissin el nostre progrés i avanç.

El tècnic esportiu es reserva el dret de canviar la cavitat i o l'itinerari quan per circumstàncies climatològiques adverses l'accés a la mateixa estigui tallat, tancat o impossibiliti la fàcil progressió per les seves galeries. Així com per qualsevol altre tipus d'eventual circumstància que pugui posar en risc i perill la integritat dels participants. En aquestes circumstàncies es procedirà a realitzar la descoberta en una altra cavitat de similituds característiques i que millor s'adapti al grup, sempre que sigui possible, en cas contrari s'ajornara l'activitat a dates més adients climatològicament parlant.

Tots els participants estaran obligats a seguir unes normes de conducta cap a la resta del grup així com cap a l'entorn en el qual ens trobem, per a això no es menyspreara la capacitat de cap integrant enfront de qualsevol eventualitat ni es menyspreara l'entorn degradant les formacions existents en la cavitat ni afegint elements que no siguin propis de l'habitat natural.

En el supòsit d'incompliment d'algunes d'aquestes Normes, el tècnic esportiu pot exercir el dret de no guiar l'activitat i fer marxa enrere del tram recorregut.

Activitat impartida:
Manel Doblas
Tècnic esportiu titulat en espeleologia (inscrit en el ROPE amb el numero 20160)
Club Excursionista Madteam subvencionar el curs.
Organitza: Escola de Muntanya Madteam

Requeriments

Material obligatori:

  • Casc
  • Frontal i piles de recanvi, (recomanable portar segona il·luminació)
  • Roba de recanvi i calçat per després de l'activitat

El nombre màxim de participants no excedirà de 12.

Aquesta activitat és apta per a majors de 18 anys, sense condició física mínima requerida sols pel sentit comú propi de l'activitat a exercir, ni coneixements previs en espeleologia.

Preus:
Soci: 20 euros
No soci: 30 euros

Cada participant ha de tenir i aportar abans d'iniciar l'activitat l`assegurança d'accidents que cobreixi l'especialitat d'espeleologia (FEEC o FCE), en cas de no disposar de cap tipus de seguro el club et pot tramitar una Assegurança temporal pel dia de l'activitat. (6 euros).

Condicions Generals Contractació i Cancelacions (en PDF) 

Descoberta Espeleológica (Cerdanya)
Descoberta Espeleológica (Cerdanya)
Localització

Bor

Veure plànol